Actualitate Cultură

ÎPS Andrei, în mijlocul bibliotecarilor: ”Tinerii aleg internetul, nu cărţile”. Concert Grigore Leşe (FOTO)

ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a participat la Conferinţa naţională a bibliotecilor de la Hotel Coroana de Aur şi le-a transmis bibliotecarilor că au ”o misiune extraordinară” în condiţiile în care tinerii aleg internetul în detrimentul cărţilor, şi că liniştea pe care o oferă lectura nu poate fi înlocuită cu nimic. Grigore Leşe şi-a prezentat cartea ”Acum ştiu cine sunt” şi a susţinut un concert.

1 conferinta biblioteci ips andrei grigore lese 2 pintea ips andrei grigore lese 3 ips andrei grigore lese 4 ioan pintea conf anbpr

Managerul Bibliotecii Judeţene ”George Coşbuc”, Ioan Pintea, a spus în deschiderea întâlnirii intitulate ”Biblioteci verticale” că l-a invitat la Conferinţa naţională a bibliotecilor şi bibliotecarilor pe ÎPS Andrei deoarece acesta îi iubeşte pe slujitorii cărţii şi este un cititor de elită.

Înaltul ierarh le-a vorbit bibliotecarilor şi editorilor despre importanţa cărţii. ”Am venit aici pentru a mă întâlni cu oameni care reprezintă cultura şi iubesc cartea, folosită încă de la începuturi pentru a-i îmbogăţi spiritual pe oameni. În aceste timpuri, când multe lucruri sunt date peste cap, nici lectura nu mai e de aşa mare evlavie în rândul tinerilor mai ales. Site-urile le captivează atenţia din ce în ce mai mult şi nu ştiu cât mai citesc ei, pe internet găsesc şi cărţi întregi. Cei înrădăcinaţi în tradiţia neamului consideră în continuare că e de mare folos cartea pentru liniştea lăuntrică. Această linişte pe care ne-o dă lectura nu poate fi înlocuită de calculator sau televizor. Aveţi o misiune extraordinară”, a spus, printre altele, Mitropolitul Andrei.

5 ips andrei ioan pintea conf anbpr 6 vasile dancu conf anbpr 7 pintea ips andrei grigore lese 8 grigore lese carte

Artistul Grigore Leşe şi-a prezentat cartea ”Acum ştiu cine sunt”, despre care au vorbit Ioan Pintea şi poetul Vasile Dâncu din Runcu Salvei, în cadrul unui concert susţinut în stilul care l-a făcut celebru.

La final, ÎPS Andrei Andreicuţ – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului le-a oferit tuturor celor prezenţi la Conferinţă câte un exemplar din cartea ”Mai putem trăi frumos?”, al cărei autor este.

9 grigore lese 10 grigore lese 11 grigore lese 12 grigore lese

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.