Actualitate

Lucrări pe bani europeni la Grădinița și Creșa nr. 3 din Bistrița. Investiție de 9,7 milioane lei

Grădinița cu program prelungit nr. 3 și Creșa nr. 3 de pe Aleea Plăieșului din Bistrița sunt în plin șantier.

Lucrările pe partea de arhitectură prevăd: demolarea și refacerea elementelor de construcții din zona de intrare din partea de sud și a structurii spațiului denumit depozit; aplicarea la exterior a termosistemului și a tencuielii; înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare; refacerea tencuielii interioare; aplicarea pardoselii din covor PVC; refacerea balustradelor scării; recompartimentări; igienizarea și ventilarea canalului tehnic existent; refacerea pardoselii exterioare pentru scările de acces, rampe și podeste; înlocuirea mobilierului și dotarea cu aparatură de profil; realizarea unei scări metalice exterioare cu rol de evacuare în caz de incendiu; compartimentarea la mansarda nou creată, rezultând un spațiu cu funcțiunea de sală pentru festivități, un cabinet de logopedie, o sală de sedințe, un oficiu și două grupuri sanitare.

Pe partea de structură se au în vedere: realizarea mansardei peste planșeul de peste etajul 1 pentru zona centrală realizată din cadre metalice, și a unui spațiu cu funcțiunea de pod pentru zonele limitrofe; realizarea învelitorii din tablă metalică zincată, a sistemului de preluare ape pluviale și aplicarea de parazăpezi.

Pe partea de instalații, se vor reface branșamentele, instalațiile sanitare, termice și electrice. Se va realiza o instalație cu rol de securitate la incendiu, un sistem de panouri solare, un sistem de alarmă antiefracție, un sistem de supraveghere video și un sistem de control acces.

Mai mult, carosabilul va fi refăcut cu pavaj și rigole deschise, iar trotuarele cu pavaj și bordură, iar incinta va fi împrejmuită cu panouri metalice și panouri din gard bordurat.

Nu vor lipsi vegetația și cele două locuri de joacă, unul pentru copiii de la grădiniță, altul pentru copiii de la creșă.

”Este un proiect amplu, pentru care a fost alocată suma de 9.794.670,20 lei, TVA inclus, fonduri provenite din Programul Operațional Regional 2014-2020. Execuția lucrărilor are ca termen limită iulie 2023. Viitorul copiilor noștri începe în creșe și grădinițe moderne!”, spune primarul Ioan Turc.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.