Actualitate

Lucrări avansate la primul bloc social din cele cinci care se vor construi la Viișoara

(FOTO) Lucrările la primul din cele cinci noi blocuri de locuințe sociale prevăzute să se construiască în Viișoara au avansat vizibil. Constructorul, care are 24 de luni la dispoziție, a reușit în timp record să ajungă la suprastructura blocului, spune primarul Bistriței, Ioan Turc.

În prezent, s-au turnat stâlpii de la etajul 1, urmând să fie pregătită cofrarea planșeului peste primul etaj. Totodată, se execută închideri de zidărie și decofrarea planșeului peste parter.

Valoarea totală a contractului este de 7,6 milioane lei. Acesta este primul din cele cinci blocuri sociale pe care Primăria Bistrița le va edifica în zonă cu fonduri guvernamentale.

”Anul acesta, ne propunem să deschidem șantierul și pentru cel de-al doilea bloc social”, mai spune primarul.

În Viișoara s-au construit până acum 9 blocuri cu 200 de locuințe sociale și se vor realiza încă 160 de locuințe sociale, grupate în 5 blocuri cu regim de înălțime P+3E+M, prin Programul de Construcții de Locuințe Sociale și de Necesitate al Ministerului Dezvoltării. Valoarea totală a investiției este de 39,3 milioane lei, din care 33,6 milioane lei cheltuieli solicitate de la bugetul de stat și 5,6 milioane lei cheltuieli de la bugetul local.

5 comentarii

  • PENTRU CEI CARE DISTRUG SAU FURA SE GASESC SOLUTII SI BANI ,DAR PENTRU CEI CE AU MUNCIT O VIATA ….NICIODATA….SI ATUNCI CU CE TE ALEGI DACA MUNCESTI 30,40,SAU 45 DE ANI.

  • Potrivit cu ceea ce spune șeful Politiei , Viisoara și Rodna sunt zonele cele mai periculoase din judet . Compătimesc si sunt solidar fata de persoanele care au nevoie de ajutor , dar ce facem cu cei care sunt expuși ? Ce ajutor gândește primăria pentru locuitorii ( ceilalți) din Viisoara ?
    Cum ii protejam ?
    Sau trebuie sa acceptam discriminarea pozitiva !

  • Ați gandit o grădinița socială și un centru de zi pentru copiii care vin din familii cu risc de excluziune socială și marginalizare. Sper ca Direcția socială sa se implice in acest proiect la fel cum se face la nivelul altor municipii. Dreptate sa se implice și in zona asta a copiilor vulnerabili, copiilor cu handicap. Asistenților personali li s-au promis centre de tip respiro pe care nici la ora asta nu le vedem, recuperarea copiilor prin servicii complementare și proiecte dedicate lor, domnule Primar care de fapt este problema acestei direcții? Asumarea răspunderii, fuga de responsabilitate o fi?! Greu cu mințile sinistre.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS