Actualitate Recomandări

Locatarii unui bloc de pe Bd. Independenței, sufocați de mirosurile pestilențiale care vin din beci (FOTO)

Locatarii blocului de pe Bulevardul Independenței, numărul 77, sunt pur și simplu sufocați de mirosul de canal care vine, prin conducte, din beci. Problema nu e de ieri, de azi, ci dinainte de Revoluție, ne-a relatat unul dintre locatari. Și aceasta întrucât căminele de scurgere au fost amplasate mai sus decât nivelul blocului, iar dacă se înfundă vreo conductă toată mizeria se scurge în beciul imobilului de la numărul 77.

”Noi am schimbat conductele din bloc până afară în cămin și asta s-a întâmplat înainte de Revoluție sau după, nu mai știu exact. Am pornit de la ideea că sunt colmatate conductele și se va rezolva problema, dar nu s-a rezolvat. De fiecare dată când se înfundă conductele, toată mizeria ajunge iar în beci, iar acest lucru se întâmplă des. Sunăm tot timpul la Aquabis, vin, desfundă, dar iar se înfundă la loc. Le-am cerut să rezolve problema fiindcă ce este în afara blocului, căminul stradal în care ajung conductele de pe toate scările, ține de ei, nu de noi, locatarii”, a spus bărbatul, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Potrivit acestuia, ar mai fi vinovat de împiedicarea accesului la conducte și un cabinet medical amenajat la parterul blocului care a construit o anexă exact peste zona în care se află conductele (foto construcție cu galben – n.r.), dar și Primăria Bistrița care a vândut unui cetățean un loc de parcare fix peste gura de canal, iar când vine mașina de la Aquabis și vede că e acolo un autoturism parcat face cale întoarsă, motivând, pe bună dreptate, că nu are acces la gura de canal.

Deși suportă tot mai greu mirosurile, oamenii nu au făcut până acum niciun memoriu sau vreo adresă scrisă către instituțiile statului, mulțumindu-se să discute cu anumiți angajați ai Aquabis care le-au promis tot timpul că se va rezolva și problema lor. Cu promisiunea au rămas.

Cristian Stretea care locuiește în Spania, dar deține un apartament în acest imobil moștenit de la părinți, nu vrea să mai stea cu mâinile în sân. E decis să facă tot ce este posibil ca să pună lucrurile în mișcare.

”Eu nu locuiesc în România, dar cât timp stau aici mă voi ocupa să sesizez instituțiile statului pentru că așa nu mai putem trăi. Păcat că nu se poate transmite mirosul prin fotografii. Tot timpul miroase, dar când plouă și mai tare, insuportabil. Sunt noxe fecale. În baie pur și simplu nu poți sta. Sunt mulți oameni în vârstă aici pe care nu îi interesează, dar s-au mutat și familii tinere pe care eu nu le înțeleg. Eu vin rar acasă și când vin nu pot chema la mine pe nimeni pentru că miroase îngrozitor”, a spus Cristian Stretea, decis ca, în perioada următoare, să adune semnături de la toți locatarii blocului și să depună sesizări la toate instituțiile statului care ar putea interveni pentru rezolvarea acestei probleme.

13 comentarii

 • Acelasi lucru se intampla si pe Independentei, bl. 3, vis-a-vis de Biserica Sf. Ana. Noi am facut sesizare la Aquabis, acum cativa ani, in atentia directorului Sandru, insa, ne-a dat ignore total. Asadar, cui ar trebuie sa ne adresam pentru rezolvarea acestei probleme extrem de neplacute?

 • In primul rand, vinovați sunt locatarii, care arunca oase, alte resturi de mâncare in toalete, care înfundă țevile, și canalizarea refulează în beci! Pe de altă parte, și locul de parcare ar trebui mutat, deoarece numai la noi se întîmplă ca pe gura de canal să fie loc de parcare! deci, în primul și în primul rând locatarii ar trebui să conștientizeze faptul că prin aruncarea resturilor, înfundă canalizarea!

  • În primul rând să-ți vezi de-a lungul nasului …. .
   Apoi, dacă ești Anonymus , habar n-ai de civilitas vs.paganus , respectiv cinque decenii…de împliniri mărețe…. .
   În al 3-lea.rând , dar nu ultimul Primăria municipiului și cei votați, să facă ce au de făcut, asta sa nu fie prea târziu….
   .

 • Sa cheme pe cei de la Aguabis – si contra cost – sa curete/spele subsolul si sa verifice canalizarile – sigur o sa vina – asa am facut si noi la scara noastra nu departe de Independentei (300-400 RON)

 • Ciumpalacii de pe cocioc ,care au ajuns din straif si din cizme de guma la oras la bloc si in beamveu ,nu ai decat sa isi schimbe tevile de canalizare sa isi curete cacatu,sa goleasca cartofii stricati si varza murata si sa nu isi mai arunce obielele in buda ,ca in locurile natale.

 • Asa este viata la un bloc cu 10 etaje unde locuiesc taranoii din BN.si care mai stau si comenteaza si din anonimat.

 • Extraordinar!
  Trebuie să vină unul din străinătate, care stă mai mult pe acolo, decât in Bistrița ca să ia atitudine!
  De fapt nu mă miră deloc. întotdeauna, cei care “fac ceva” sunt cei care o duc bine, și au timp să înființeze cluburi de fotbal, ONG-uri, tot felul de asociații, inițiative de tot felul.
  Sărmanii care o duc de pe o zi pe alta, nu au putere de umblat, contactat nu știu ce instituții, rezolvat nu știu ce.
  Asa e și in străinătate. Daca ești amărât, iti bagă primăria n clasa copilului tot felul de emigranți, comasează școli etc. Daca io duci bine, ai asigurat traiul de zi cu zi și ai vreme să te ocupi de lucrurile care te deranjează, nu se mai comaseaza nimic.
  Ii ameninți ca iti muți copilul la alta școala și totul rămâne asa cum e acum.
  In fine, bravo lui că are putere să lupte, să se zbată, sa facă ceva.
  Unii au obosit, sau se chinuiesc sa supraviețuiască!

  • Este fost coleg de-al tău…., de liceu, are ca tine 50 de ani, ridat și petrecut prin viață.. tu câți ai ?
   Ori ai ieșit deja la penzie în sri, fost jândar….?!

  • Dacā e fost coleg de-al meu de liceu, însemna ca e deștept!
   Nu o zic eu, asta a zis-o o doamna de la Ministerul Apărării, care ne-a testat inainte de încorporare.
   După ce a văzut rezultatele la testul de inteligenta a zis “ toti cred ca cei de la Liviu Rebreanu sunt cei mai deștepții elevi din Bistrița, dar când mă uit la rezultatele testului de inteligență, văd că voi, de la “Electro” sunteți la fel de inteligenți ca și cei de la LR”.
   Asta a fost așa, mai in gluma – mai in serios, lauda de sine, nu miroase a bine.
   Pai nseamna ca am fost și vecini, eu am stat la adresa; Independentei 58.
   Inca nu am împlinit 50 de ani, Gabriela Szabo era in clasa a 8-a H, la Generală 1, eu eram in a 8-a I.

 • Din materialul prezentat nu reiese dacă blocul aparține unei asociați de proprietari.
  Cat despre cabinetul medical nu se spune daca locatari i-au dat acceptul sa deschidă cabinet, respectând toate cerințele , mai ales cota parte a fiecărui locatar din teren.Cati bani cei de la cabinet dau asociației sau blocului în cauză.?
  Referitor la construcțiile din spatele blocului la parter au autorizație? Dar fațada blocului lada de dorit in capete.

  • În primul rând să-ți vezi de-a lungul nasului …. .
   Apoi, dacă ești Anonymus , habar n-ai de civilitas vs.paganus , respectiv cinque decenii…de împliniri mărețe…. .
   În al 3-lea.rând , dar nu ultimul Primăria municipiului și cei votați, să facă ce au de făcut, asta sa nu fie prea târziu….
   .

 • Comentarii și like-uri/dislaik-uri de/si dinspre foști și actuali „securiști”…din păcate și forevor…
  Și când remember că ai fost coleg și…liceean..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS