Actualitate

Toxiinfecții la Dumitrița, după ce au pus băutura în frigider și au lăsat mâncarea afară

Mai mulți copii și adulți din comuna Dumitrița au făcut toxiinfecții alimentare în urma unui botez care a avut loc, duminică, în satul Ragla, unii ajungând singuri la spital, alții fiind transportați cu ambulanțele SAJ sau SMURD.

Toate acestea după ce o familie de romi a organizat, duminică, un botez în căminul cultural din Ragla cu mâncare comandată la o firmă de catering. Deși căminul cultural este dotat cu ladă frigorifică și frigidere, organizatorii petrecerii au preferat să țină la rece băutura și să lase afară mâncarea de vineri până duminică. Cel mai probabil aceasta s-a alterat în urma temperaturilor extrem de ridicate de la sfârșitul săptămânii trecute.

Problemele au început de luni, când Serviciul de Ambulanță Județean a asistat și transportat la UPU-Pediatrie 5 copii cu vârste între 4 și 9 ani din Dumitrița, toți cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a fost informată cu privire la această situație.

În cursul zilei de marți, autospeciala de transport victime multiple din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud s-au deplasat iar în comună pentru preluarea a 3 adulți și 5 copii cu vârste între 4 și 14 ani, care prezintă și ei simptomele unei toxiinfecții alimentare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strugari, a anunțat la rândul ei că, în cursul zilei de luni, au fost internați în secția Pediatrie patru minori din Dumitrița cu vârste între 9 și 14 ani care urmează să fie transferați la Boli Infecțioase pentru că în cazul unuia dintre ei a fost confirmată suspiciunea de toxiinfecție alimentară cu Salmonella.

”Alți 4 adulți care s-au prezentat ieri la UPU – din același focar – au fost trimiși la Secția Boli Infecțioase pentru evulare, iar de acolo la domiciliu cu recomandări medicale. Marți, echipajele medicale au mai adus la UPU 6 copii cu vârste între 1 și 15 ani și trei adulți cu vârste între 35 și 40 de ani care sunt investigați. În funcție de rezultatul analizelor și al consultului va fi stabilită conduita terapeutică ulterioară”, a transmis Camelia Strugari.

VEZI ȘI:

7 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.