Iuliana Chilom nu mai este inspector de resurse umane la ISJ Bistrița-Năsăud. Cine i-a luat locul

Holistic

(FOTO-VIDEO) Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud are un nou inspector de resuse umane după ce fosta titulară a postului, Iuliana Chilom, a decis să renunțe la această responsabilitate pentru un post de director adjunct al Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița.

”Colegii mei inspectori, în marea lor majoritate, și-au încheiat mandatul celor patru ani. Conform metodologiilor propuse de Ministerul Educației s-a făcut o evaluare de mandat cu posibilitatea de prelungire. Nana Chilom nu a mai dorit să ocupe acest post pentru că, la Colegiul Național Liviu Rebreanu, doamna director adjunct Dorina Manta și-a dat demisia. Nana Chilom, care este titular în Rebreanu, de la 1 iulie este director adjunct la CNLR și în acest post a venit Marcel Ivan, care este profesor de matematică. E inginer la bază, și-a făcut o reconversie de matematică. A fost multă vreme director adjunct la Liceul Maieru și a lucrat ca director în chestiuni legate de încadrare. Noi îi dorim succes! Ieri a trecut prima probă, a fost botezul postului de resurse umane, cu un concurs destul de greu și complicat, sperăm să aibă succes în continuare. În ședințe publice din august o să-l vedeți pe Marcel”, a spus inspectorul școlar general Camelia Tabără, joi, într-o conferință de presă la sediul ISJ Bistrița-Năsăud.

Profesorul Marcel Ivan a predat TIC inclusiv la Școala Gimnazială din Petriș, unde a acordat un interviu Digitaliada despre cum se pregătește pentru orele la care folosește tablete, despre reacțiile primite și despre planurile de viitor pentru lectii cu materiale digitale.

El a declarat atunci că, pentru el, ”intrarea în era digitală a reprezentat momentului în care a văzut predatul de la clasă cu totul altfel”.

”În activitatea didactică am utilizat cu succes atât metodele și procedeele clasice de predare cât și cele moderne, dar am insistat pe metode vizuale și practice, care au condus la acumularea de către elevi a cunoștințelor și competențelor cu un efort mai mic și într-un mod mai plăcut. Gândiți-vă că într-o eră atât de dinamică, un copil care nu a avut acces la tehnologie, în cadrul organizat al unei instituții de învâțământ, nu va ști niciodată că lucrul pe tabletă poate să însemne un venit lunar, un loc de muncă. El nu va lua în calcul un viitor job de programator, să spunem, pentru că îi este frică de tehnologie. Dar dacă de mici sunt învățați să stăpânească tehnologia, vor putea avea oricând un loc de muncă bine plătit și apreciat. Am constatat că lecțiile digitale îi țin pe elevi la școală și îi fac să fie mai atenți la informații”., a spus el pentru Digitaliada.   

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Ne interesează și cine e portar la isj

    Sau s a făcut public numele pentru a știi cine e omul de legătură pentru aranjarea posturilor nescoase la concurs?

    (3)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.