Actualitate

Lucrările pe str. Năsăudului au început în forță

Au demarat lucrările pe strada Năsăudului din Bistrița, capătul axei unde se fac reconfigurări în cadrul unui proiect cu fonduri europene și care mai cuprinde str. Gării, b-dul Decebal și str. Andrei Mureșanu.

Încă din prima zi de la închiderea străzii, utilajele au săpat drumul.

Str. Năsăudului va fi în lucrări timp de două luni, până în 31 iulie, iar circulația este închisă pe tronsonul cuprins între intersecția cu str. Andrei Mureșanu (care va rămâne deschisă circulației) până la intersecția cu str. Calea Moldovei (care va rămâne deschisă circulației).

”Strada Andrei Mureșanu din Bistrița este redeschisă circulației, acolo unde a fost turnat primul strat de asfalt. Lucrările de pe strada Năsăudului, capătul acestui segment al axei de transport, sunt deja în lucru și ne dorim ca în cel mai scurt timp posibil să anunțăm și deschiderea acestuia. Avansăm lucrările pe principalele artere de circulație din municipiu, unde derulăm proiectele europene de infrastructură”, a precizat contructorul M.I.S. Grup.

Proiectul cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” (63,8 milioane lei, circa 13 milioane euro) constă în: realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea de sisteme de monitorizare video. Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m. Constructor este M.I.S. Grup.

4 comentarii

 • Nu vin cei de la muzeu sa deschida un santier arheologic pe vreo 4 ani???
  Asa s- a intamplat la un vecin in Budusel.

  11
  6
 • Imi,, place” mult de tot ca singura cale rutiera de acces din partea de nord in oras a ramas Calea Moldovei cu 1Decembrie,flancata de lucrari pe ambele parti si Nasaudului si intersectia blocata de pe Gen G.Balan.Deci nu ai optiuni decat sa stai sa te inervezi in trafic.Azi se lucreaza si la intrarea Calea Moldovei cu Granicerilor langa Liceu,deci circulatie pe un singur fir.La calea ferata Livezile se sta in blocaj de pe ambele directii,minute luuuungi,o masina a Politiei stationeaza degeaba acolo,personalul din dotare fiind ocupat sa socializeze pe alte retele nu cele stradale….asa ca daca doresti sa parcurgi o distanta de 10 km trebuie sa te inarmezi cu rabdare cam o ora…

  19
 • ..au blocat sens spital, au deschis doua benzi prin fata la infoel si ne dau drumul pe prima banda pe calea Moldovei …banda PE CARE TOCMAI AU INCHIS O SA SAPE SI ACOLO….ASTA SA AVEM UICHEND PLACUT!!!!

  11
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.