Actualitate Cultură

Tabloul ”Marea Trecere”, dăruit Parohiei Evanghelice de cetăţeanul de onoare Marcel Lupşe

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, i-a conferit, vineri, artistului plastic Marcel Lupşe titlul de "Cetăţean de onoare al oraşului Bistriţa", la fel cum a procedat şi în cazul lui Horst Göbbel. Cel mai emoţionat a fost Marcel Lupşe care a mulţumit pentru "înalta onoare" ce i s-a făcut. Pictorul a spus că a pictat Biserica Evanghelică şi că va dărui tabloul denumit "Marea Trecere" Parohiei.

La două zile după ce a împlinit 59 de ani, pictorul Marcel Lupşe a intrat în posesia tilului de „Cetăţean de onoare al Bistriţei”, fiind extrem de emoţionat de „înalta onoare” care i s-a făcut. Artistul care a dus numele Bistriţei până departe în lume a spus că „orice operă de artă îşi are rădăcina într-o atitudine umană, iar artistul are o mare responsabilitate civică întrucât face parte din avangarda societăţii”.

Marcel Lupşe a salutat solidaritatea umană care se petrece „în această piaţă publică” în care se află şi Galeria Arcade 24 a Uniunii Artiştilor Plastici unde a expus un tablou pe care l-a denumit „Marea Trecere”.

„E felul în care eu am văzut Biserica Evanghelică. Vreau să dăruiesc acest tablou Parohiei Evanghelice Bistriţa”, a spus Marcel Lupşe, unul dintre cei mai importanţi artişti plastici pe care îi are România şi, de ce nu, Europa.

Marcel Lupşe s-a născut în 1954 la Dej. Din 2010, este doctor în arte plastice, titlu obţinut la Universitatea de Arte şi Design Cluj. E membru UAP, a fost premiat de nenumărate ori pentru picturile sale. Lucrările semnate de el se află în marile muzee ale lumii şi în colecţii personale.

Felicitări, maestre!

Cristiana Sabău

Mai multe fotografii aici.

marcel Lupse cetatean de onoare 3 Marcel Lupse cetatean de onoare 2 Marcel Lupse cetatean de onoare 4 Marcel Lupse cetatean de onoare 5

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS