contact@timponline.ro
  • Prima pagină
  • Știri din Bistrița
  • Știri din județ
  • Timp de gândire
  • Dezvăluiri

TimpOnline.ro

Prima pagină   »   Știri   »   La ce s-a format la Bistrita o coada pana in strada la prime ...

La ce s-a format la Bistrița o coadă până în stradă la primele ore ale dimineții


22 octombrie 2019 de Cristiana Sabău   17 comentarii

angajare

O coadă care se întindea până în stradă a fost fotografiată, marți dimineața, în jurul orei 6.30, pe strada General Grigore Bălan din Bistrița. Zeci de oameni s-au trezit cu noaptea în cap ca să fie primii la analize medicale.

Coada s-a format la unul din laboratoarele medicale din Bistrița, aflat sub contract cu Casa Județeană de asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.

Este anormal ca dimineața la 06.30 să fie această coadă la ……..nu știu. Așa era coada la pâine, rație …înainte de…

Publiée par Gaby Ștefoi sur Lundi 21 octobre 2019

Contactată în legătură cu acest subiect, Camelia Ilișuan, președinte-director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

”Probabil că atunci au fost programați, unii au venit că au fost programați, alții să se programeze. Nu știu de ce au fost cozi. Fondurile pentru analize gratuite sunt epuizate diferit de către laboratoare. Depinde de câte analize are nevoie de o anumită persoană, de ce valoare. Laboratoarele își programează pacienții pentru toată luna pentru că, oricum, au și analize și cu plată, iar într-o zi pot face un număr limitat de analize. Nu e neapărat să se fi terminat fondurile în zece ale lunii. Dacă spun că li s-au terminat fondurile, înseamnă că au făcut programări până luna viitoare în data de 10. Nu s-a întâmplat nimic deosebit luna aceasta. Nu știu să spun exact de ce astăzi sau în altă zi a fost coadă”, a spus Camelia Ilișuan.

Aici puteți citi lista analizelor medicale decontate de CJAS.

  • Despre
  • Ultimele Postari
Cristiana Sabău
Cristiana Sabău
A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău
Ultimele postari ale lui Cristiana Sabău (vezi toate)
  • Lucrările la centura Becleanului, scoase la licitație. Cât costă amenajarea a 1,1 km - 19 ianuarie 2021
  • Bistrița iese din scenariul roșu. Se redeschid restaurantele, cafenelele, sălile de cinema - 18 ianuarie 2021
  • Norocoșii care au reușit să se programeze s-au vaccinat deja. De ce e limitat numărul la 180 pe zi - 18 ianuarie 2021

Categoria:  Știri   Etichete:  analize medicale, cozi
17 comentarii  Vizualizări: 13.186

GA – sub articol -responsive

Comentarii

  1. Alex

    22 octombrie 2019 la ora 09:21

    Normal ca nu stie. Situația e așa de zeci de ani. Dacă nu ești la prima oră în prima zi când se aloca fondurile nu mai prinzi. Se fac programări și pentru 2 luni. La fel de repede se termina fondurile și la Policlinică. De unde să știe doamna? E o bătaie de joc față de contribuabili, dar toți se fac că nu știu nimic. Sunați la laboratoare să vedeți dacă găsiți fonduri undeva și întrebați când ați putea găsi? 3 luni am asteptat sa pot face un set de analize și abia am prins și eu loc, tot acolo, pe Grigore Bălan. Am stat de la 6 dimineața la coada, în ultimul trimestru de sarcina, în condițiile în care laboratorul se deschidea la 7. Ce bine că ați pus articolul!

    0

    Răspunde
    • veveritza

      22 octombrie 2019 la ora 13:08

      Alex……tu esti totusi o Alexandra, adica esti femeie, nu-i asa? 🙂

      0

  2. Balan Marius-ecologist PV

    22 octombrie 2019 la ora 09:41

    Li s-a facut dor la romani de cozi. Am crezut ca stau la coada la TIGAI cu omleta gata facuta , pomana de la pesede, fauritorul acestui sistem de sanatate unic pe continent. Vezi asa ceva in Europa ?.

    0

    Răspunde
  3. Votantul

    22 octombrie 2019 la ora 10:03

    Ma intreb cu taxa de ce exista fonduri oricand ? daca ai bani traiesti daca nu mori cu zile !!!Si nu ma refer doar la analize !!

    0

    Răspunde
    • Add

      22 octombrie 2019 la ora 10:32

      @Votantul
      Da-mi voie te rog sa iti explic. Nu lucrez pt nici un laborator, nu am nici o tangenta cu ele.
      Laboratoarele sunt particulare si ele au contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) pentru un numar limitat de analize decontate lunar (cu suma x). De exemplu: 100 de analize pt 100 de persoane.
      Laboratorul poate sa faca analizele alea in 2-3 zile, iar in restul lunii bineinteles ca te pot servi si iti pot face analizele CU TAXA. Munca lor este decontata de CAS doar pt 100 de analize. De ce ar munci pe gratis?
      Afirmatia ca „exista fonduri pentru analize cu taxa” este gresita. Nu ii vorba ca exista fonduri, aia fac ei, analize… si clientul le plateste.

      0

    • Bistritean

      22 octombrie 2019 la ora 11:09

      @Add laboratorul de la Policlinica e particular? Si acolo, in data de 10 octombrie nu mai aveau bani pentru analize gratuite.

      0

    • Add

      22 octombrie 2019 la ora 13:25

      @Bistritean
      Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) si Policlinica sau Spitalul Judetean sunt entitati diferite. CAS deconteaza catre Spital sau la Policlinica serviciile efectuate. De exemplu, daca ai nevoie de internare in spital si nu esti asigurat la CAS, esti pus sa platesti spitalului pentru serviciile lor.
      In cazul analizelor de laborator, ii posibil ca fondurile sa fie limitate si pentru spitale/policlinici.
      La spitale exista proceduri diferite in sensul ca ei au nevoie sa efectueze analize si in regim de urgenta pentru cei internati sau pentru cei veniti la urgenta, si aceia sunt prioritari fata de cei care sunt mai putin gravi dar isi fac analizele cu regularitate.

      0

    • Bistritean

      22 octombrie 2019 la ora 20:39

      @Add, tu spuneai că laboratoarele sunt private, nu vb că CASS și Spitalul județean sunt aceeași entitate.
      Situația e gravă pentru că în primele 2-3 zile de la începutul lunii laboratoarele fac analize gratuite, decontate de CASS, iar după aceea trebuie să le plătești.

      0

  4. Doru

    22 octombrie 2019 la ora 10:46

    REzultatul guvernarii PSD = saracie = cozi la sanatate.

    0

    Răspunde
    • adi

      22 octombrie 2019 la ora 19:23

      Lasa maestre, vor veni ceilalti, mai buni, mai „fara” guvern, mai fara program de guvernare, mai fara cabinet si asa mai departe. Dupa cum vezi, zilele astea se petrece vanzarea noastra catre ceilalti care vor trebui sa voteze noul guvern. Romanule, tot tu pierzi, cu noi ceilalti dupa tine. Iti tin pumnii sa razbesti cu astialalti. Degeaba tot latrati la adresa PSD….sunt toti la fel, nu v-ati prins. Inca.

      0

  5. Andrei

    22 octombrie 2019 la ora 11:19

    Fraierii stau la coada, baietii destepti, chiar daca au diaree (Virgil Iordache-PSD) ,,merg” cu elicopteru’ la spital.

    0

    Răspunde
  6. tom macaragiu

    22 octombrie 2019 la ora 13:14

    Nu ai senzatia, chiar asa este.
    Daca te duci pe sate majoritatea ramolitilor si-au facut dosare false de handicap (vezi cazul cu descinderile mascatilor de pe valea Ilvelor) si încaseaza lunar în jur de 1800 de lei (au si însotitor – un copil sau o ruda).
    In timpul asta fraierii care asteapta autobuzul de Leoni câstiga minimul pe economie, adica vreo 1300-1500 de lei (daca socotim si tichetele) net pe luna.
    Deci statul chiar „încurajeaza” munca, nu-i asa?

    0

    Răspunde
  7. Dio

    22 octombrie 2019 la ora 13:20

    dna ilisuan te ameteste cu explicatii pana te faci alb la față . ,, nu știu , nu sunt fonduri , eu am dobândit postul cinstit prin concurs cu punctaj maxim .oricum, niciodată nu s fonduri …ce dreq nu se trece la sistem privat ca si așa banii noștri merg pe funcționarea caselor de asigurari nu la asigurat .păi numai la cjas BN e un întreg stufăriș de birocrați care ne mănâncă banii . la ce și pentru ce? că nici la armată peste drum nu e atâta funcționărime ca la cjas .în loc să meargă banii spre asigurat , merg spre funcționărimea asta .desființarea cjas urilor și banii să meargă în conturile fiecăruia pentru sănătate . că ne trage și din salariu o grămadă de bani și plătim oricum orice când mergi la medic .

    0

    Răspunde
  8. PRECUP cristian

    22 octombrie 2019 la ora 14:27

    Duduia de la CASA DE SANATATE NU STIE .DAR ATAT STIE SA MEARGA LA BANCOMAT CU CARDUL IN FIECARE LUNA.=RUSINE MARE JEJOSILOR=TRAITI PE BANII NOSTRII SI HABAR NU AVETII PE CE LUME TRAITII!!!

    0

    Răspunde
  9. anonimus

    22 octombrie 2019 la ora 15:00

    bataie mare de joc intr-un cuvant

    0

    Răspunde
  10. nelu smenxicanu

    22 octombrie 2019 la ora 15:32

    dio,
    are un punct de vedere bun…pana nu se termina cu ocuparea posturilor politic, etc, pana nu avem profesionisti asava fi daca nu si mai rau
    am platit 13 ani si dupa 13 ani am fost la medicul de familie, unde o asistenta acra si stiu ce spun, acra, a zis ca nu-mi gaseste fisa, i-am spus sa ma caute la moti…s-a uitat la mine, apoi m-am mutat la alt medic in aceeasi zi, nu-mi trebuia decat un cacat de adeveinta pe care l-a tarifat la 30 de lei, atunci…..in 2015…..
    nervi si stres pt noi cei care muncim, nu furam, nu cersim, si suntem paria societatii

    0

    Răspunde
  11. Ilenuta

    23 octombrie 2019 la ora 10:56

    Așa se întâmplă la toate cabinetele care au contract cu CJAS in fiecare luna. Se fac liste, se dau numere și stai la coada…

    0

    Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reguli pentru comentarii. Click aici.

Cautare

KissFM

KissFM

Carliont

Carliont

GA – Vertical

Ultimele articole

  • Lucrările la centura Becleanului, scoase la licitație. Cât costă amenajarea a 1,1 km
  • Comisia de Urbanism din CL Bistrița, vizită în teren. Ce s-a constatat. ”Toate lucrurile au un nou început”
  • Pârtia mică de pe Dealul Cocoșului, deschisă (FOTO)
  • Alertă meteo. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii ianuarie
  • Cristian Niculae, în doliu. Mesaje de condoleanţe din partea colegilor
  • Se ascut săbiile în PNL. Robert Sighiartău îi cere demisia lui Ludovic Orban
  • Președintele PNL Bistrița-Năsăud intervine în scandalul claselor de liceu: Rezolvare mai justă

Cele mai citite

  • Despre școală, numai de bine
  • De ce dispar 26 de clase a IX-a din toate liceele județului. Explicațiile șefului ISJ, Mihai Mureșan...
  • Profesorii și ceilalți angajați din învățământ s-au înscris pentru vaccinare într-un procent de sub...
  • Un colegiu național din Bistrița ocupă locul întâi în preferințele viitorilor absolvenți de clasa a...
  • Instituția Prefectului: Platforma de programări pentru vaccinare în Bistrița-Năsăud, funcțională...
  • Au pornit tunurile pe Pârtia Cocoș. În ce zonă s-ar putea schia în perioada următoare (FOTO)

Cele mai comentate

  • Despre școală, numai de bine
  • Profesorii și ceilalți angajați din învățământ s-au înscris pentru vaccinare într-un procent de sub...
  • Instituția Prefectului: Platforma de programări pentru vaccinare în Bistrița-Năsăud, funcțională...
  • Prefectul vrea ca preoții care se vaccinează să posteze pe rețele fotografii ca să-i încurajeze și p...
  • De ce dispar 26 de clase a IX-a din toate liceele județului. Explicațiile șefului ISJ, Mihai Mureșan...
  • Daniel Suciu: Domnule primar Turc, deszăpezim și noi puțin prin oraș?

Info

  • Despre noi
  • Publicitate
  • Contact
  • Politica cookie
  • Politica de confidențialitate

Facebook -static

FB

Copyright © 2021 · TimpOnline.ro - Știri din Bistrița

Site-ul TimpOnline.ro folosește cookie-uri. Politica de confidențialitateAccept cookie-uriNu accept cookie-uri