Actualitate

Lucrările la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” din Bistrița avansează în ritm alert (FOTO)

La prima școală construită în Bistrița imediat după Revoluție, actuala Școală Gimnazială ”Lucian Blaga”, se lucrează susținut pentru modernizare. Investiția este derulată de Primăria Bistrița cu fonduri europene, circa 20 de milioane de lei.

”Cât timp activitatea școlară este suspendată, lucrările din șantierul Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” avansează într-un ritm alert și susținut. Se lucrează la anveloparea termică a școlii, în interior au început lucrările la finisaje, având grijă să se protejeze noua tâmplărie de termopan a școlii. Sala de sport a fost compartimentată pentru a genera 3 spații pentru desfășurarea orelor de sport, 2 săli mai mici la parter și o sală mare pe toată suprafața la etaj. Un alt motiv de bucurie este faptul că pe acest șantier muncesc doar oameni harnici din Bistrița-Năsăud, care au un venit stabil pentru familiile lor în timpul acestei crize”, spune viceprimarul Cristian Niculae.

Lucrările constau în modernizarea, echiparea şi dotarea imobilului școlii având o suprafață de 1.950 mp; modernizarea, echiparea şi dotarea sălii de sport având o suprafaţă de 590 mp; reabilitarea centralei termice având o suprafaţă de 32,70 mp şi refacerea racordurilor şi branşamentelor pentru asigurarea funcţionalităţii investiţiei; amenajarea curţii şi spaţiilor verzi pe o suprafaţă de aproximativ 7.190 mp.

https://www.facebook.com/publicromanianperson/posts/1052857325093812

10 comentarii

 • Atata timp cat activitatea școlară este suspendată, ma bucura faptul ca aceste lucrari in favoarea copiilor nostri continua.
  Doamne ajuta .

  • Bine ca se mai lucrează. Deci, se poate și la noi, nu? Da, se poate dacă ai un plan de acțiune și-l respecți. Spor la treaba.

  • Orice s-ar spune, in Bistrita se fac multe lucruri bune. Sunt atatea scoli in modernizare, se asfalteaza strazile, se izoleaza blocurile, se fac lucruri frumoase. Nu putem sa nu le vedem.
   Asta inseamna o administratie responsabila!

 • Fiica mea este in clasa intai la aceasta scoala! Nu pot sa fiu decat bucuroasa sa vad ca se modernizeaza.
  Arata foarte rau inainte.
  De asemenea investitii au nevoie bistritenii!

  • Educatia copiilor nostri este unul dintre cele mai importante lucruri. Faptul ca Primaria a inteles sa investeasca in modernizarea scolilor din Bistrita este o dovada de gindire vizionara.
   Viitorul nostru este in copiii si tineri nostri. Calitatea invatamantului este dependenta de nivelul dotarilor din scoli si de conditiile pentru invatare.
   Cred ca suntem printre putinele orase din Romania unde toate scolile sunt modernizate.
   Nu pot sa spun decat FELICITARI!

  • Ma bucur ca inca se mai lucreaza in aceste vremuri grele de criza. E bine, ca macar santierele de constructii nu s-au inchis.
   Dupa aceasta criza medicala vine cea economica. Va fi vai de noi!
   Germania a inteles repede acest lucru, iar acum ne fura pur si simplu forta de munca.
   Daca guvernul ar fi facut ce trebuie si s-ar fi organizat pana acum, era deja facuta testarea masiva a populatiei si stiam unde suntem si ce avem de facut.
   Puteam incepe lucrul mai repede la fel ca si Germania.
   Ne va costa mult mai mult paralizarea economiei nationale decat testarea masiva a populatiei.

 • Șapte comentarii scrise de aceeași persoană!
  Este legal să ai panouri electorale prin oraș, înainte să se dea drumul la campanie?
  Din câte știu eu campania pt. alegerile locale este permisă doar cu 3-5 săptămâni înainte de alegeri.

 • Domnule Adrian ce spui ca nu sunt nici autorizate.
  Atata fac, zugravesc ce a facut Ceausescu.
  La grădinița de pe Balcescu ceausista, dupa un an de turnat asfalt l -au spart si urmeaza sa l sparga din cauza canalizarii proaste la gradinita.
  Asa ca laudele sunt de prisos, doar zugravim , zgaraiem strazile asfaltatate si aruncam cu bani.
  Este vice de 4 ani cum justifica salariul mare pe care l a luat pana acuma ca bugetar de lux ? Nu cred ca mai poate prosti decat asistatii si cei ce -i pupa ghiulu.

 • Mă bucur că se lucrează. Este foarte bine că se investește și în infrastructura școlară. În ultimii 20 de ani nu s-a investit atât de mult, cât s-a investit în ultimii ani în școli, grădinițe, cămine sau colegii. Bruce Lipton spunea că mediul ambiant afectează/influențează celulele organismului uman. Deci, într-o școală frumoasă, elevii vor fi mai motivați să studieze, iar cadrele didactice vor avea un randament mai bun. Aștept cu multă bucurie finalizarea acestor investiții! Iar pentru scepticii devoratori de polemică am o întrebare: dacă nu se făceau aceste investiții în infrastructura școlară era mai bine pentru oraș? Studiul trezește în om înțelepciunea. Spor la studiu tuturor celor care vor călca pragul acestor unități școlare!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.