Social

Locuitorii comunei Telciu vor plăti pentru apă și canalizare 47 de lei lunar, indiferent de consum

Consiliul Local Telciu a decis, într-o ședință care a avut loc marți, ca, din 2022, timp de șase luni, fiecare familie să plătească lunar 27 de lei pentru apă și 20 de lei pentru canal, în total 47 de lei, indiferent de consum, iar în tot acest timp să se facă demersurile legale pentru înființarea unei regii proprii.

Potrivit lui Nelu Pop, unul dintre inițiatorii demersului de ieșire a comunei din ADI Apă-Canalizare, vor plăti aceeași taxă atât cei care consumă apă, cât și cei care nu se află în țară.


”După calculele făcute de domnul contabil, costul ar fi la circa 55.000 de lei total, pentru toate cele 1200 de familii, pe lună. În mod normal, i-am spus, că ar fi trebuit să se consulte cu cetățenii comunei, la care domnul primar mi-a răspuns că nu face adunări publice în timpul pandemiei, deoarece el va fi sancționat, invocând că noi cetățenii putem face adunări publice, deoarece nu vom fi sancționați.

Am discutat în ședință cu domnul primar și consilieri despre taxarea cetățenilor și am întrebat de ce nu poate să facă o diferențiere între familii, iar acesta a spus că nu e posibil ca fiecare persoană să plătească după consumul pe care îl fac acestea, așa că toți sunt la fel în ceea ce privește taxarea apei, indiferent de câte persoane sunt.

Am întrebat și despre persoanele care nu sunt în țară, dar au spus că nu pot face o diferențiere, indiferent de consum. Măsura votată e valabilă pe o perioadă de 6 luni, până ce se va înființa o regie proprie și atunci se vor regla tarifele pe fiecare familie”, a scrios Nelu Pop.

Reamintim că, nemulțumiți de tarifele percepute de Aquabis care a preluat o parte din rețeaua lor construită de elvețieni, cetățenii din Telciu au inițiat o serie de proteste și au cerut ieșirea comunei din ADI Apă-Canalizare.

Totodată, ei au strâns semnături pentru demiterea, prin referendum, a primarului Sever Mureșan (ALDE) și a Consiliului Local Telciu.

6 comentarii

 • După trecerea celor 6 luni, se poate pune un tarif combinat, adică (abonament) + variabil! (Consum real).
  Cei plecați din țara, daca au consum de 0 m3 plătesc doar tariful fix de 20 lei (abonament)
  Cei care consuma apa plătesc 20 lei + consumul.
  Oamenii trebuie încurajați sa reducă consumul de apă! Iar daca tu platesti 47 lei, indiferent de cât consumi, atunci o sa faci risipa de apă! Și o sa crească factura tuturor in viitor!

 • Ciudate socoteli ! In toata lumea civilizata tendinta este de masurare a fluidelor energetice , atat pentru plata corecta a consumurilor cat si pentru controlul acestora. Din punct de vedere juridic nu cred ca cei care sunt plecati din tara pot fi obligati sa plateasca ceva ce n-au consumat. Apropo , li s-a cerut un punct de vedere ?

  • Cred ca și cei care nu consuma apa ar trebui sa plătească o anumită suma de bani, sub forma de abonament, pentru ca firma are cheltuieli de mentenanța, investiții, reparații la rețea, credite, administrație, salarii, benzină, energie electrică etc.
   Cheltuielile la rețea rămân și trebuie plătite de toti abonatii, chiar și de cei care au consum 0 m3.
   Plătesc mai puțin decât ceilalți, dar ceva tot trebuie sa plătească!

 • Clar . Cei care au casele pe ulite sau pe strazi mai sus pozitionate , nu vor avea apă veci . Nu vor ajunge și la ei , pt că cei ce vor avea vor consuma în neștire ca nu se contorizeaza . Iarna o vor lasa sa curga nopti intregi sa nu inghete iar străzi întregi care nu sunt tocmai în centru , nu vor avea apă . Să vezi scandaluri între ei .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS