ACTUALIZARE Consiliul Local Bistrița trebuie să-și dea acordul pentru atribuirea şi încheierea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităţii de măturat, spălat, stropirea şi întreţinerea căilor publice şi a activităţii de colectare a cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora către unităţile de ecarisaj sau către instalaţiile de neutralizare. De asemenea, trebuie aprobate și tarifele de salubrizare.
Procedura de atribuire a contractului s-a desfășurat prin licitație publică, ofertantul declarat câştigător fiind SC Supercom SA București, care va efectua activitățile de salubrizare stradală. Marea perdantă a licitației este SC Urbana Bistrița, firma care a prestat aceste servicii până acum.
Durata contractului este de opt ani calendaristici.
Tarifele (fără TVA) pentru activitățile de salubrizare practicate de Supercom:
– măturat manual: 14,98 lei/ 1.000 mp
– măturat mecanizat: 6,94 lei /1.000 mp
– transport deșeuri stradale: 228,64 lei/tonă
– curățat rigole: 52,78 lei/1.000 mp
– stropit carosabil: 4,14 lei/1.000 mp
– spălat carosabil: 30,27 lei/1.000 mp
– colectare cadavre animale de pe domeniul public: 47,11 lei/kg
ȘTIREA INIȚIALĂ Primăria Bistrița a scos la licitație contractul de concesionare de servicii având ca obiect ”Delegare prin concesiune a gestiunii activității de măturat, spălat, stropirea și întreținerea căilor publice și a activității de colectare a cadavrelor animalelor de pe domeniul public și predarea acestora către unitățile de ecarisaj sau către instalațiile de neutralizare”, în valoare estimată de peste 43,5 milioane lei.
Câștigătoare la licitație a fost declarată SC Urbana SA, firma care a prestat și până acum activitatea de salubizare în Bistrița, însă SC Supercom SA din București, societate care a participat la licitație și a pierdut, a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).
Decizia CNSC din octombrie a fost de anulare a raportului procedurii care o dădea câștigătoare pe Urbana și de reevaluare a ofertelor de către municipalitate.
Primăria Bistrița a reevaluat ofertele și a declarat câștigătoare firma SC Supercom SA.
SC Urbana SA a făcut plângere la Curtea de Apel Cluj, care a respins-o, apoi la CNSC, care a dat următorul verdict: ”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de SC Urbana SA, în contradictoriu cu Municipiul Bistrița. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere”.
Cum e posibil domnilor sa vina unul di Bucuresti sa ne mature noua strazile in Bistrita?????
Regulile sunt prost facute.
Potrivit OUG nr. 51/2014 pentru modificarea si completarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publică, şi a contractelor de concesiune de servicii, firmele care contestă rezultatele unei licitatii publice vor trebui sa constituie o Garantie financiară de „bună conduită”.
Atentie! Avand in vedere noile reguli referitoare la garantia de „bună conduita”, autoritatea contractanta NU va mai retine contestatorului, in cazul in care consiliul respinge pe fond contestatia, o anumita suma din garantia de participare.
Prevederile in acest sens, respectiv art. 278/1 din OUG nr. 34/2006, au fost abrogate prin noile reglementari.
İată cum guvernanţii noştri, au reuşit să strice o Ordonanţă (nr.34/2006) aproape bună, cu o altă Ordonanţă (nr.51/2014).
Mai clar, CONTESTATARUL va putea contesta până la…”adânci bătrâneţi” deoarerce nu va avea de pierdut decât 1% din Garanţia de bună conduită. Acum vedeţi de ce în România nu se poate face aproape nimic ?
Pentru că, toată lumea are dreptul să conteste pe toată lumea.Şi nu odată, ci de câte ori vreau „muşchii” contestatarului !!! Şi-astea durează ani şi ani…
În alte state, condiţiile participării la o licitaţie de acest fel, sunt:
1. Depunerea unei garanţii de bună conduită de 3% din val.contr.
2. Depunerea unei garanţii de participare de 30%.
Dacă faci Contestaţie şi pierzi, ai pierdut toţi banii-!
În cazul nostru, un contestatar ar pierde aprox. 15 milioane lei (calculaţi la 33% din cei 43,3 mil.lei valoarea contractului licitat). Şi astfel, cred că i-ar cam piere pofta dea mai face Contestaţie aşa numai de dragul Contestaţiei… Ne-am ars cu Vitalia, urmeaza SC Supercom SA tocmai din Bucuresti sa mature strazile Bistritei??? Doamne fereste!
Nu trebuie sa ne ingrijoreze prea tare unde are sediu societatea,important este sa avem servicii de calitate la preturi corecte.Sigur pt.patriotismul local era bine sa fie din Bistrita,dar sa fim seriosi si sa nu uitam preturile practicate de Urbana si serviciile oferite .Din cate stiu si la Vitalia din aproape 200 de angajati,190 sunt bistriteni,necazul mare este ca cei mai mari contribuabili(Rombat,Leoni ,Teraplast,Metropolis si inca vreo 20)platesc toate impozitele direct la Bucuresti .ln rest fiti siguri ca aceiasi tigani din Sarata,Magherus si Bistrita vor juca ,,hochei” cu maturoaiele pe strazile noastre.
O sa patim ca si cu Vitalia (o firma tot din Bucuresti). Ati vazut cum stau gunoaiele langa containere, cum mustesc si miros aceste containere cand sunt golite si nu in ultimul rand, cum creste pretul la gunoi.
Va fi asa de curat cu cei care au castigat (o firma tot din Bucuresti) aceasta licitatie ca in sfarsit ne vom putea incalta si imbraca in culori deschise, cu pantofii lacuti pe care nu se va mai aseza fir de praf, containere stradale si cosuri de gunoi goale si curate si nu in ultimul rand, taxa de salibritate care va fi foarte mica.
Va vine sa credeti?
„Primăria Bistrița a reevaluat ofertele și a declarat câștigătoare firma SC Supercom SA.”
Va dati seama ce competenti is in primarie daca la prima evaluare au declarat castigatoare firma Urbana si la reevaluare firma Supercom.
Oare nu-i intreaba nimeni nimic? Oare cand au gresit? Prima sau a doua oara?
Acu 150 de ani eram slugi la saşi. Acuma a venit vremea sa fim slugi la mitici! Astia ne cred si prosti si fraieri. Sau, poate chiar suntem, si ne iau ca atare ! Este un semn de lipsa de barbatie politica in administratia locala.
Inca nu s-a dat decizia finala. se poate face plangere
faina treaba
un bou viu de 500 kg la pretul pietei, din calcul face: 500kg *10lei/kg =5000 lei
din tarifele (fără TVA) pentru activitățile de salubrizare practicate de Supercom: rezulta
colectare cadavre animale de pe domeniul public: 47,11 lei/kg fara tva
deci un bou mort costa: 500kg*47.11lei/kg=23555lei la care se adauga tva 24%> rezulta ca boul murit face 29208 lei ( numai daca e murit)…creca…
Momentan firma care se ocupa de curatenia strazilor foloseste pentru aceasta munca un numar foarte mare de copii,unii de doar 9-10 ani.Nu este normal ca intunecatii lor de parinti sa stea acasa si sa-i trimita pe copii,seara tarziu sa faca munca in locul lor.Situatia este cunoscuta si de autoritati dar este prea mult de scris la acte,mai bine hartuiesc cate un ,,fraier” care are 10 angajati la o firma de constructii si mai ia cate unul ,,la negru”.Pe banii nostrii se incalca legea iar cei de la Protectia copilului se fac ca nu vad.Trebuie doar sa-si faca timp aceste autoritati inutile si sa verifice.Daca ziaristii au curaj pot sa documenteze aceste incalcari ale legii si drepturilor copiilor mergand seara in punctele in care se aduna maturatorii.Pe B-dul 1decembrie in zona florariei Magnolia pana la cafeneaua Spazzio pot sa vada la treba destul de des un copil de 9-10 ani care matura impreuna cu mama lui,uneori chiar pe carosabil iar burtosul tuciuriu de tata cara saci goi de plastic si da indicatii.
Dupa o jumatate de an o sa urmeze o scumpire, din cauza cresterii cotatiilor maturilor de nuiele pe plan international si uite asa respectiva firma „dah Bucuresti„ o sa presteze cu tarife mai mari decat tarifele cu care a pierdut Urbana licictatia. La fel s-a intamplat si cu Vitalia. Eu zic ca nu ar fi rau sa se faca mai intai si un studiu de fezabilitate cu cateva milioane si cu durata macar de doi ani, sa se mai poate fura legal niste banuti ca vin alegerile.
Urbana S.A. a luat Nasaudul si a pierdut Bistrita. Asa se intampla daca esti hapsan.