Actualitate

Liberalii, la Consiliul Național. Iohannis: Oamenii vă așteaptă! Sunteți alături de mine în luptă?

(FOTO-VIDEO) La Palatul Parlamentului a avut loc reuniunea Consiliului Național al PNL, la începutul căreia a participat și președintele României Klaus Iohannis, el urmând să candideze pentru un nou mandat, susținut de PNL.

Liberalii l-au primit cu aplauze: ”În urmă cu patru ani începea o poveste frumoasă pentru România. Cele două mari partide de dreapta şi-au dat mâna şi au reuşit, în ciuda tuturor pronosticurilor şi în împotriva tuturor instituţiilor statului, dar cu sprijinul oamenilor, cetăţenilor să obţinem o victorie răsunătoare şi Klaus Iohannis să câştige cu un scor zdrobitor alegerile prezidenţiale. Trebuie să ne asigurăm că această poveste frumoasă va continua. Este garantul democraţiei din României, garantul destinului euroatlantic al României, garantul drepturilor şi libertăţilor individuale, unei dezvoltări fireşti pentru României”, a spus liderul PNL Ludovic Orban.

Pe ordinea de zi a figurat aprobarea criteriilor, procedurii şi calendarului de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare. De asemenea, a fost supus dezbaterii şi adoptării un document numit ”Principiile bunei guvernări liberale”.

   

La Consiliul Național a participat și o delegație a PNL Bistrița-Năsăud.

”În intervenția sa, preşedintele a apreciat faptul că starea actuală a țării este precară. PSD a promis în campania electorală orice pentru a câştiga alegerile. Scopul direct a fost acela de a modifica legile justiției pentru a-i scăpa pe mulți dintre liderii PSD de dosarele penale. Politicile iresponsabile ale guvernului au readus inflația la viață şi au indus pesimism în mediul de afaceri. Țara se îndepărtează de principiile şi valorile europene. Totul pentru că Dragnea şi acoliții săi au pus mâna pe PSD, pe guvern şi pe parlament. Este nevoie de o soluție rațională iar PNL este o parte importantă a acesteia soluții. PNL trebuie să se adreseze oamenilor şi să le spună că ştie cum să guverneze România. În această toamnă şi anul viitor țara trebuie să revină la normalitate. „Eu mă lupt cu abuzurile PSD-ului. Vă invit să faceți la fel! Eu lupt pentru o Românie prosperă şi europeană. Vă întreb: sunteți alături de mine în această luptă?”. Răspunsul oamenilor reprezintă certificatul de garanție al parteneriatului dintre presedintele Klaus Iohannis şi PNL”, a postat pe Facebook liderul PNL BN, Ioan Turc.

   

”PNL e pregătit pentru o guvernare onestă și profesionistă, în sprijinul tuturor românilor. Împreună cu președintele țării, vom duce România înainte. Vrem să avem o Românie demnă, puternică și prosperă. Românii vor conducători pricepuți, harnici, dedicați binelui comun, binelui țării”, spune secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

  

Mesajul lui Klaus Iohannis

”Situația generală este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun așa ceva și mi-aș dori tare mult să mă adresez și să spun: Dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem și acolo. PSD a promis românilor că va curge lapte și miere, că vor crește salariile și pensiile, că toți vor avea locuri de muncă și în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. Ghinion, nu s-a întâmplat așa. Au început să demonteze Justiția românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupție. Și-au dat seama că lumea așteaptă altceva și au pus în opera o păcăleală prin care au spus oamenilor că le cresc salariile și pensiile. Toate sondajele din ultimele luni arată că 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Este acesta un semnal destul de puternic, este un rezultat catastrofal şi asta în condiţiile în care PSD a preluat o ţară cu o economie în creştere, puternic în creştere, o Românie care a fost extrem de bine situată în cadrul structurilor euroatlantice, o ţară în care începuse să fie, nu doar văzută ci şi respectată cu o abordare europeană, atlantică. Şi ce s-a întâmplat? Cum a dispărut acest sentiment bun? Cum a dispărut optimismul? Cum a revenit pesimisul între oamenii de afaceri, investitori, parteneri internaţionali, între noi?

Explicaţia este cât se poate de simplă: Cu un politician pe nume Dragnea, împreună cu câţiva acoliţi, au pus mâna pe puterea în PSD, Guvern şi Parlament şi, de atunci, încearcă să folosească această putere în interes propriu şi personal, pentru a scăpa de justiţie. Nu-i preocupă nici ţara, nici economia, nici românii, ce să mai vorbim de imaginea în Europa şi în lume. Îi preocupă pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva nu am avut în România. Aşa ceva nu este posibil într-o ţară europeană, democratică. Ce să mai vorbim despre imaginea României în Europa și în lume. Îi preocupă pur și simplu să scape de dosare. Așa ceva, dragii mei nu este posibil într-o țară europeană, democratică și nu numai atât. Persoanele care îndrăznesc să își spună opinia public anti-PSD sunt luați de Poliție. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea țării.

Eu vă spun că există soluții. Voi sunteți cea mai importantă parte a acestei soluții. Și vă spun, PNL este un partid puternic. Are soluții și nu este singurul. Nu sunteți singuri. Acest stil de conducere iraţional nu poate să continue. Este nevoie de o alternativă raţională, trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a reinstaura raţionalitatea şi normalitatea în România. Pentru asta, e nevoie ca PNL să fie un partid unit, puternic, solid. Şi puteţi! Fiţi hotărâţi! Construiţi-vă un program politic solid, puternic, serios. Fiţi uniţi şi puternici şi mergeţi între oameni, spuneţi-le că aveţi soluţii pentru economia românească, pentru finanţele publice din România, că ştiţi cum se face adevărata reformă administrativă, că pentru voi contează tinerii, că pentru voi contează românii din Diaspora, că pentru voi justiţia contează, oamenii trebuie să creadă că justiţia nu este doar eficientă, este dreaptă şi pentru asta să vă luptaţi. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum trebuie guvernată ţara. Mergeţi între oameni, nu aşteptaţi o campanie electorală. Prea des aud: ştiţi, avem un blocaj media, nu ajungem să comunicăm. Nu există aşa ceva! Oamenii sunt afară, vă aşteaptă. Eu mă lupt de la început pentru o Românie puternică, europeană, prosperă. Mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste acestei guvernări pesediste, lupt împotriva abuzurilor PSD-ului, vă invit să faceți la fel. A mai rămas un singur lucru de lămurit. Eu mă lupt și vă întreb: sunteți alături de mine în această luptă? Sunteți alături de mine în această luptă?”.

Liberalii l-au plaudat și i-au scandat numele.

Candidaturi la europarlamentare

Membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare îşi vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie. Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European, iar pentru a putea candida membrii PNL trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare. Primul loc pe lista de candidaţi va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea preşedintelui PNL, și nu vor mai avea loc alegeri interne la nivelul euroregiunilor.

Fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi, plus un supleant. Cele opt regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcţie de rezultatul la alegerile locale şi parlamentare şi de sondajul de opinie efectuat de partid. Ierarhia candidaţilor pe listă va fi stabilită în funcţie de apartenenţa candidaţilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor, şi de punctajul dobândit de fiecare candidat. Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, experienţa administrativă şi profesională, experienţa în relaţii internaţionale şi calitatea proiectului depus. Forma finală a listei de candidaţi va fi votată cel mai târziu în data de 15 noiembrie, de către Biroul Politic Naţional.

Ce a spus Ludovic Orban

”Nu este altcineva pe scena politică romnească care să aibă forța să învingă această caracatiță post comunistă controlată prin mijloace staliniste. Doar PNL se poate bate cu PSD și are capacitatea de a învinge PSD așa cum va demonstra în alegerile locale. Cine este împotriva PSD trebuie să fie alături de PNL. Cine nu vine alături de noi în această bătălie înseamnă că face un serviciu PSD și acestui mod dezastruos în care conduce România și a felului în care își bate joc de România. Președintele României a făcut un apel la unitate. Același apel îl fac și eu. Trebuie să fim uniți, fiecare la nivelul lui avem nevoie de o apropiere de cetățean, pentru a-i spune adevărul, pentru a combate propaganda mincinoasă. Stimați colegi, trebuie să privim cu maximă seriozitate cei doi ani electorali care vor urma. Vor fi ani extrem de grei, iar PNL are nevoie de fiecare membru al său. Fiecare membru este responsabil. Trebuie să pregătim o alternativă solidă pentru fiecare român și care să aibă capacitatea să genereze soluții și beneficii”.

25 comentarii

 • Se învârt în mormânt eroii noștri de la Mărășești omorâți de nemți, că acum la 100 de ani de la sfârșitul primului război mondial, avem președinte un neamț ticălos care dezbină România! Rușine celor care l-au ales și rușine SRI că a furat alegerile prezidențiale din 2014 !

  • Azi e azi, ieri a fost ieri.
   Persoanele care trăiesc astăzi printre noi, nu pot fi judecate pentru faptele altora.
   De la asta pornește orice relație umană sănătoasă între oameni.
   Vii.
   Dacă un partid, alege să se joace cu emoțiile identitare, semămând sămânța urei, asta va culege.
   Ură reciprocă.
   E foarte periculos ceea ce face PSD-ul acum, în retorica electorală, utilizând noțiuni de etnie, ca să contrabalanseze electoral discursul despre Justiție a PNL-ului.
   Nu că ar fi diferiți în ADN.
   În State cu tradiție democratică un asemenea discurs de învrăjbire de a lega și descalifica un om ales democratic , cu aceleași drepturi cetățenești ca și oricare din România asta, ar fi încadrat automat la hatecrime, iar instituțional dacă s-ar dovedi că în spatele acestui demers este un Partid, ar fi scos în afara Legii în două mișcări, pentru că depășește conceptul de libertatea de exprimare iar pe plan social, consecințele nu se lasă așteptate.
   Imediat la Sighet, mesajele antisemite au reapărut.
   Nu întâmplător pare că actualul ambasador american are rădăcini în acea zonă.
   Ceea ce denotă mai mult decât o coincidență.
   Cine sunt forțele din spatele acestor manifestări tolerate?
   Nu ar fi o mare supriză dacă sunt o parte din oamenii serviciilor de securitate, care trăiesc după ideologia vechii securități și o altă putere din est care are interes să destabilizeze zona.
   Ar fi bine de identificat cine sunt persoanele cu IP-urile din spatele comentariilor respective, văzut dacă există o noțiune de complot(prea mulți au dat simultan like) cine este sursa comentariilor defăimătoare la adresa Președintelui României, ales democratic și dacă o fac de o manieră coordonată orchestrată e cazul să fie anchetați ca să se vadă intențiile.
   Jocul democratic se bazează pe opoziția ideilor și argumentelor, nu pe manevrarea cinică a emoțiilor populare.

  • V-a cretinizat, deoarece v-ul este forma neaccentuată a pronumelui vouă, iar a este parte a conjugării verbului la perfectul compus. După cum vezi, la pesediști dau atât m..a, cât și consultațiile numai pe gratis.

  • Felicitări lui Klaus Iohannis pentru că a fost ales președintele românilor. Felicitări bistrițenilor care l-au votat. Iohannis, în dialectul sașilor, Heniu.

  • Mulți cei care au dat like-uri halucinează colectiv.
   Personal opinia că PSD-ul e o organizație de tip mafiot tocmai pentru că de-a lungul timpului nu a reuşit să se reformeze şi să promoveze pe cei mai puțin corupți, dar nu mă mândresc nici cu PNL-ul.
   Adevărul ca şi votanți sunteți o masă de manevră pentru sponsorii de partid plus o parte retardată la mentalitatea securistă din serviciile secrete cu legături în politic. Sunteți produsul lobotomizat a securiştilor şi noilor milionari de carton construiți pe devalizarea bugetului public buget de tip Dan Voiculescu,Păunescu ,Vadim ce nu pot ieşi din mentalitatea comunistă. Ideea nu e că Klaus Johannis sau Băsescu ar fi neprihăniți. Ideea e că instituțional statal încā se propagă intoleranța, obediența față de stăpânul zilei…iar când unul vrea să-şi manifeste rebeliunea şi exasperarea ,masa amorfă prost educată reacționează cu înjurături primare şi reflexul de a da cu parul în capul celora care nu sunt de acord. Mi-am exprimat opinia despre #m..epsd şi am spus că politic o să creeze furie şi radicalizare în cadrul simpatizanților PSD. Care din păcate în loc să interogheze ceea ce se petrece în PSD caută țapi ispăşitori în imaginar. Băieți veți plăti electoral furia populară nu ați înțeles nimic.

 • Pe voi (…) PSD v-a deșteptat. Mai nou purtați tricoaie și jucați și cazaciocul împreună, precum în cântecul:
  A fătat cățeaua noastră-n paie,
  Dragi tovarăși, nu i-a fost ușor,
  Trei căței purtători de tricoaie –
  Pese Dragnea, la televizor.

 • E destul de clar ca aici se manipuleaza opinia publica prin minusuri si plusuri exagerat de multe. Si daca ma uit la continutul mesajelor care primesc acele multe plusuri atunci imi este clar de la care parte vin. Daca mai adaug si limbajul folosit si pseudo-argumentatia, incepe sa imi fie mila de persoana sau grupa de persoane care obviously sufere de vreo paranoia in stadiu avansata.

  • Mărăşeşti şi Oituz ar trebui să înveți limbi străine gen Merci şi să o votezi pe Clotilde.
   Nu de alta dar stoparea ofensivei armatei germane nu ar fi fost posibilă fără ajutorul crucial al generalilor francezi care au reorganizat şi modernizat armata română. Dar personajele de tipul tău sunt victima educației idolatrizante ale comunismului şi cultului personalităților inventate după modelul Mao după vizita acestuia în China. Trist e că nu realizezi că cei pe care îi portretizezi ca şi străini au scos din belele de mai multe ori vaşnica națiune.

  • Doresc sa postez un protest si va rog sa nu imi ingraditi dreptul la libera exprimare si nici sa nu va oripilati inutil!

 • Doresc sa postez si eu un protest anti.
  M..EKLAUS si tuturor samsarilor de copii
  M..EDIASPORA

  A fost tare Klaus, am vazut ca i-au facut upgrade la TexToSpeech v.0.0011 beta, asa au reusit sa ii adauge si intonatii, doar ca nu se sincronizeaza cu textul. Deci mai are bug-uri si cred ca trebuie si tras in banda. A incercat sa il imite pe Falca, cand a tinut memorabilul discurs cu 4 oameni care mancau o pizza.
  Daca nici in viitoarea versiune nu reusesc sa rezolve faza cu intonatiile, atunci cred ca vor renunta deoarece clar sunt probleme pe partea de hardware, fiind de mult depasit. Solutia va fi sa redenumeasca softwareul in „TextToKlaus final version”.

  • După cum se știe, Alan Dala, Glavaciocul gândirii pesediste, e de-al meu. Râul Glavacioc traversează Teleormanul și Bistrița-Năsăudul de la E la V.

 • Măi, măi, măi să fie!? Se vede treaba că PENALUL SEF i-a pus la muncă si pe trepădusii mai mititei. TSD in action, lol. Câtă mobilizare! Ce, doar Iordache si Toader sa lupte cu Anticoruptia? Atatea „-„uri n-am vazut pe site-ul asta de cand mai dau si eu cu mouse-ul pe aici. Cica suntem in Anul Centenarului. Halal să ne fie!
  Ar fi multe de spus, dar n-are rost sa ma desfasor prea mult, ca să poată da aprobarea săraca Cristiana inainte de a merge la culcare. Stiti ce e culmea? Si ma adresez aici in special celor 53 de like-isti al unui comentariu xenofob de joasă spetă. Culmea e că dacă iesea Prostanacul presedinte (presedintele vostru de onoare i-a zis asa), foarte probabil PSD-ul n-ar fi ajuns in halul in care e acum.
  Eh, noapte buna dragilor, indiferent de nationalitate si simpatii (dar mai ales antipatii, sic!) politice, sex, rasă, religie, etc. Vreo 10 dislike-uri mi-ar ajunge, peste 50 m-ar onora.

 • S-a întâmplat în Parlamentul României centenare
  1. Patibularul Șerban Nicolae îi propune sex anal Cosettei Chichirău.
  2. Senatorul Oliviu Brăiloiu îi propune o felație scurtă Florinei Presadă.
  Pesediștii de sus sunt susținuți în fapt la Bistrița de Alan Dala, Lovele & comp.
  Bistrițenii deja reacționează și ei. Sloganul antipesede este mare cât Heniul.

 • Puteți să vă răsuciți cât vreți, să vă dați de trei ori peste cap ca Tăriceanu, să vă scoateți la înaintare toate nulitățile și leprele: Bistrița votează Iohannis. La Bistrița, precum în restul țării, antipesedismul este la fel de mare ca Heniul.

 • Chiar aşa Ana 🙂 se plimbă zilnic în oraşul construit şi dezvoltat de saşi , se mândresc în fața prietenilor şi vizitatorilor cu panorama oraşului dintr-un turn şi o biserică simbolică construită de saşi …da mintea lor nu face conexiunile că ei beneficiază zilnic de ceea ce printre altele şi saşii şi cei din minoritatea maghiară au lăsat moştenire perenă în oraş şi județ. Dacă sunt tinerii din PSD sunt nişte ignoranți care ar trebui trimişi ei înapoi la coada vacii să lase pe alții să se ocupe de civilizație că nu au înțeles-o

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.