Recomandări Social

Laptele acru de oi, recompensă pentru cei care s-au vaccinat la Sângeorz-Băi. Prima ediție, un succes

(FOTO) Români care lucrează în străinătate, oameni de pe Valea Someșului Mare, dar și din județe precum Maramureș, Mureș sau Cluj, au mers cu sutele duminică, în stațiunea Sângeorz-Băi, la prima ediție a unui maraton de vaccinare din mașină cu serul Johnson&Johnson, care se administrează o singură dată. Au scăpat astfel de două înțepături și au primit și adeverința cu care vor trece mai ușor granițele și vor fi acceptați fără atât de multe teste la locurile de muncă.

În parcul stațiunii, unde s-au administrat vaccinurile de o echipă de la Spitalul Orășenesc Năsăud, a fost organizată și prima ediție a Târgul Laptelui de oi, iar cei care s-au imunizat au primit din partea casei un păhărel cu lapte ca să-și întărească și mai mult rezistența organismului.


”Laptele de oi se fierbe și se păstrează apoi în bidoane speciale, unse cu acreală. După ce s-a fiert laptele ore în șir, se pune călduț în vase și se țin la cald ca să se închege, e un fel de smântână, dar din lapte de oi. La noi, se foloșește pentru acrit ciorba, dar se mănâncă și așa cu mămăligă cu brânză sau cu pâine”, a spus Sanda Mariana Hozea.

Primarul Traian Ogâgău, care s-a vaccinat primul ca să dea un exemplu sângeorzenilor, a spus că nu putea rata ocazia de a promova un produs specific Văii Someșului.

”Laptele acru de oi, eu îl mănânc cu zamă de șălate, numai la noi se face așa zama, iese ceva unicat și fenomenal. Îl mai mănânc cu mămăligă cu pături, nu are rost să mai discutăm cât e de bun, cu pâine de casă. Numai aici dacă veniți puteți gusta, pe internet nuputeți simți gustul laptelui”, a spus Traian Ogâgău, un veritabil promotor al agroturismului.

De altfel, acesta nu a fost singurul preparat. Gospodarii din zonă au mai adus brânză, caș și urdă, iar apicultorii au oferit preparatele lor pe bază de miere, propolis și polen.

S-au bucurat de toate aceste bunătăți toți cei care au venit să se vaccineze, majoritatea români care lucrează în străinătate și care vor să nu mai aștepte pentru rapel, dar și cei care au venit în stațiune să se bucure de aer curat.

Medicul Ștefan Grigore, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sângeorz-Băi, a declarat pentru Timp Online: ”Interesul este foarte mare cu siguranță pentru că nu mai este nevoie de rapel. Se eliberează adeverința pe loc. Suntem o echipă de la Năsăud, ne așteptam la un flux mare, dar nu chiar așa de mare. Avem 700 de doze, însă dacă va fi nevoie, vom mai solicita. Joi, vom vaccina tot din mașină la Năsăud, în zona Muzeului Grăniceresc”.

Printre cei care au venit la Sângeorz-Băi să vadă cum decurge vaccinarea s-a numărat prefectul Stelian Dolha, subprefectul Lorand Toth și deputatul PNL Robert Sighiartău.

În parcul stațiunii, într-o ambianță foarte plăcută, mulți oameni s-au bucurat de vremea frumoasă, de curățenia exemplară din oraș și de bunătățile pe care le-au putut cumpăra de la localnici.

https://www.facebook.com/ROVaccinare/posts/181242830556134

VEZI ȘI:

5 comentarii

  • Foarte frumos și rapid a decurs totul. Chiar a fost bine primit, mai ales ca eu tot am cautat vaccinul fără rapel deoarece lucrez în străinătate.

  • Asta ne lipsește Van Damme în Bistrița!!!!
    Primarele, I-al pe el consilier, nu pe Moldovan sau nu mai știu ce pipite!!!!
    Nu nu se zice câte doze din cele 700 pregătite s-au consumat cu folos!!!
    Aici e succesul, nu în paharelul de lapte acru (păhărel = blidul din anunțul inițial)
    Făcând un calcul… dacă la Sumuleu, din 50.000 participanti au fost vaccinați de la 8 la 14 doar 137 persoane în condițiile în care și aia aveau pregătite aproape 8.000 doze, aici au fost probabil câteva sute de oameni… deci cât vaccin??!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS