Actualitate

Ludovic Orban, la Bistrița: Consider că am prima șansă. Forța PNL este dată de faptul că delegații votează liber

(FOTO) Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Bistrița unde a venit să își prezinte moțiunea cu care vrea să câștige al doilea mandat de lider al partidului că, spre deosebire de contracandidatul său care nu cunoaște partidul, el îi știe pe aproape toți liderii marcanți din fiecare filială județeană, a colaborat cu ei de-a lungul timpului, a participat la toate bătăliile importante, a fost în campanii electorale, la evenimente importante de-a lungul timpului în fiecare județ și în multe localități.

”Eu nu sunt o necunoscută pentru PNL, așa cum pentru mine PNL nu reprezintă o necunoscută, dimpotrivă”.

De altfel, chiar la sosirea la Palatul Culturii, unde urma să aibă loc ședința Colegiului Director Județean al PNL Bistrița-Năsăud, Ludovic Orban s-a îmbrățișat cu foarte mulți dintre cei care îl așteptau.

Într-o declarație de presă, el a spus: ”Intrăm propriu-zis în faza de campanie pentru că procedurile prevăd ca, după finalizarea alegerilor la nivel local, a existat un termen pentru prezentarea candidaturilor sub formă de moțiuni cu un număr de susținători, minim 35, care sunt și promotorii moțiunii alături de candidat. Am depus candidaturile, atât Florin Cîțu, cât și eu la comisia de organizare a congresului care, până luni, se pronunță asupra candidaturilor și practic începe campania de prezentare a moțiunilor în fiecare filială județeană, în fața organismului statutar care se numește Colegiul Director Județean care e compus din Biroul Permanent Județean ales la conferința județeană, plus președinții de organizații locale, primarii și alți reprezentanți ai organizațiilor, practic e forul de conducere cel mai important. Putem să mergem împreună (Orban și Cîțu -n.r.), putem merge separat. Se dezbate moțiunea și se votează. Mie întotdeauna mi-a plăcut să particip la dezbateri în care oamenii, prin comparație, să facă diferența între candidați. E opțiunea fiecărui candidat să-și prezinte moțiunea cum dorește. Obiectivul meu este să mă duc în toate organizațiile județene în care este posibil să ajung. Există un termen limită până la care filialele județene se pronunță în Colegiul Director Județean cu privirea la susținerea uneia, alteia sau ambelor moțiuni cu maximum 7 zile înainte de data congresului. Practic a început campania propriu-zisă. Se dezbat aceste moțiuni. De ce e important? Pentru că moțiunea câștigătoare dă programul politic al PNL pe următorii 4 ani”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă e surprins de faptul că premierul Florin Cîțu ar fi susținut de 36 de filiale județene, Orban a răspuns: ”Să se hotărască asupra cifrei. Eu vă spun cifra corectă. Au semnat moțiunea lui Florin Cîțu 30 de președinți de filiale județene sau de sector. Asta este semnătura președinților care nu implică opțiunea organizațiilor. Și dacă o filială județeană votează numai o moțiune din cele două, votul este secret. Pentru adoptarea unei moțiuni la nivel județean este nevoie de votul a minimum jumătate plus unu a participanților la CDJ, dar, chiar dacă o filială votează susținerea unei singure moțiuni, articolul 71, punctul 7 spune că nu se va da mandat imperativ pentru delegații care participă la congres, ceea ce înseamnă că fiecare delegat votează liber, secret, conform propriei opțiuni. Sigur că îl favorizează pe Florin Cîțu faptul că sunt 30 de președinți din 48 care au semnat pentru moțiunea lui pentru că președinții pot influența formarea delegațiilor, pot uza de anumite argumente în a convinge delegații să aibă o opțiune sau alta. Pe de altă parte, ceea ce a dat forță PNL și a dus la situația în care PNL să aibă decizii corecte, este tocmai faptul că delegații care au participat la conferințele de alegeri și la congres au votat liber și au luat decizii benefice pentru partid”.

Liderul PNL a spus că, în aceste condiții, consideră că are prima șansă.

”Sunt o certitudine pentru PNL. Dacă pentru contracandidatul meu foarte mulți oameni sunt fără chip, fără nume și fără istoric, eu cunosc aproape toți liderii marcanți din fiecare filială județeană, am colaborat cu ei de-a lungul timpului, am participat la toate bătăliile importante pe care le-am dat cu adversarii noștri politici, am fost în campanii electorale, la evenimente importante de-a lungul timpului în fiecare județ și în multe localități. Eu nu sunt o necunoscută pentru PNL, așa cum pentru mine PNL nu reprezintă o necunoscută, dimpotrivă. Pe foarte mulți îi știu după nume, i-am ajutat de-a lungul timpului, și ei m-au ajutat când i-am chemat. Deci eu consider că am prima șansă”, a spus șeful PNL.

Întrebat dacă ia în calcul, odată ajuns președintele PNL, să candideze la funcția supremă în stat, el a răspuns: ”Orice candidat la funcția de președinte al PNL trebuie să ia foarte în serios că există această posibilitate de a fi candidatul PNL al Președinția României. Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate. Sigur că, până la alegerile prezidențiale mai avem, între timp trebuie să ne concentrăm pe îmbunătățirea performanței guvernamentale. PNL va fi puternic dacă va reuși să îmbunătățească calitatea vieții, a serviciilor oferite populației, să crească veniturile cetățenilor români, adică să-și atingă obiectivele prevăzute în programul de guvernare. Pe măsură ce se vor apropia alegerile prezidențiale, după ce voi câștiga, voi avea capacitatea să decid împreună cu colegii mei cine e cel mai bun candidat al PNL la funcția de Președinte al României cum am mai făcut-o și în 2014, și în 2019”, a spus el.

Referitor la ce ar trebui să facă acela care pierde, liderul PNL a spus: ”Din punctul meu de vedere, democrația înseamnă legitimitatea conferită de votul dat de oameni. În momentul în care nu te votează oamenii din propriul partid într-o competiție atunci când ești prim-ministru, practic îți pierzi legitimitatea și nu mai ai autoritatea conferită de legitimitate în exercitarea funcției publice. Practic nu te mai ascultă nimeni. În cazul în care eu voi pierde voi renunța și eu la funcția de președinte al Camerei Deputaților, dar obiectivul meu este să-i conving pe colegii mei și să obțin un nou mandat. Eu mi-am propus câștigarea alegerilor din 2024 când vor fi toate alegerile într-un singur an”.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a reiterat că opțiunea sa personală este Ludovic Orban și că la congres vor participa 100 de delegați din Bistrița-Năsăud.

”Mulțumirile și recunoștința mea organizației PNL Bistrița-Năsăud, prima filială care a aprobat prin vot moțiunea ”PNL – Forța Dreptei”, susținând astfel candidatura mea pentru un nou mandat de președinte al PNL”, a transmis după ședință, în social media, Ludovic Orban. Moțiunea “Forța Dreptei” a fost votată cu 57 de voturi pentru, din 58 de voturi valabil exprimate.

https://www.facebook.com/ludovicorban.ro/posts/323733172879205

4 comentarii

  • Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat că dezvăluirea apărută în spaţiul public despre episodul referitor la condamnarea premierului Florin Cîţu în SUA afectează imaginea partidului: „Eu sunt preşedintele PNL, tot ce am făcut, toată munca mea, toate eforturile mele, toate eforturile echipei PNL au fost pentru a creşte PNL, pentru a câştiga alegeri, pentru a aduce partidul la guvernare. Acelaşi lucru mi-l doresc şi acum. Ca şi candidat la preşedinţia PNL îmi doresc să conduc un PNL puternic, care se bucură de încrederea oamenilor şi astfel de episoade afectează încrederea cetăţenilor în PNL, pentru că nu e vorba de un simplu membru, ci este vorba despre premierul care este sprijinit de PNL”, a afirmat Ludovic Orban la un post de televiziune.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS