Actualitate

Conceptul pentru viitoarea Piață Decebal, aproape de final

Municipalitatea a clarificat o serie de detalii tehnice și de design pentru edificiul în care va funcționa noua Piață Decebal, pentru care este în lucru studiul de fezabilitate.

”Viitoarea construcție va fi împărțită în zone pentru producători locali și comercianți, fiind prevăzute și spații special amenajate pentru depozitare, vânzare de produse industriale, refrigerate și congelate. Consider că este necesar ca proiectul să includă și două zone destinate copiilor, una în incintă și una în aer liber. De asemenea, vom amenaja și o parcare cu un număr generos de locuri”, spune primarul Bistriței, Ioan Turc.

Realizarea viitoarei Piețe Decebal este estimată la 17,5 milioane euro, bani din bugetul local și dintr-un credit deja contractat de municipalitate.

În bugetul Bistriței pe anul în curs s-au alocat 87.000 de lei pentru documentațiile necesare.

Conform temei de proiectare, municipalitatea dorește demolarea halei de lactate, a halei de pește, a tuturor chioșcurilor inestetice, construirea unui nou corp de clădire în locul pieței de fructe, construirea unui corp de clădire nou regim S+P+E sau 2E în locul pieței de legume, amenajarea unor locuri de parcare, montarea de panouri fotovoltaice.

8 comentarii

 • Domnule primar, daca vreti sa castigati alegerile modificati pasajul din Decebal astfel incat acesta sa comunice direct cu aceasta constructie monunentala, numita piata Decebal.
  Cine o sa aiba asa ceva?
  Becleanul sigur nu are.
  Daca faceti asta aceti cel putin 20% votanti in plus.
  Urmariti aici mesajele ca va mai trimit idei electorale. Semnul distinct e virgula dupa litera 165.

  14
  31
  • …doar am glumit..si eu cred ca primarul ar pune botul si chiar ar face …nu vreau nici eu tunele sa devenim cartite..

   13
   3
 • 🤣 🤣🤣😂😂 Cu aceste bazaconi de pasaje subterane inutile primarul nu ştiu dacă mai avea cine să-l mai voteze 🤣

  42
  3
 • Pentru fluidizarea traficului sunt necesare două sensuri de ciculație pe stada Arțarilor în spatele Pieți. Traficul auto din partea aceea a oraşului a fost sugrumat din cauza îngustări bulevardului Decebal.

  29
  2
 • Io zic să pună toate mesele la etajul doi. Să urce bătrânii cu scara rulantă că-s învățați din pasaj. La parter să facă cafenele și săli de conferință.
  A, și încă ceva. Desenele lui Crețu arătau mult mai bine. Mult!
  https://timponline.ro/vezi-cum-va-arata-piata-decebal-dupa-modernizare/
  Ca să nu mai zic că erau gata făcute nu mai spărgeați iar bani pentru proiectare ca să proiectați blocuri tip „cutii de chibrituri”.

  30
  5
  • Așa e. Arată mai bine proiectul anterior. Dacă tot mergi la piață măcar să ai ceva care te trimite la idea de sat, natură, cu design tradițional, ceva stilizat, nu kitsch. La cum arată acum zici că e bancă și nu o piață agroalimentară.
   ..

 • corect Alex, dar pe principiul ca noi suntem mai destepti pe banii altora…de ce nu? mai bine mai scump si mai prost! cand o sa intelegem odata ca proiectele predecesorilor trebuie continuate(indiferent de la ce partid)???? cand vom inceta sa ne credem mai presus si mai destepti? au anulat autogara intermodala care era mult mai usor de facut si mai practica ptr un pasaj care va fi un dezastru, nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi acolo cand vor incepe lucrarile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!care in final vor fi vai mama lor!!!povestea ca trecea prin fata geamurilor blocului turn este o poveste de adormit copii….in tari mult mai civilizate metroul trece la 10 m. de ferestrele blocurilor!!!! asa mai bine spargem strazi si nu ne pasa de case etc!!!!!

  11
  5
 • Daca lucrarile la noua Piata Decebal , vor fi facute in ritmul celor de la Colegiul National Liviu Rebreanu ,pana la finalizare vor mai trece doua randuri de alegeri locale , cel putin.

  22
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.