Actualitate Social

Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistriţa îşi diversifică oferta cu profilele coregrafie şi pedagogic

Liceul de Muzică “Tudor Jarda” Bistriţa îşi diversifică oferta şcolară, începând din anul şcolar 2014-2015, cu două noi profile: pedagogic la nivel liceal şi coregrafie începând din clasele a IV-a şi a V-a. Şcoala condusă de prof. Claudiu Şular va organiza şi testări ale aptitudinilor viitorilor elevi de la muzică.

La şedinţa cu directorii de licee de joi, de la Năsăud, prof. Claudiu Şular, directorul Liceului de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa, a anunţat că şcoala pe care o conduce îşi diversifică oferta în sensul adaptării profilelor la tot ce ţine de artă scenică. „Pe lângă muzică, se impune coregrafie, iar în perspectivă şi artă dramatică. Ţinând seama de solicitările elevilor, există o cerere pentru profil pedagogic. Având în vedere faptul că educatoarele şi învăţătoarele au o legătură aparte cu muzica, am solicitat şi autorizare pe aceste două specializări, la liceu profil pedagogic, iar la gimnaziu şi ciclu primar coregrafie”, a spus Şular.

El a explicat că, de zece ani, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” se tot organizează şi acum se intră pe „un făgaş normal”.

De altfel, potrivit sursei citate, Liceul de Muzică “Tudor Jarda” Bistriţa organizează testarea aptitudinilor şi pregătire în vederea înscrierii în anul şcolar 2014-2015, pentru elevi de la clasele pregatitoare, nivel primar, gimnazial şi liceal, pentru învăţământ dea rtă, specializarea muzică.

Elevii urmează aceeaşi programă pentru disciplinele de cultură generală ca şi în învăţământul de masă, la care se adaugă începând cu clasa I, patru ore pentru pregătirea teoretică şi de specialitate (studiul individual al unui instrument muzical: pian şi vioară începând din clasa I, respectiv: chitară, violoncel, flaut, clarinet, oboi, trompetă, percuţie din clasele III-V).

La solicitatea părinţilor, se organizează şi program After School.

Informaţii se pot obţine la secretariatul şcolii: str. Al. Odobescu nr. 8, sau la numerele de telefon: 0263-239 398 / 0747 27 22 22, e-mail: licmuzicabn@yahoo.com, www.licmuzicabn.ro

Iată avantajele frecventării cursurilor la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”: e singura şcoală din judeţ care oferă oportunitatea desăvârşirii unei pregătiri muzicale specializate, profesioniste şi gratuite; condiţii materiale foarte bune pentru pregătirea teoretică şi de specialitate, în noul sediu de pe str. Al. Odobescu nr.8; instruire şi educare muzicală şi de cultură generală realizată de cadre didactice cu o foarte bună pregătire profesională şi cu implicare activă în formarea continuă.

Sloganul Liceului de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa  este Adaugă valoare talentului tău! 

6 comentarii

  • Probabil dvs doar genul muzical cerut la nunti il ascultati. Noi la acest liceu ne straduim sa studiem muzica clasica si sa facem asta calitativ, iar in viitor sa ajungem la un nivel cat de cat profi in acest domeniu. Nu ba obliga nimeni sa ascutati muzica clasica sau sa va placa „despre” liceul nostru, insa nu va permit sa spuneti ca este inutil despre un liceu care ofera sansa copiilor care iubesc muzica sa o studieze si sa ajunga sa aiba o cariera in muzica.

  • Invatamantul bistritean se remarca, intre altele prin licee de tip vocational care practica acel tip de educatie ce are ca scop dobandirea de aptitudini practice si cunostinte necesare pentru angajarea ulterioara in campul muncii, intr-o anumita meserie sau profesie. In aceasta categorie de invatamant vocational intra si liceele de muzica si arte plastice, care se incadreaza in aria educationala denumita „Stiinte umane si artistice”. Faptul ca cele doua licee din Bistrita au dobandit un binemeritat prestigiu se datoreaza consecventei dovedite in pastrarea profilului de baza. De aceea diversificarea profilului unui asemenea liceu trebuie facuta cu multa prudenta, existand riscul indepartarii de domeniul care l-a consacrat. Spre exemplu este cazul multor licee agricole care in prezent au clase de cosmetica sau turism, in timp ce domeniile agricol sau zootehnic sunt inexistente. In cazul concret al liceului de muzica completarea cu profilul coregrafie poate fi benefica, in schimb, profilul pedagogic care face parte din alta arie educationala ar duce la indepartarea liceului de menirea sa initiala.

  • Vreți să spuneți că în anul 2014 cultura nu trebuie să existe și că trebuie să uitam că există muzică clasică? Prin ceea ce spuneți dați dovadă de o mentalitate foarte greșită. Să știți că și în secolul XXI oamenii mai merg la opera, la filarmonica etc, chiar dacă majoritatea ascultă manele, categorie care presupun că vă include.

  • Scuzați-mă, dar jigniți vreo aprox. 300 de persoane, elevi și profesori ai liceului de muzică, care fac eforturi să meargă la concursuri, iau premii și pun Bistrița și România pe hartă, iar majoritatea absolvenților liceului de muzică au ajuns pe mari scene în toată lumea. Nu cred că are rost să enumăr dintre ei. Nu cred că numele lor vă spun ceva.

  • Și sunteți așa sigur că elevii de la muzică fac parte din categoria respectivă? Dacă nu sunt pe Taraf TV nu înseamnă nu au o carieră în domeniu și vă asigur că cel puțin 80% din absolvenți au un loc de muncă ba la un liceu de muzică din țară sau chiar din străinătate, ba la o filarmonică sau la o operă. Dacă muzica e pierdere de bani, de forestier și sportiv ce să mai spunem?

  • Orice scoala/liceu are dreptul sa se extinda, mai ales intr-un context in care ti se cere un anumit numar de elevi in scoala respectiva… Cred ca e loc si pentru manelisti, si pentru iubitori de muzica clasica si chiar daca Bistrita e un oras mic, s-a dovedit ca poate crea talente muzicale imbatabile!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.