Politică

Liviu Rusu ar fi votat pentru un nou mandat de peste 30% din populaţie

Preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu (PDL), ar fi votat de peste 30% din populaţie dacă mâine ar avea loc alegeri. Cel puţin aşa relevă un sondaj realizat de PNL Bistriţa-Năsăud şi dat, marţi, publicităţii.

Potrivit sondajului făcut public marţi de consilierul judeţean Ioan Deneş (PNL), aproape un sfert dintre cei întrebaţi au spus că nu au de gând să participe la scurtin. Ceilalţi în schimb au arătat că, în proporţie de 50%, ar prefera USL pentru Consiliul Judeţean, în timp ce 31% ar vota cu PDL.

În ce priveşte alegerea preşedintelui CJ, sondajul PNL arată că Liviu Rusu ar fi votat de 31% dintre cei care vor să voteze, iar Emil Radu Moldovan (PSD) de 47%.

Consilierul judeţean PNL Dorin Popescu a apreciat procentele deţinute de actualul preşedinte al CJ drept „exagerat de mari” pentru ceea ce a făcut domnia sa în primul mandat de şef al instituţiei.

În schimb, Daniel Suciu (PSD) a găsit şi o explicaţie. Mulţi dintre cei care au răspuns întrebărilor din sondaj locuiesc în comune conduse de primari PDL şi nu au vrut să aibă probleme cu aceştia.

La întrebările din acest sondaj al PNL au răspuns 1218 persoane dintre care 572 din Bistriţa şi restul din judeţ. Oamenii au afirmat în proporţie de 76% că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar, cu toate acestea, unii tot pe actualii conducători i-ar prefera. 

Cristiana Sabău

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.