Actualitate

Magia sărbătorilor a cuprins Bistrița. Feerie de lumini și Târg de Crăciun în centrul istoric

Start sărbătorilor de iarnă la Bistrița! De Sfântul Andrei, pe pietonalul Liviu Rebreanu a avut loc momentul festiv de aprindere a luminițelor de Crăciun, organizat de municipalitate. Totodată, s-a deschis oficial Târgul de Crăciun.


”O seară magică, o seară pe care ne-o vom aminti cu mare plăcere. Consecvenți promisiunii pe care am făcut-o, aceea că în fiecare an, de Crăciun, orașul va fi iluminat într-un fel aparte, care să vă bucure, să vă dea o stare de bine, să vă facă să simțiți că este sărbătoare, suntem pregătiți să vă surprindem și în acest an. Magie de iarnă, magie de Crăciun la Bistrița. Bucurați-vă!”, a spus primarul Ioan Turc.

El a făcut numărătoarea inversă alături de Moș Crăciun și spiriduși, care au apăsat butonul exploziei de lumină și culoare. Totodată, din zona scenei a fost lansată o mare de confetti, spre bucuria copiilor.

Bistrițenii, mici și mari, veniți în număr mare, au intrat în atmosfera magică a sărbătorilor alături de trupa Coloricii și personaje de poveste.

Pietonalul a devenit centrul feeriei de lumini, cu tunel de stele colorate acoperite cu plasă strălucitoare. Decorul de sărbători din centrul istoric este completat de brazi stilizați, figurine reprezentându-l pe Moș Crăciun, spiriduși, arcade, șiruri și cascade luminoase, ornamente în formă de globuri, de cutii de cadouri, dar și alte elemente sclipitoare.

La căsuțele din lemn din apropierea Bisericii Evanghelice s-a deschis Târgul de Crăciun, unde puteți găsi produse tradiționale, vin fiert, ceai, turtă dulce, decorațiuni, articole de îmbrăcăminte și nu numai. Nu lipsește nici Căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii se vor putea întâlni cu cel mai îndrăgit personaj al iernii.

Totodată, au fost pornite instalațiile pe principalele artere din oraș, în părculețe, dar și în localitățile componente.

Începând din acest week-end, în fiecare final de săptămână, pe pietonalul Liviu Rebreanu din vor avea loc concerte de colinde. Vor întregi atmosfera sărbătorilor de iarnă grupuri de colindători din Oradea, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Târgu Mureș, Șomcuta Mare, Poiana Stampei, Beclean, Bistrița Bârgăului, Prundu Bârgăului, cărora li se vor alătura diferiți artiști.

În 5 decembrie, la Palatul Culturii, la ora 10.00, va avea loc spectacolul ”Vine Moș Nicolae”, dedicat preșcolarilor, care vor primi cadouri cu această ocazie. În 8 decembrie, ora 18.00, la Palatul Culturii este programat un concert extraordinar de colinde – spectacol caritabil pentru un tânăr student diagnosticat cu scleroză în plăci. ”Caravana Crăciunului” va merge cu cadouri la copiii din instituțiile de învățământ special în săptămâna premergătoare Crăciunului. Caravana va fi prezentă și în localitățile componente.

1 comentariu

  • Felicitari Primarului IOAN TURC care a facut posibila o astfel de bucurie cetatenilor, si in mod special copiilor Bistritei si tineretului.

    4
    9
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS