Actualitate

Lucrări noi pe axa de transport, inclusiv la pasajul din Decebal

În proiectul cu bani europeni ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” (circa 14,2 milioane de euro), din care face parte și pasajul pietonal subteran de la Piața Decebal, vor fi introduse o serie de lucrări suplimentare.

Consiliul Local Bistrița are pe agenda ședinței extraordinare de luni 8 iulie aceste aspecte, suma necesară fiind transferată de la alt capitol al investiției.

În proiectul de hotărâre se arată că:

”Pentru siguranța circulației mijloacelor de transport în comun este necesară modificarea sensurilor giratorii de pe str. Gării, b-dul Decebal, str. Andrei Mureșanu și str. Năsăudului și înlocuirea bolarzilor care despart cele două benzi de circulație cu marcaje transversale de culoare roșie peste care se marchează pictograma BUS și o săgeată care indică sensul de mers, precum și marcarea cu vopsea albă a pictogramei BUS pe banda dedicată transportului în comun, iar stațiile de autobuz se vor marca prin aplicarea marcajului transversal pentru stații de autobuze.

Pentru sporirea siguranței pietonilor și bicicliștilor, trecerile de pietoni se marchează cu vopsea bicomponentă de culoare roșie și se renunță la stâlpișorii care delimitează pistele de bicicliști de partea carosabilă.

Pentru asigurarea unei imagini urbane superioare din punct de vedere estetic, puțurile lifturilor de la suprafața străzii se vor realiza din structură metalică, iar închiderile perimetrale din sticlă securizată cu protecție.

Pentru alimentarea cu energie electrică a celor 4 scări rulante care sunt prevăzute a se instala la pasajul pietonal Decebal este necesară majorarea sporului de putereși redimensionarea coloanei electrice principale de alimentare a tabloului electric general și modificarea tabloului electric general.

Datorită faptului că nu a fost necesară relocarea rețelelor de gaze naturale presiune redusă de pe str. Gării, se renunță la devierea acestor rețele de gaze de pe str. Gării”.

Etichete

13 comentarii

 • Ne miscăm foarte greu. Proiectul a foat început de Crețu, continuat de Turc, si cel mai probabil o să fie inaugurat de Lazany.

  33
  3
  • Eu cred ca va fi inagurat la plecarea lui Lazany de la primarie, adica peste 4 sau 8 ani.
   Sa speram ca vine noul primar si face curatenie la serviciul acela pentru care incompetenta inseamna ceva prea mult!
   Rusine ca mentineti pe functii persoane care ar fi trebuit sa iasa la pensie, dar stau acolo sa piarda bani europeni din cauza nepriceperii.
   In alte orase adevaratele proiecte sunt gestionate de persoane cu multa experienta care nu si ar permite sa o taraganeze zeci de ani ca sa fializeze o amarsta de strada, de pista sau de ce rahat or fi.
   Desfiintati domnule Lazany nepriceperea si statul in birou sa treaca ziua!
   Sunt persoane tinere apte de munca, nu senilitati de genul acela…

   21
 • V-ați trezit? Pentru ce mai spargeți aceste străzi, nu ajunge că ați uitat cablurile pentru semafoare?
  Apoi despre stâlpișorii de la pistele de bicicliști ce faceți cu cei deja montați pe str.1 Decembrie, Împăratul Traian, etc, îi scoateți? Până acuma și-au dovedit utilitatea, mașinile nu au mai putut parca pe pistele de biciclete și nu am auzit de nici un accident.

  46
  6
 • Oare de ce intrările în lifturile de la intersecția din Decebal sunt poziționate spre stradă? Nu ar fi logic să fie poziționate spre trotuar, să le vezi când te apropii de intersecție (ca pieton) și să ieși din lift în siguranță – spre trotuar, clădiri, nu spre stradă?

  Poate ar merita întrebat. Dacă este o greșeală, se poate corecta încă. Dacă așa este normal, ar fi interesant de știut de ce.

  28
  3
  • Sau achizitionat lifturi mai ieftine.
   Trebuie lifturi cu intrare/iesire pe doua parti.
   Trebuie sa gandesti putin ca sa iti dai seama.
   Acesta este efectul functionarului public care se gandeste doar la salar cat de mare si nu da socoteala.

   27
   2
 • Esec total sau „Dauna totala”
  Foarte mult deranj pt niste reamenajari, borduri noi si asfalt nou.
  Am „Votat Romaneste” in romania „Lucrului bine facut”
  Ambele slogane indica ………..vai de noi.
  Suntem fara scapare.

  25
  2
 • Alo. Peoiectare cu executie. Daca sensurile giratorii nu sunt conforme, trebuie remediate pe cheltuiala constructorului. Vai de noi!!!!!

  21
 • Ce bine că scoate stâlpișorii, să putem parca fără probleme pe pistele de biciclete. Ne-au stresat destul cu ele.

  6
  11
 • In locul lui Lazany aș lăsa tunelul asa cum e acum ,spre veșnică pomenirea lui Neluțu.Dacă mai prinde Neluțu inca un mandat din 2028 incolo ? S-ar cuveni ca el sa taie panglica prin 2032.

  10
  2
 • nelutzu e gata singapore are primar pe lazania castigator cu 8 voturi hahahaha
  iar dupa lazania va veni altul sunt sigur ca o sa fie dezatru, o sa vedeti am mai spus la pomul laudat sa nu mergi cu sacul

  4
  7
 • D_nule Ilovan nu este primar cu 8 voturi este primar cu peste 15000 de voturi.
  Adică părerea celor peste 15000 nu contează?
  Apoi ca nu a ieșit Dobranis sau Stan diferența a fost oricum foarte mare.
  Doamne ajut domnului Lazani, iar lui Turc sănătate, sper sa fi învățat ceva din asta, nu toți care mănâncă la masa ta sau ii hrănești sunt de buna credință, a fost atenționat de multe ori dar aroganta și încrederea a ajuns la cote maxime și a pierdut pe mana lui.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.