Social

Locuitorii din Colibița, Ilva Mare și Măgura Ilvei, avertizați despre apariția unor urși

Locuitorii din satul Colibița, comuna Bistrița Bârgăului, dar și cei din comunele Ilva Mare și Măgura Ilvei, au fost avertizați marți seară, prin sistemul Ro-Alert, despre apariția unor urși în apropierea gospodăriilor, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Cetățenilor li s-a recomandat să ia măsuri de autoprotecție.


Prezența urșilor în apropierea locuințelor a fost semnalată foarte des în ultima perioadă în diferite zone ale județului.

De curând, ministrul Mediului, Tanzcos Barna, a declarat că, dacă va fi nevoie, va susţine aprobarea de noi derogări pentru împuşcarea urşilor, în zonele în care vieţile oamenilor sunt puse în pericol de apariţia acestora. El a menționat că 5% din populaţia ţării este direct afectată de urşii care intră în zonele locuite de om, în timp ce restul de 95% ”au o părere, au anumite informaţii, dar nu trăiesc în zonele respective”.

Tanczos Barna a făcut referire şi la unele organizaţii care militează pentru drepturile animalelor, afirmând că ”sunt foarte multe ONG-uri care au păreri, care exprimă puncte de vedere, dar nu au responsabilitatea intervenţiei şi apărării vieţii umane”.  Ministrul a spus că este ”aproape imposibil” ca România să facă relocarea unor exemplare de urşi în alte ţări în condiţiile în care multe alte ţări au refuzat transferul.

9 comentarii

  • Propun sa faceti garduri sa nu mai vina animalele la noi. Noi suntem privilegiati si trebuie sa facem garduri sa simta animalul cine e om si cine e caine!
    Sa i-a exemplu de la padurea cu peri!

  • Romania este sanctuarul Europei in ceea ce priveste numarul URSILOR. Acest mare carnivor ne arata noua sanatatea ecosistemului din Romania .Rolul sau este extrem de important si cum omul este in varful piramidei trofice insa judeca prost si este lacom URSUL este la randul sau numarul unu in ecosistemul romanesc si European. Ne-au mai ramas din ce in ce mai putine paduri si vina este al guvernantilor, a Parlamentului si Presedintiei a CSAT-ului care nu sunt capabile sa administreze fondurile cinegetice si AURUL VERDE este praduit. Aceste animale nu au nici o vina ca se nasc si vreau sa traiasca cautind mancare. Noi avem vina maxima ca ne credem singuri cu drepturi depline pe planeta fara sa ne gandim la speciile de sub noi care au de fapt aceleasi drepturi.Vine vremea cand ne vom praduii ultimele cadouri Dumnezeiesti, animalele salbatice, pestii si DELTA alt unicat cea mai mare intindere de ape si stuf din Europa. Nu meritam mai mult la halul de ignoranta si prostie afisat de sus in jos.

  • În 1990 am primit pământurile înapoi. Pe vechile „mejdii” pe V. Ghinzii. Dimineața vedeam urmele ursului care noaptea traversa drumul și se imfrupta cu prune, după care se retrăgea în arealul lui. Nici bunica, nici, mama, nici eu, nepoții și copiii mei nu am făcut „crize”. Ei mâncau noaptea, noi lucram ziua. Nu ne-am intersectat. SA II LĂSĂM ÎN PACE, EI NU NE VOR BĂGA ÎN SEAMA.
    Chiar ne bucuram că există și au venit să mănânce prune.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS