Actualitate

Ioan Turc a câștigat Primăria Bistrița la distanță de peste 16 procente față de următorul clasat

Rezultate finale / Noul primar al Bistriței este președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, care a candidat din partea Alianței PNL USR PLUS. Potrivit rezultatelor oficiale date publicității de Biroul Electoral Municipal, el a obținut 11.949 de voturi, ceea ce echivalează cu 41,84% din totalul voturilor valabil exprimate.

Clasamentul alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bistrița:

1. Ioan Turc (Alianța PNL USR PLUS) – 11.949 voturi (41,84%)

2. Cristian Niculae (Alianța pentru Bistrița-Năsăud) – 7.236 voturi (25,33%)

3. Ionuț Simionca (PMP) – 4.356 voturi (15,25%)

4. Rodica Dobraniș (POL) – 1.516 voturi (5,30%)

5. Doris Rai (independent) – 1.476 voturi (5,16%)

6. Daniel Ciobănică (Partidul Verde) – 1.381 voturi (4,83%)

7. Sorin Roșu-Mareș (PPU-SL) – 298 voturi (1,04%)

8. Georgică Toderașc (AUR) – 181 voturi (0,63%)

9. Marius Vârtic (PNȚMM) – 163 voturi (0,57%) / n.r. – a anunțat că îl susține pe Ioan Turc, însă după ce candidaturile au rămas definitive

Au fost 28.556 de voturi valabil exprimate și 570 de voturi nule.

VEZI ȘI:

Etichete

27 comentarii

 • Firea da Bistrita a luat un glorios 5%. Data viitoare trebuie musai sa gaseasca o Dana Budeanu de Bistrita sa o ajute in campanie. #jesuispanarama

 • Felicitări domnule Turc.
  Stima de la început ca asa va fi.
  Cum sa fi câștigat un agramat, un încrezut, o parașuta, o persoana care își exploatează proprii angajați, un cioban.
  Felicitări și speram sa nu uitați de AUDIT după care făcut public., ordine în primărie prin reducerea numărului de șefi și sefuleti prea s a umplut primăria cu astfel de specimene care doar încasau de la vataful Crețu bani cu nemiluita.
  Sa nu lăsați nepedepsiți cu plângere împotriva unui primar care și a acordat cât pământ a vrut împreună cu mafiota prisacaru, cincea și alți acoliți lingatori de canta bertescu cu construcții fără autorizație un inganfat.
  Sa nu uitați de umflatul de director Dreptate care și a bătut joc ani de zile de oameni împreună cu ciocănitoarea buclugasa.
  AVEȚI mult de lucru dar cu asta sa începeți.
  Felicitări.

 • Mircea Fredi, bine zis.
  O persoana care nu a știu vorbi nimic decât a aduce acuzații, a desființa politia locala de cand a lăsat-o polițistul bucureștean pentru alte fetite, câte scoli politice a făcut sub oblăduirea celui mai mare mafiot și dezvoltator imobiliar, pe sub birourile lui își făcea veacul.
  Rusine sa ți fie cucoana ca nu ai fost decât iepurașul a celor mai mari mafioți ai județului.
  Speram la CJ sa aibă majoritate cei de dreapta și sa l pună cu botu pe labe pe acest inganfat, nescolit și vataf ca și cel de la primărie Crețu.
  Sa nu se poată bucura niciunul decât ce a agonisit cinstit și nu prin presiune asupra primarilor, se știe.

 • Adi, cunoști „codul muncii”.
  Nu poți veni într o instituție sa i sire personalul, sa zică tu pleci, tu ramai.
  Dar prin comasarea de direcții și servicii mulți care nu au lucrat nimic ci au încasat salarii mari vor pleca singuri.
  Nu este corect ca o toapa de secretara, telefonista sau în persoana de la registratura care nu are nicio răspundere sa încaseze un salariu cât unul care ia șuturi toată ziua și are răspundere. Modificarea organigramei și schimbarea posturilor și atunci pleacă singuri ca prea și au făcut veacul toți PSD iști pe toate posturile inutile.
  Bradea la fel incasa o grămadă de bani și era umbra lui Niculaie veșnic cu țigară, post desființat obligatoriu.
  Iar corul primăriei sa nu se apropie de fundul lui Turc, sa i curețe scamele.
  La direcția de proiecte europene o alta lăcustă care s a înconjurat de toți lingăii, de ce direcție?
  Da multe se pot face dacă nu se va înconjura de lăcustele instituției.

 • cei mai rai
  1. C
  2. S
  astia au avut banii pe mana … si de limba lor nu mai incapea nimnica …
  ce hotarau astia la sfat de taina era sfant
  3. C
  asta cata si gasea solutii … ei ei ei
  G si I mici copii … dupa astia …

 • felicitari Dane, daca aveai alt partid in spate acum nu mai se bucurau liberalii si tu erai primarul nostru , asa mai asteptam 4 ani si cu siguranta o sa castigi oricum a fost bine pt primul an si locul 6 e bun.

  • Conlocuitorule,
   Asa e cum spui tu, C era de multe ori mai ceva ca primaru, ce zicea ea, era sfant…da no, tot ea il rezolva cu toate excursile, drept pentru care vataful nu o uita si o recompensa cu varf si indesat.
   Dar si i. gura-sparta nu se lasa mai jos.
   Iar despre cel S…..sa plateasca el creditu bistritenilor, daca nu a vrut sa-l lamureasca pe stapanul orasului de la acea vreme.
   Domnule Turc, va rog sa-i aveti in vedere si pe ei la fel si pe majoritatea directorilor din primaria lui peste.

  • In primul rind ,FELICITARI dl Turc ,in sfirsit oameni sau mobilizat de a iesi la vot , in nr deastul de mare .Au inteles ca peste tot predomina conducerea infecta si demagogica a PSD .Dl primar Turc ,ati fost si viceprimar in ani 2007,aveti studi importante ,chiar daca alti nu stiu ,si nu ati vrut sa iesiti cu laude in public .Discretia , omenia si omul de cuvint va caracterizeaza ,care cu regret o spun alti nu o au .As vrea sa va spun ,miam dorit ,si ma bucur ca sunteti ales Primar al Bistritei si al oamenilor .Ar trebui in primul rind facuta asa o curatenie in acesta Institutie a Primariei ,incepind de la directori ,sefi serviciu ,sefi birou ,care har domnului ,dl Cretu ia avansat asa dupa ureche ,salari bune ,ziua trece ,leafa vine si ei nu fac aproape nimic .Dl Cincea dr juridic care nu este de gasit toata ziua se inchide in birou ,spunind ca este la instanta ,la fel doamna Lidia Cervenshi secretara la viceprimarii lucreaza toata familia in primarie ,pensionari care au pensi frumoase ,salari bune ,au virsta de 65 de ani ,acasa cu ei ,dl mare director executiv Gabrian ,care si asta taie frunze la cini ,toata ziulica bate tigara in birou si cafeaua ,este dr pol locale ,pt ce avem nevoie de 2 directori? Lista poate continua acesti pierde vara sunt platiti de oameni ,cu siguranta dv dl primar Turc o sa vedeti ce este de facut ,si mai putini taietori de frunze la cini .

 • Partidul VERDE este condus si pe mai departe de Marius Balan. Carcotasilor simpatici le spun sa doarma linistiti . Multumim alegatorilor partidului VERDE.

  • Nu era lapte și miere, erau lacrimile voastre a pupatorilor pierzători… Hai batistutele și băgați.. Ha ha

  • Mai troli ca bistritenii, e doar piticul cu capul mare! :))) O sa urle in maxim 6 luni mai ceva ca Tarzan!

 • Asteptam cu interes reducerea numarului de angajati din primarie, incepand de la sefi in jos (nu invers) sa nu fie prea inghesuiti in birouri. Nu-mi convine sa fie platiti la trecerea timpului.
  Pune-ti-i sa munceasca ca la privat, ca de-acolo le vin banii de salarii !!!

 • Felicitari d-le Primar ales IOAN TURC. Astept de la d-vs ca in regim de urgenta sa retrageti proiectul idiot de mineralizare (betonare-dalare) a Pietei Centale si DRUJBA primariei sa taca odata si sa aduceti oameni normali la cap si competenti la departamentul Spatii Verzi. Bafta si contati pe sustinerea VERZILOR .Modernizarea cu adevarat a locului poate avea loc cu respectarea stricta a legislatiei privind protectia mediului, si numai dupa ce CADASTRUL VERDE este finalizat de Primarie. Va rog sa evitati pe cat posibil natangeala, aroganta si dictatura primarului Cretu care de 12 ani a sufocat orasul nostru cu aberatii de toate felurile.

 • Mai lăsați omul in pace să îi tihneasca de victorie! Credeți că nu știe de cine să aibă „grijă”?! Până duminică nu am citit nici un comentariu in care să pomeniți pe cutare sau cutare că a făcut și a dres! Mai că îmi vine a crede că sunteți ăia care îl pupați pe wanabe in dos!
  Apropo unde sunteți? Tremurați de frică că vă sar scunele de sub fund?

 • De fapt ar fi mai multe priorităti rămase nerezolvate de pe vremea primarului Drujbă. In primul rând actualizarea PUZ „Zona Codrişor – Etapa I-a şi a II-a” care a fost anulat cu încălcarea legislaţiei în vigoare: (vezi:https://zupernews.wordpress.com/2013/06/06/codrisor-hill-p-u-z-bistrita-dealul-codrisor/).
  In al doilea rând , amenajarea Pădurii Codrișor ca zonă de agrement, urmare a hotărârii Consiliului Local Bistrița din 17 septembrie 2015, prin care a fost aprobat proiectul privind amenajarea Pădurii Codrișor ca zonă de agrement inițiat de Asociația Bistrița Civică, care a adunat 4.029 de semnături pentru susținerea în Consiliul Local a proiectului: (vezi: https://timponline.ro/ce-a-decis-cl-in-privinta-amenajarii-padurii-codrisor-ne-umplem-de-rusine/)
  In al treilea rând anularea proiectului de amenajare a Pietei Centrale prin defrisarea arborilor ornamentali si betonarea suprafetelor verzi ocupate de gazon si aranjamente florale, in baza reactiei a peste 5.000 de bistrițeni care au subscris campaniei ”Nu vrem Piața Centrală din Bistrița mineralizată” (vezi: https://timponline.ro/primaria-bistrita-data-in-judecata-pentru-proiectul-de-modernizare-a-pietei-centrale/)

 • cum sa fie Marius Balan inlocuit de la partidul Verde cand Ciobanica a avut mai putine voturi pentru functia de Primar decat partidul Verde , cred domnule Balan ca e momentul sa interveniti pentru binele acestui partid , se pare ca domnul Ciobanica a facut doar multa galagie fara rezultate.

 • Primarul nu trebuie sa schimbe oameni, din functie, doar modul in care isi indeplinesc sarcinile. Demonstrati ca sunteti barbat. Nu tufă. Hai ca daca vreți, puteti. Vom vedea.

 • Dar de domnul George Avram, administratorul orașului, care a încasat de la Primăria Bistrița peste 100.000 lei in 2019 ce părere aveți?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.