Actualitate

La Băile Figa se vor putea licita peste 200 de noi loturi de teren și tot atâtea magazine

La Băile Figa vor fi și mai multe locuri de cazare, inclusiv în hoteluri, și se vor găsi toate cele necesare chiar în stațiune unde se vor amenaja 200 de magazine turistice, a anunțat primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

”Avem între 200 și 300 de noi concesiuni pe care le vom promova începând de luna viitoare (iunie 2023 – n.r.). După ce le vom delimita lot cu lot, cu un specialist în cadastru, le vom scoate la concesiune pentru amenajarea unor noi locuri de cazare, pentru pensiuni noi, dar și pentru un orășel turistic unde vor fi 200 de magazine turistice.

Oricine va putea să vină să-și ia un astfel de spațiu ca să facă ce crede că este pretabil pentru Băile Figa. Eu cred că, în condițiile în care avem tot anul acoperit cu ofertă turistică, acest pas vine de la sine.

Mai mult, avem și un cartier de 400 de case, cu o mie de oameni, cu biserică, construim și un ANL, măcar pentru cei care locuiesc acolo să existe și această ofertă comercială, să li se pună la dispoziție cele necesare pentru viața de zi cu zi, dar ținând cont de miile de turiști care vor veni, cred că va fi o zonă comercială atractivă.

Urmarea noilor concesiuni pe care le vom face, se vor ridica pensiuni în jurul unui lac artificial, magazinele turistice, dar va fi și o zonă pentru hoteluri. Până acum nu a fost atractiv pentru hotelieri să investească pentru că nu aveam ofertă pentru turiști tot anul, dar acum având aceste noi facilități de recuperare, de recreere, eu cred că vor exista doritori să construiască hoteluri la Băile Figa”, a declarat primarul Nicolae Moldovan.

La finalul acestei luni, mai precis în data de 30 mai a.c., primarul Becleanului va participa la Bruxelles pentru a promova ”Grădina Urbană Transilvania” – un proiect cu fonduri europene gândit pentru a completa oferta turistică din Transilvania.

𝐆𝐫𝐚̆𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐔𝐫𝐛𝐚𝐧𝐚̆ 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚 este desfășurată pe o suprafață de aproximativ 10 hectare și cuprinde:

 • ✅O seră cu plante exotice, originare din zonele tropicale, subtropicale şi ecuatoriale ale globului terestru;
 • ✅Un parc în jurul serei cu plante anuale sau perene, rezistente la condițiile iernilor noastre;
 • ✅Alei pietonale terestre sau suspendate care să permită accesul vizitatorilor în toată Grădina Urbană Transilvania cu acces direct către Băile Figa
 • ✅Cascade cu jocuri de apă și lac artificial (se va lua în calcul transformarea lacului în patinoar pe timp de iarnă)
 • ✅Zonă cu vegetație înaltă, prin care se va integra pârâul existent
 • ✅Zonă de interes cu locuri de joacă și de relaxare
 • ✅Zonă de interes cu un parc tematic pentru robotică
 • ✅Pavilion pentru prezentări pe teme educaționale
 • ✅Zonă de legătură cu servicii publice
 • ✅Amenajare acces auto și velo și pietonale propuse

De asemenea, în 21-22 iunie, Centrul Recreativ Legacy” , proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și implementat de Primăria Beclean, selectat pentru marea finală a galei New European Bauhaus 2023, are toate șansele să ocupe un loc pe podium.

”E pentru prima oară în România când un proiect este selectat la o asemenea gală. Fiind trei concurenți, deja suntem pe podium. Cel puțin locul trei îl vom lua, dar am speranțe să ocupăm locul doi sau 1. Credem că proiectul nostru este mai valoros decât cele din Belgia și Danemarca”, a mai spus Nicolae Moldovan.

Proiectele câștigătoare vor fi alese prin votul publicului. Voturile pot fi acordate prin platforma dedicată, activă pe pagina oficială a competiției: https://prizes.new-european-bauhaus.eu/

3 comentarii

 • Oricât s-ar investi acolo, n-o să dispară cocalarii și maneliștii.
  Dimpotrivă, se vor înmulți – efectul proiectului „România educată”….

  18
  3
 • Figa deja și-a depășit capacitatea pentru a fi o locație decentă.
  S-a aglomerat peste poate, s-a manelizat și suburbanizat, așa că este umflată peste limitele ei reale, dar dă semne de implozie.
  Nu văd niciun motive serios pentru care te-ai aglomera în favelele alea.

  11
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.