Actualitate Recomandări

Lipsa forței de muncă, tema unei întâlniri de lucru la Prefectură. Ce măsuri se vor lua

Așa cum s-a convenit în cursul săptămânii trecute, la sediul Instituţiei Prefectului a avut loc o întâlnire de lucru având ca și tematică identificarea de soluții pentru rezolvarea celei mai grave probleme actuale a mediului de afaceri din județul Bistrița-Năsăud – lipsa forței de muncă, anunță Prefectura.

Întâlnirea a fost moderată de prefectul Ovidiu Frenț, la ea participând Otilia Râpan – director executiv AJOFM BN, Vasile Bar – preşedintele Camerei de Comerț şi Industrie BN, Dorin Stoian – director general al SC Comelf SA, Caius Bulea – director general al SC Betak SA, membri ai CCI BN.

”A fost subliniat rolul important al AJOFM BN în ocuparea și formarea profesională a forței de muncă, insistându-se pe calificarea/recalificarea în domeniile solicitate de potențialii angajatori locali. De asemenea s-a insistat pe necesitatea ca ajutorul de șomaj să fie acordat doar după eșecul măsurilor de prevenire a șomajului și a acțiunilor de stimulare a ocupării (angajării). Toate persoanele aflate în șomaj sau post-șomaj vor fi identificate și contactate în perioada următoare de către AJOFM BN pentru o verificare riguroasă a dosarelor acestora și pentru a li se oferi, conform calificării, locurile de muncă vacante la nivelul județului Bistrița-Năsăud și facilita relaționarea cu angajatorii locali. Conform art. 42 din Legea 250/2013, ”Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj persoanele care, la data solicitării dreptului, refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor sau refuză participarea la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă”. Absolvenții unităților de învățământ vor fi de asemenea încurajați să se angajeze, prezentându-li-se avantajele pentru ei și pentru angajatori comparativ cu nivelul ajutorului de șomaj. Vor fi dispuse în același timp și controale riguroase de către instituțiile abilitate pentru identificarea și sancționarea muncii la ”negru” sau ”gri”, precizează sursa citată.

Se preconizează ca după aplicarea tuturor acestor măsuri un număr important de persoane să fie integrate pe piața locală a muncii, cu beneficii atât pentru acestea dar și pentru angajatorii bistrițeni și comunitate în ansamblul său, se mai arată în comunicare.

5 comentarii

  • Lipsa fortei de munca se datoreaza nivelului foarte mic al salariului. Nu dati salari, nu aveti oameni. Ce este asa greu de inteles? Animalul migreaza in functie de hrana, omul migreaza in functie de nivelul de trai. Prefectul ar lucra pe 1500 lei in mana pe luna? In secunda doi ar pleca… asta cu lipsa fortei de munca este doar inceputul… peste 5 – 7 ani puteti inchide satra

    • Cât ar trebui sa fie salariul după tine? Toată lumea se plânge de salarii, oricât ar câștiga nu le ajunge.

    • Foarte bine ati spus! Si eu imi tin sotia acasa ca am copii mici, iar cand se imbolnaves patronul nu te intelege…nu poti avea probleme! Ia zis sa nu-i aduca concediu medical cand e bolnav un copil! Asta ar insemna sa platesc o bona, iar sotia sa mearga sa lucreze la ei 7 zile din 7 pentru 1000-1250 lei! Cu ce ar castiga, ar plati bona…insa ea cu ce ramane din salariul mizerabil???

  • Multi baroni se vaita ca nu mai au forta de munca ,se plang saracii, pai cine le munceste lor pe 10mil sau 15 ,normal ca oamenii pleaca pt o viata mai buna.Discrepanta este f mare intre un prefect si un simplu angajat,cand spun asta ma refer la salariu. Un prefect sau sef de orice natura poate sa stea pe 10 sau 15mil?BaroniI astia castiga 10 milioane poate in trei zile si angajatul trebuie sa muncesca o luna

  • pai daca reprezentantii patronilor si firmelor striga sa nu se mai dea somaj oamenilor, fiindca ei nu-si gasesc mana de lucru gratis, nu inteleg de ce sau care este diferenta intre ei si Leoni? ca nu stiu vreun patron sa dea salarii mai mari la necalificati.Leoni macar are o politica de personal care la celelalte firme cam lipseste. Acuma vor in stil comunist sa lucreze toti in fabrici si uzine nu? Acuma dl. Bar a gasit vinovatul!! amaratii aia putini de someri!!!! La munca tovarasi la munca!!!! Alo!!! dreptul la somaj este un drept nu o optiune! daca piata muncii nu ofera ceea ce asteapta somerii, adica niste salarii, respect si corectitudine, atunci nu aveti dreptul sa cereti anularea somajului!!!!!!De parca ii convine cuiva sa stea pe 400 de lei in somaj, !!!!!! munca la negru e in floare!!!!!!!!! cei care ar trebui sa depisteze acest lucru sunt si ei putini si fac controale extrem de putine in comparatie cu cate firme profita de acest regim de lucru!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS