Social

La Viișoara a început construirea a încă două blocuri sociale

A început construirea a încă două blocuri de locuințe sociale la Viișoara, investiția derulată de Primăria Bistrița fiind finanțată prin Ministerul Dezvoltării.

”La Viișoara, lângă blocul nou care urmează să fie dat în folosință, s-a deschis un șantier pentru construirea altor două blocuri sociale, finanțarea fiind asigurată prin Ministerul Dezvoltării, în valoare de 23.096.312 de lei fără TVA. Municipalitatea răspunde, astfel, unei cereri mari de locuințe venite din partea persoanelor cu posibilități financiare reduse, înțelegând să oferim protecție familiilor cu copii mulți, care, adesea neavând adăpost, întâmpină dificultăți reale și sunt tentate să practice cerșetoria sau să comită diverse fapte antisociale. O locuință este primul pas spre o viață normală. Bistrița e a tuturor!”, spune primarul Ioan Turc.

Prin Programul de Construcții de Locuințe Sociale și de Necesitate al Ministerului Dezvoltării, la Viișoara a fost finalizat un bloc de locuințe sociale cu regim de înălțime P+3E+M, care va fi dat în curând în folosință, iar acum s-a deschis șantierul pentru blocurile 2 și 3. Prin acest program este prevăzută contruirea a încă două blocuri, 4 și 5.

11 comentarii

  • Bine spune Japonezu, n-are rost să se pună „fer”, mai bine fac direct un post de poliție în bloc!

 • mulțumim dom primar ca va gândiți și la noi care stam prin chirii scumpe cu 5 copii . Respect și succes în continuare.

  8
  31
 • Se continuă politica socială proastă a guvernărilor anterioare, gen pcr, psd. Se fac blocuri noi exclusiv pentru categorii defavorizate, marginalizând astfel ocupanții.
  Prețul final pe mp cu care iese guvernarea – oricare-ar fi ea – este mai mare decât prețul pe mp în blocurile de vânzare pe piața liberă din oraș.
  Așa mai bine ar cumpăra primăria – statul, periodic , câte 10-20 de apartamente dispersate prin diferite zone și ar încerca inserția socială a defavorizaților.
  Dar cred, în naivitatea mea, că așa s-ar putea ciupi mai puțin (coarda sensibilă ).

  26
  3
 • Pe noi, oamenii simpli care locuim in Viisoara, nu ne intreaba nimeni daca ii mai putem suporta. Ar fi cazu sa-i mai mutati si in alte parti pe acesti zisi „sociali”
  Ati umplut Viisoara de ei, asa nespalati si obraznici cum sunt, de ne este frica sa ne lasam copiii sa vina cu mijloacele de transport comun acasa, nu mai vorbim de umblat pe strada.

  49
  1
  • @Strin
   da` n-aveți telefon doamnă? poliția nu v-ascultă?
   pare că sunteți prizonieri în propria casă..chiar așa de rău e acolo?
   scrieți mai mult altfel nu știe nimeni nimic.
   lichelele de anul trecut, tâlharii de la Big, urmează să înfunde pușcăria..au rămas alții să terorizeze cetățeni pașnici care-și văd de viață?

   5
   17
 • Care măkănea că ăstia din blocurile sociaale sunt electoratul haurist? Pare că nici la peneleu nu-i displac .

  14
  3
 • Nu e bine să construiești un bloc doar pentru medici, unul doar pentru angajații Ministerului Apărării , unul doar pentru asistații social.
  Populația trebuie amestecată, pentru a nu apărea probleme mai târziu, așa cum au apărut la Paris sau la Bruxelles,

  Autoritățile au observat ca au greșit, și încearcă să repare greșeala, (în nici-un ghetou să nu fie mai mult de 50% șomeri sau asistați social .
  Dacă ai un loc de muncă “sari lista de asteptare” și primești un apartament in zonele cu mulți șomeri sau imigranți.
  Elevii din ghetouri sunt înscriși la școli normale, iar copiii care provin din familii funcționale sunt înscriși la școlile din ghetouri!
  E un sistem de cote!

  Nu mai construiți locuințe sociale la Viisoara.
  De fiecare dată când încerci să rezolvi o problemă creezi altă problemă!

  15
  5
  • Buey ,da’ tolomac ești…vorba lui Einstein…universul si prostia sunt infinite.

   3
   12
 • În fiecare ANL să NU fie mai mult de 50% minorități naționale!
  În fiecare ANL să NU fie mai mult de 50% șomeri sau asistați social!
  Rezervați jumătate dintre apartamente pt apartamente pentru , români , angajați cu carte de muncă la firmele din județ!

  Trebuie impuse condiții, pt ca aceste zone să nu se transforme in (nu găsesc cuvântul, sau nu vreau sa folosesc cuvinte urate).

  Mă mir ca locuitorii din Viisoara nu ies în stradă, nu strâng semnături, nu protestează la Primărie, în frunte cu responsabilul cartierului .
  Cine e purtătorul de cuvânt al cartierului , la primăria Bistrița? Știu ca Ghinda avea un domn, care reprezenta interesele locuitorilor din Ghinda!

  13
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS