Actualitate Recomandări

Lucrările la Școala Gimnazială nr. 1 s-au împotmolit. Ioan Turc: Nu ascund că avem probleme

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 1 Bistrița sunt din nou în impas, a recunoscut primarul Ioan Turc. ”Ne vom întâlni din nou cu constructorul săptămâna viitoare marți”, a spus edilul în ședința Consiliului Local în care a răspund unei întrebări care i-a fost adresată de un consilier.

Nicolae Pavelean (USR) semnalat faptul că profesorii de la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” nu au sală profesorală și a întrebat cât mai durează lucrările la această școală, dar și la Gimnazială nr.1.

”Liceul Tudor Jarda va fi finalizate anul viitor. Nu ascund că la Gimnazială nr.1 avem probleme, marți ne vom întâlni din nou cu constructorul, cu colegii din Primărie în încercarea de a depăși problemele pe care le avem. Ne propunem ca noul an școlar copiii să îl înceapă în spații modernizate. La Tudor Jarda rămâne să vedem ce se întâmplă cu sala de sport, dar hai să spunem că asta este deja o problemă care nu doare atât de tare. Important este să se finalizeze lucrările să se poată desfășura cursurile acolo. Am fost în repetate rânduri pe șantier, am întâlnit și situații în care se lucra cu un număr important de muncitori, dar și situații în care erau puțini oameni. Se vedea că lucrările trenează. De fiecare dată am avertizat constructorul. Au avansat, să spunem, binișor lucrările la Tudor Jarda. La Gimnazială nr. 1 este mai complicat”, a spus primarul Ioan Turc.

4 comentarii

  • Primare vezi ca exista un contract semnat pe care nimeni nu are dreptul sa nu-l respecte! De ce tolerați asemenea constructori? Nu e problema primăriei ca MIS Grup se fofilează și invoca motive peste motive…. un contract trebuie respectat, altfel legal se poate renunța și pus sa plătească nerespectarea clauzelor contractuale. Bine ca Amicii pot sa lucreze la timp și eficient , ba mai mult au terminat mai repede lucrările și alții dorm pe banii statului și pe nervii părinților . Primare e cam timpul sa dai cu pumnul in masa !!consilierul personal sa se abțină de la comentarii, ca el e cu mersul pe unde nu trebe.

    34
    2
  • Culmea neputintei actuale ! Scoala Gimnazială Nr.1 Bistrita si-a deschis portile īn toamna anului 1964, pe actuala locatie situată īntre str. Viisoarei si Īmparatul Traian, cu o cladire formată din 16 sali de clasă, a carei constructie a durat mai putin de un an, iar costul total, la acea vreme, era de 1.285.800 de lei. Până īn anul 1964 Școala Generală 1 cum se numea atunci, a functionat in localul acualului Colegiu National „Andrei Muresanu” care a fost infiintat in anul scolar 1964-1965, sub numele de Școala medie nr.2, prin transferul unor clase de limba română sia sectiei de limba maghiară de la Școala medie nr.1 (actualul CNLR). Astfel, era nevoie de eliberarea clădirii īnainte de īnceperea anului scolar 1964-65 pentru ca noul liceu să poată da primii absolventi chiar din anul īnfiintării sale. Asadar constructia scolii Scolii Gimnaziale Nr.1 a durat mai putin de un an iar reparatiile după mai bine de 50 de ani durează exagerat de mult, chiar dacă nu e vorba de o cladire monument istoric. Este adevarat ca īn anul 1980 a avut loc o extinderea scolii cu īnca o cladire, care include 24 de sali de clasa , laboratoare de fizica, chimie si biologie, cabinete de specialitate, biblioteca scolii, secretariatul, directiunea si sala profesorala. De asemenea a mai fost construit si al treilea corp de cladire cuprinzând 4 sali de clasa precum si sala de sport. Dar chiar si asa s-a ajuns īntr-un punct mort iar reparatiile nu se mai termină de atâtia ani:
    (Vezi: https://timponline.ro/cum-incepe-anul-scolar-la-gimnaziala-1-in-santier-cu-bancile-pana-in-tabla-fara-curte-si-fara-teren-de-sport/)

    9
    2
  • Peste 2 ani d-nul primar ,poate fi angajat la un ziar ca reporter de teren ,asta deoarece e foarte bun in a descoperi problemele din peisajul Bistritean.
    Cat despre rezolvarea lor, in cei 2 ani de mandat ne-a demonstrat ca nu e facut pentru asta.

    5
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.