Instrumentele au fost predate vineri conducerii şcolii, reprezentată prin profesoara Carolina Caroli, cu care organizaţia condusă de Manfred Dachner, cetăţean de onoare al Bistriţei, a semnat un parteneriat. Dachner a spus că, deşi nu ştie cânta la niciun instrument, apreciază oamenii care au acest talent aducător de bucurie în inimile tuturor oamenilor, muzica fiind o limbă universală, şi face tot ce ţine de el să-i sprijine. El i s-a adresat apoi lui Toma Hartig, directorul Forumului Democrat German, prezent în sală, pe care l-a felicitat pentru performanţele Anitei, o soprană de renume mondial.
Preşedintele Asociaţiei de prietenie Germano-Română Neubrandenburg-Bistriţa a spus apoi că, în landul în care locuieşte, tinerii sunt încurajaţi să cânte la instrumente inclusiv prin organizarea unor concerte de amploare în biserici vechi. Acolo se adună chiar şi câte 700 de oameni să-i asculte şi să-i aplaude şi se fac donaţii de câte cinci euro, bani cu care se cumpără alte instrumente sau sunt întreţinute cele existente. De asemenea, tot în zona sa se organizează tabere de muzică cu invitaţi din străinătate. La o astfel de tabără i-a invitat pe elevii Liceului de Muzică „Tudor Jarda ” Bistriţa, asigurându-i că nu au de plătit nici cazarea şi nici masa. În ce priveşte transportul, a adăugat el, comisarul şef Liviu Olariu se va ocupa pentru ca tinerii muzicieni să nu fie obligaţi să plătească prea mult.
Profesoara Carolina Caroli a mulţumit în numele şcolii pentru aceste acte de generozitate şi a asigurat că instrumentele vor fi folosite pentru o cât mai bună pregătire a elevilor de la „Tudor Jarda”. La rândul ei, camelia Tabără, inspector şcolar general, a transmis recunoştinţa comunităţii şi a instituţiei pe care o conduce pentru oportunităţile oferite Liceului de Muzică, o şcoală cu atât de mulţi copii talentaţi.
Cristiana Sabău
Adaugă comentariu