Bistriţa este recunoscut drept un oraş al magazinelor care vând produse la mâna a doua din centru şi până la periferie. Acest tip de comerţ este extrem de profitabil, dovadă cifrele de afaceri ale firmelor care au fost incluse de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud în topul celor mai de succes companii de profil din judeţ. Profitul a numai şase firme incluse în top s-a ridicat, anul trecut, la peste 500.000 de lei, aşadar a trecut de cinci miliarde de lei vechi.
La secţiunea „comerţul cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine”, categoria întreprinderi mici, locul întâi ete ocupat de firma Nixora Reinvent SRL din Bistriţa care, în 2015, a avut o cifră de afaceri de 1,6 milioane de lei şi un profit de aproape 67.000 de lei şi 17 angajaţi. Firma este administrată de Nina şi Ionel Danci.
La categoria microîntreprinderi, clasamentul este următorul:
Locul I – Euro-Container SRL din Săsarm, Chiuza, administrator Dacian Iosif Mureşan, cu o cifră de afaceri de circa 884.000 de lei anul trecut şi profit de 163.000 de lei.
Locul II – Pazadu SRL din Bistriţa, administrată de Ovidiu Călin Moruţan, cu o cifră de afaceri de 217.000 de lei şi un profit de 91.000 de lei în 2015.
Locul III – Gertextil Bistriţa SRL, administrată de Marinela şi Silviu Radu Muthi, cu o cifră de afaceri de peste 100.000 de lei şi un profit de 92.600 de lei în 2015.
Locul IV – Riven SRL, administrată de Florin Ionuţ Moruţan, cu o cifră de afaceri de 182.000 de lei şi un profit de circa 55.000 de lei în 2015.
Locul V – Gertextil Fashion SRL, administrată de Marinela şi Silviu Radu Muthi, cu o cifră de afaceri de peste 200.000 de lei şi un profit de 46.000 de lei în 2015.
În 2011, Consiliul local al municipiului Bistriţa a aprobat Regulamentul de autorizare şi desfăşurare a activităţilor comerciale pe raza municipiului Bistriţa, fiind instituite o serie de interdicţii pentru zona centrului istoric, şi anume orice activitate de producţie, comerţul en-gros şi funcţionarea de ateliere de prestări servicii poluante cu caracter sonor. De asemenea, a mai fost prevăzută şi interdicţia comercializării produselor second-hand, care urma să fie aplicată etapizat, mai întâi cu începere de la 1 ianuarie 2012 pe pietonalul Liviu Rebreanu, iar din 1 ianuarie 2013 în tot centrul istoric.
Interdicţia comercializării produselor second-hand instituită din ianuarie 2012 pentru zona centrului istoric aferentă zonei pietonale Liviu Rebreanu a fost contestată în instanţă de o societate comercială care vine produse second-hand, care a şi câştigat procesul. Cerea de suspendare a aplicării acestei hotărâri a fost admisă de Tribunalul Bistriţa şi menţinută de Curtea de Apel Cluj. Astfel, în 2012 interdicţia de comercializare a produselor second-hand a fost suspendată.
Cred ca castiga mult mai mult. La multe seconduri nu se da bon pt produse. Un e x.CEUCUTA si altele.
LA DNA CU IEI DACA CIORDESC!!!!!!!!!!
TEO draga astea sunt rautati si eu sunt o clienta fidela CEUCUTA si sincer toti oamenii care merg la acest magazin merg pt a cumpara haine frumoase si calitate la un pret foarte bun ,toti clientii lor merg pt acest lucru nu cred ca fac colectie de bonuri ,cunosc si patronii si sunt oameni deosebiti
Am dat ex cu magazinul mai sus amintit, deoarece acesta imi este cel mai cunoscut. Sunt multe magazine second in aceasi situatie. Nu am cu nimeni nimic.