Actualitate Recomandări

Magazinele comuniste de la parterul blocului Hermes, în sfârşit, demolate

După 28 de ani de la căderea comunismului în care a arătat la fel ca şi înainte de 1989, parterul blocului Hermes a intrat, în sfârşit, într-un proces de modernizare. Firma Hermes Decebal SA, prin Vasile Buliga, a cerut Primăriei Bistriţa autorizaţie pentru modificarea faţadelor şi amplasarea de firme publicitare, amenajarea de noi accese pietonale şi trepte de acces fără afectarea părţilor comune ale blocului.

Autorizaţia a fost eliberată la 1 martie 2017 şi are termen pentru finalizarea lucrărilor de execuţie de 24 de luni. Arhitectul este din Cluj, iar executantul lucrării firma SC Fortuna Confort SRL.

Firma Hermes Decebal SA are ca acţionar unic Hermes SA, firmă ce îi are ca administratori pe Voicu Radu Ster, Dorel Goia (acţionar majoritar al Teraplast) şi Vasile Mircea Ilea. Potrivit listafirme.ro, în 2015, a avut o cifră de afaceri de 329.000 de lei şi un profit de peste 133.000 de lei şi un singur angajat.

Proprietarii clădirii se numără printre „băieţii deştepţi” ai oraşului care au pus mâna pe clădiri riodicate de comunişti şi nu au făcut altceva decât să încaseze bani din închirieri fără să investească nimic. Mai multe despre ei, Timp Online a scris AICI. 

9 comentarii

 • Sa ne spuna Buliga cum a pus mana pe acest magazin si alte cateva, nu cu banii depunatorilor dela FNI? pe care oameni necajiti nu i-au mai vazut in veci inapoi.

  • „Baietii destepti” au pus mana pe cam tot ce se putea…Cladirea in care se afla AJOFM de exemplu …se preconize o casa de cultura cu teatru in aer liber, cu multe altele….si?????unde sunt???? ce s-a intamplat?????

 • Eu tot nu am inteles ce vor sa faca acolo… panouri publicitare??? acces pt cine? pt locatarii blocului? Ma poate lamuri cineva?

 • Am trecut pe acolo cand spargeau ditamai geamurile si am vazut cum lucreaza constructorii. Fara nici un echipament de protectie contra cioburilor care sareau in toate partile. Unii erau cocotati la 4-5 metri inaltime, fara a fi asigurati cumva. Ii superviza un individ, probabil sef sau chiar patron. Ma intreb ce fac astia de la Protectia Muncii si ce trebuie sa fie pe santiere daca muncitorii astia lucrau in vazul trecatorilor, in halul asta. Totul la voia intamplarii, doar banii sa le iasa la patroni. Ma intreb si ce calitate o sa aiba lucrarea.

 • Ce ma distreza astea…cand se foloseste sintagma…..comuniste!!!!!
  Imaginati-va KA KApitalistii (sau in raport cu cine raportati ) nu vor fi in stare sa zugraveasca veceurile din aceste constructii!!!!
  Multi au stat in internat in cladiri comuniste, au invatat in licee comuniste, au mers la facultate la cluj cu trenuri comuniste, au scuipat la colturi cuminste, au infundat canalizari comuniste, au facut sex in paturi metalice comuniste…etc…si nu se dezic de astea care fac parte din viata unui om, asa cum … si cartile scrise in spatii inguste …nu se pot scade din …numaratoare!!!

  • Expresia clādiri comuniste inseamnā: betoane, ciment, culoarea gri, masivitate, materiale ieftine, muncā de mântuialā, cantitatea primeazā in fata calitātii, fier ruginit, cabluri pe stâlpi, burlane si conducte deasupra solului, DDR, Trabant, uniformizare, supraveghere, urâtenie, sārācie, proletariat, distrugerea clādirilor istorice si inlocuirea lor cu betoane anonime si mediocre.

  • sa inteleg ca batranii care au trait in perioada comunista …batrani… parul incaruntit….urati de vremea grea… TREBUIE EXTERMINATI ..asa ca si aceste cladiri???
   constructiile comuniste?
   transfagarasanul
   e la fel…
   ruginit
   da-l jos!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.