Actualitate

ÎPS Andrei, la Sg. Băi de Întâmpinarea Domnului şi la Maieru la conferinţa lui Teodor Baconschi

În 2 februarie, de Întâmpinarea Domnului, ÎPS Andrei Andreicuţ a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica ”Sfântul Nicolae” din Sîngeorz-Băi, a sfinţit noua casă parohială şi a acordat o serie de distincţii, inclusiv primarului Roland Venig, după care a mers la Maieru la conferinţa susţinută de Teodor Baconschi.

1 ips andrei sg bai 15 2 baconschi moldovan tintean sg bai 3 mitropolit ips andrei sg bai 15 4 credinciosi sg bai 15

La slujbă au fost prezenţi preşedintele CJ Radu Moldovan, prefectul Ioan Țintean, dar şi Teodor Baconschi.

ÎPS Andrei – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie, a binecuvântat noua casă parohială şi a acordat distincţii mai multor persoane implicate în lucrările efectuate de-a lungul timpului în parohia Sîngeorz-Băi, informează Radio Renaşterea.

La finalul slujbei, preotul paroh Dacian Şanta a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, iar primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Roland Venig, a primit diplomă de aleasă cinstire. Au fost distinşi cu diplome de aleasă cinstire şi membrii consiliului, comitetului şi corului parohiei.

AICI MAI MULTE IMAGINI.

Tot de Întâmpinarea Domnului, a fost binecuvântată şi noua casă parohială din Sîngeorz-Băi, printr-o slujbă de sfeştanie oficiată de ÎPS Andrei.

ips andrei baconschiÎn aceeaşi zi, înaltul ierarh a asistat la conferinţa ”Credinţa bine gândită – rostul intelectualilor în Biserică” susţinută la Maieru de fostul ministru de Externe Teodor ips andrei baconschi 2Baconschi, la invitaţia preotului paroh din localitate, Dan Cismaş. ”Am ţinut conferinţe publice în diferite locuri (Roma, Paris, Florenţa, Washington, Munchen, Lisabona, etc.), dar acum a venit timpul să le vorbesc mai cu seamă profesorilor din comuna bistriţeană Maieru, unde a copilărit Liviu Rebreanu”, a spus Baconschi.

AICI O GALERIE FOTO

În ziua de 2 februarie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Întâmpinarea Domnului, praznic din rândul celor împărăteşti, care marchează momentul în care Sfânta Fecioară Maria, la 40 de zile de la naşterea Pruncului Iisus, L-a dus la templul din Ierusalim, conform rânduielilor Vechiului Testament. Prima atestare documentară a acestei sărbători se găseşte în însemnările de călătorie ale pelerinei Egeria.

Foto: Radio Renaşterea

7 comentarii

  • Cand eram mic,auzeam in jur aceasta expresie ,concluziva :AJUNGE O BOTA LA UN CAR DE OALE!!! Poate va spune ceva celor ce sunteti exasperati ca ati scris atat de mult la gandul distrugerii imaginii Mitropolitului Andrei si nu vi se vad rezuktatele!!!Nu ar fi cazul sa cantati la alte mese si sa lasati Biserica in pace???

  • Auzi tu ma si la asta credinta bine gandita sau pupincurismul bine facut bla bla bla si fapte 0 domnilor credinta fara fapte este ca si pomul fara roade cam asta s a intimplat la Maieru povesti de babe si cand au plecat au lansat sloganul sa credeti bine hai sictir

  • Pe aceeasi pagina de wikipedia scrie
    Mai departe> Ofițerul responsabil cu urmărirea Mitropolitului Andrei, a notat în dosar următoarele: „Andreicuț Ioan așa cum confirmă materialele informative, a continuat și după avertizare să desfășoare o intensă activitate religioasă menită să contracareze educația ateistă oficială făcută cetățenilor. Se manifestă ca un bun român, un bun patriot, însă nu este pentru o patrie socialistă sau comunistă deoarece este hotărât, chiar până la sacrificiu, să activeze în direcția scoaterii cetățenilor de sub influența ideologiei statului nostru socialist.”[15][16]

  • Fraiere !!! Ai impresia ca un om divulga la spovedanie ca e impotriva PCR sau ce vrei sa insinuezi prin faptul ca Andrecut e turnator ? Esti bolnav psihic sigur ! Trebuiesti dus la un doctor tu nu ai ce cauta intre oameni

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS