Actualitate

Lucrările pe str. Mihai Viteazul vor fi gata săptămâna viitoare, dar problema încă nu e rezolvată complet

”Lucrările cuprinse în prima etapă pe str. Mihai Viteazul se apropie de final. În momentul de față se toarnă binderul, iar săptămâna viitoare lucrările vor fi finalizate, adică va fi tras și stratul de uzură”, a spus într-o conferință de presă primarul Bistriței, Ioan Turc.

El a oferit explicații privind faptul că lucrările au trenat: ”Am căutat soluții de natură tehnică pentru a rezolva problema refulării apei din conducta de menajer, care vine din vârful dealului și intră sub presiune în momentul în care plouă, iar apa iese pe drum și în casele oamenilor. Am luat în calcul inclusiv varianta de a prelungi rețeaua de conducte pentru preluarea apelor pluviale, dar în urma analizelor de natură tehnică, dar am ajuns la concluzia că lucrările care în mod obligatoriu trebuie realizate sunt de competența Aquabis. Am avut discuții cu operatorul de apă, care și-a asumat realizarea acestor lucrări. În momentul de față situația este mai bună decât era înainte, dar nu este rezolvată până la realizarea unor lucrări conexe lucrărilor pe care le-am făcut noi ca municipalitate. Un alt motiv a fost lipsa unui grad corect de compactare a drumului, practic puteam de acum două-trei săptămâni să turnăm asfalt, dar gradul de compactare pe zona de săptătură a fost unul foarte slab, noi urmărim atent calitatea lucrărilor. Dacă trăgeam covorul asfaltic, drumul s-ar fi lăsat și categoric nemulțumirea ar fi fost foarte mare”.

”În momentul de față totul este conform, îmi cer scuze în numele administrației locale celor care au avut de suferit circulând pe str. Mihai Viteazul, dar cred că va trebui să îmi cer scuze încă vreo patru-cinci ani de zile pentru că lucrările în oraș sunt abia la început”, a mai declarat primarul Ioan Turc.

Pe 603 metri, a fost montată tubulatură din polipropilenă corugată, cu 19 cămine de vizitare și 50 de guri de scurgere, plus un separator pentru hidrocarburi.

Valoarea contractului de lucrări este de 2.262.071 lei cu TVA, bani din bugetul municipalității.

4 comentarii

 • Deci primarul ofera mai nou garantie pe niste lucrari facute ca vai de mama lor, taraganate pe timp de luni de zile, perioada în care altii prin China construiesc orase de la zero.
  Primare, poti sa-ti ceri scuze înca 4 sau 5 ani, ca oricum peste vreo 2 ani nu te mai voteaza nici dracu’….

  • constructorul ofera garantie, nu primarul, cetatene! in loc sa te bucuri ca s-a facut ceva in locul care era mereu Venezia Bistritei, tu vezi taraganari inexistente. au avut termen 7 luni, au terminat in 8, unde e taraganarea timp de luni de zile de care zici?

  • Ce te face sa crezi ca locul ala nu va fi în continuare Venezia orasului?
   Esti analfabeta functional?
   Chiar nu întelegi propozitia „lucrările vor fi gata, dar problema încă nu e rezolvată complet”?
   Adica comisionul s-a încasat, dar mai e loc de niste cârpeli si la anul si la multi ani, pentru ca apa o sa mai sara capacele alea de canalizare – din cauza ca nimeni nu s-a obosit sa calculeze debitul maxim al conductei, care e la fel de subdimensionata ca precedentele.
   Mai povestim dupa urmatoarea ploaie torentiala….

 • Dar pentru lipsa amorsei inainte a turna primul strat de asfalt pe o fundatie…..prafuita sa nu spun oribila CAND VA CERETI SCUZE?
  SAU PUBLICATI CAIETUL DE SARCINI SA VAD CA SCRIE CA NU E NEVOIE?????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS