Politică

Lorand Toth, USR: Realitatea este alta. Toți își fac griji pentru viitorul lor

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, spune că, prin măsurile fiscal-bugetare pe care le ia, Guvernul nu face altceva decât să dea în toți cei care lucrează în privat. USR va sesiza CCR în privinţa proiectului Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor.

”Chiar dacă PNL și PSD au tot trâmbițat că nu vor crește taxele pentru mediul privat și vor restructura aparatul bugetar astfel încât să reducă cheltuielile statului, realitatea este cu totul alta.

Lucrând în domeniul construcțiilor într-o multinațională, sunt permanent în contact cu contractori care au lucrări în domeniu și cu care colaborez.

Toți sunt nemulțumiți datorită faptului că, deși făceau eforturi și plăteau taxe, acum tot pe ei îi împovărează actualul guvern.

Toți își fac griji pentru viitorul lor. Mulți din cei care până mai ieri se gândeau să își extindă afacerea, să angajeze oameni, să crească salariile, astăzi se gândesc cum să supraviețuiască.

În loc să oprească risipa, Marcel Ciolacu și așa zișii ”liberali” au ales altă cale: să ia mai mult din buzunarul oamenilor care muncesc.

PSD și PNL prin aceste măsuri nu fac altceva decât să dea în toți cei care lucrează în privat și pentru mulți se întrevăd multe incertitudini pe viitor, fie că sunt antreprenori sau simpli angajați”, spune președintele USR Bistrița-Năsăud.

Etichete

10 comentarii

 • Dragilor, așa cum Socialiști și compania au o problemă așa și voi aveți problema voastră și anume de a nu fi mai comunicativi in societatea română… pe aria asta aveți o tragere de urechi!!
  Ne vedem în 2024 și aveți votul meu, sunteți singuri care au capacitatea de a apropia România și mai mult de 🇪🇺 și Occident.

  6
  19
  • Mergi acum si vezi ce a facut pana acum!!
   Botanica e frumoasa dar fara oameni!
   De ce trebuie sa votam cu noi oportunisti/saraci lipiti cand putem vota cu aceeasi clasa politica …pe principiul…au furat…au pensie speciala…si a aranjat familia…
   CAT MAI POT FURA?
   raspuns: mai putin decat unul nou!

   11
   4
  • @De ce trebuie sa astepti un an?

   E doar punctul tău de vedere iar mie nu-mi rămâne altceva decât să-ți respect acest punct de vedere.

   1
   7
 • În vremea PDL-ului au introdus masuri de austeritate dar politicieni au continuat furtul cazul Elenei Udrea este doar un exemplu!!
  Astazi prin vocea lui Ciolacu de la PSD și cu girul PNL vine iarasi masuri de austeritate în timp ce un important lider PSD din tara este prins luând mita 1.25 milioane euro….. masurile de austeritate sunt porpuse de politiceni pentru popor!
  Propun verificarea averilor tuturor politicenilor, sotiilor lor și neamurile pana la gradul 4!!! O sa avem o surpriza mare !!!! Ca măsură de austeritate propusa de popor pentru politicieni

  26
  2
 • ” România este condusă de un grup de oameni care pun interesele lor particulare deasupra intereselor țării, ! politica este pt. mine, plină de nepotism.”
  (…)

  17
 • Acest guvern al struto-cămilei PSD-PNL are în vedere o reformă fiscală, prin împovărarea contribuabilului onest si a mediului de afaceri cu noi taxe si impozite care să aducă mai multi bani la buget pentru a reduce deficitul bugetar excesiv. Pentru asta Guvernul Ciolacu vrea să-si asume răspunderea in Parlament pe asa-zisa „Ordonanta austeritătii”.
  Opozitia din Parlament pregăteste o motiune de cenzură, dar cu destul scepticism de reusită de a da jos Guvernul, dat fiind faptul că PSD si PNL înseamnă 60% în acest moment în Parlamentul României. Numai că trebuie luate în considerare tensiunile existente între PNL si PSD. Acestea pot duce la răsturnarea guvernului Ciolacu cu sprijinul unei părti din PNL tot mai nemultumite de la început de coalitia cu PSD. Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care, pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
  In teritoriu există o mare nemultumire a laberalilor faţ de coalitia cu PSD. Un exemplu este Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
  – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
  – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
  – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
  De asemenea există o mare nemultumire in societate față de Guvern care prin „Ordonața austeritătii” întelege austeritatea doar pentru plătitorul onest de biruri necesare satisfacerii „nevoilor speciale” ale apararului bugetar supradimensionat.
  Nimic însă despre reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:

  -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;

  -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;

  -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;

  -Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;

  – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.

  De asemenea, atragerea fondurilor europene in special pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este conditionata de îndeplinirea programului de reforme propuse de România si agreate împreuna cu oficialii Comisiei Europene, care sunt mult
  De asemenea, atragerea fondurilor europene in special pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este conditionata de îndeplinirea programului de reforme propuse de România si agreate împreuna cu oficialii Comisiei Europene, care sunt mult întârziate, riscând să pierdem banii europeni. Este vorba de asa-zisele jaloane din PNRR, precum:

  -Reforma pensiilor speciale si trecerea lor pe contributivitate ;

  -Reforme în politica fiscală;

  -Revizuirea cadrului legislativ pentru companiile cu capital de stat;

  -Revizuirea sistemului de salarizare în administrația publică;

  –Crearea și operaționalizarea Bancii Naționale de Dezvoltare;

  –Un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice;

  -Modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție;

  -Transport fără emisii de carbon;

  -Energie Regenerabilă.

  17
  3
  • Cine sa ti citeasca litere insirate fara rost cand …in romania…indiferent cu cine votezi tot ei ies facand tot felul de roTative si aliante …Ptr sugaticarea BUGETULUI DE STAT
   Ce spui tu e lectie pentru copii mici…din cartea „cum minti sa ajungi politician”!

   12
   4
  • Si tie ti se pare ca Sică si afumatul din Ameica erau niste lumini si nu trebuiau schimbati? Bine ai scris la inceputul comentariului…Laberali

   8
   2
 • Ați fost pe la guvernare și m-ați convins. Flit și ceară pe schiuri. La viitoarele alegeri ajungeți pe raftul prăfuit al istoriei unde vă așteaptă PNȚCD, PMP, PSM, PRO.., ALDE, PP-DD ZERO TV, Ecologiștii, Verzii, Forța Liberală, Partidul Protecției Sociale, Partidul Pensionarilor și alți apendice și proctus, Dracul îi mai știe, care tot ne-au promis reforme. Și uite unde am ajuns… baronii și mogulii s-au înmulțit în progresie geometrică. Deocamdată vă văd o grupare simpatică, adică un cor de bocitoare prin Parlament, o lumânare care arde la catafalc, luminează dar nu deșteaptă.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS