Politică

La putere se trăieşte bine chiar şi la Maieru

Primarul comunei Maieru, Vasile Borş, este prim-vicepreşedinte al filialei Bistriţa-Năsăud a PDL. Deşi conduce o comună aflată cam la margine de judeţ, Vasile Borş pare să se descurce bine şi în aceste vremuri de criză.

Potrivit ultimei declaraţii de avere postată pe pagina de internet a Primăriei maieru, Vasile Borş, de profesie teolog şi inginer în acelaşi timp, deţine cinci hectare de teren agricol în localitatea Maieru, o casă de 300 de metri pătraţi moştenită în anul 1989, dar şi o altă casă, nouă, construită în 2010, de 48 de metri pătraţi. Despre aceasta din urmă, primarul scrie că este „locuinţă provizorie”.

Aflându-se la o distanţă atât de mare de sediul judeţean al PDL, Vasile Borş are nevoie şi de trei maşini ca să se poată deplasa la şedinţele de partid, printre care un Audi şi un BMW, ambele fabricate după 2000, deci cam nouţe. Deşi nu are alte afaceri în afară de funcţia de primar (retribuită anul trecut cu 18.000 de lei, ceea ce înseamnă 1500 de lei lunar), Vasile Borş nu pare să o ducă deloc rău. Banii îi ajung pentru întreţinerea celor două case şi trei maşini. În fond, are o funcţie politică mai importantă decât însuşi preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, care e doar secretar general.


Şi mai e ceva la fel de important care, fireşte, nu are nicio legătură cu acest context. Primăria Maieru gestionează aproape 10.000 de hectare de pădure şi luptă din greu să facă bani şi din exploatarea lemnului aflat în Parcul Naţional Munţii Rodnei, iar când faci atât de multe nu se poate să nu o duci bine.

Cristiana Sabău

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS