Actualitate

Restaurantul Ardeal, amendat și închis de Protecția Consumatorilor

Restaurantul Ardeal, în care a fost pregătită mâncarea servită la botezul de la Dumitrița, a fost închis de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud care l-a amendat pe proprietar și cu 50.000 de lei.

”În urma apariției în spațiul public a unor informații referitoare la mai multe persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind diagnosticate cu toxiinfecție alimentară, după ce au participat la un eveniment privat, în comuna Dumitrița, județul Bistrița-Năsăud, în data de 11.07.2023, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) s-a autosesizat și a desfășurat o acțiune de control la compania care a asigurat serviciile de catering.

După realizarea verificărilor la sediul operatorului economic, Sbârci Adrian Octavian, Persoană Fizică Autorizată (PFA), cu sediul în județ, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:


 • folosirea unor materii prime fără elemente de identificare, produse care nu aveau inscripționate data și ora pregătirii, precum și data și ora desigilării,motiv pentru care nu se poate efectua trasabilitatea acestora;
 • utilizarea unor cuptoare neigienizate, cu urme grosiere de arsuri;
 • folosirea unor friteuze cu un grad ridicat de uzură, precum și cu depuneri de arsuri;
 • depozitarea casoletelor utilizate la livrareapreparatelor culinare către consumatori în același spațiu cu lavete neigienizate și cu materii prime desigilate;
 • folosirea unor recipiente de gătire cu un grad ridicat de uzură, cu urme de rugină, acestea fiind depozitate pe paviment, atât cele utilizate, cât și cele neutilizate.

Ținând cont de neregulile constatate, operatorul economic a fost sancționat astfel:

 • două amenzi contravenționale în cuantum de 50.000 lei 
 • oprirea definitivă de la comercializare a unei cantități de circa 60 kg produse alimentare, în valoare de 1.600 lei
 • oprirea temporară a prestării serviciilor în întreaga unitate până la remedierea deficiențelor constatate.

Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate în timpul controlului”, a transmis CJPC Bistrița-Năsăud.

În februarie 2019, Restaurantul Ardeal a mai fost protagonistul unui scandal:

Etichete

18 comentarii

 • Oare este vreo institutie de stat care sa faca un control la un privat si sa constate ca se chinue cu utilaje mai vechi …si nu prea poate…dar in urma controlului sa dispuna catre mai marele judetului dizlocarea unui fond de urgenta pentru investitii in scop social!!!!
  VOI IN AFARA DE AMENZI CE MAI STITI BASAA NENOROCITILOR?
  SA PUNETI MATURA SA L AJUTATI 2 ORE CAT TINE CONTROLUL NU V A TRECUT PTIN CAP?????
  SALARIU DE 3000 EURO VREI?
  PENSIE SPECIALA….

  14
  56
  • Functioneaza din 2013, acest PFA, de atunci putea sa se puna la punct cu utilajele. De igiena nu am ce comenta, imaginile spun destul.

   44
   2
 • Nu-i prind parte la Adrian, dar neregulile constatate, se pot găsi la multe alte alte locații, care servesc meniul zilei, chiar la restaurante cu pretenții și prețuri exorbitante. La restaurantul lui, am servit masa de multe ori, cum o făceau și mulți alții și am fost mulțumit de calitatea mâncărurilor. De asemenea și la evenimente. Dacă s-ar face controale peste tot, mai ales pe litoral, surprizele ar fi și mai mari. Da, clar, când prepari mâncare pentru un număr mare de persoane, îți asumi riscuri mari, mai ales pe timp de vară, dar totuși, o mâncare proaspătă, preparată, o prefer în dauna alimentelor super-procesate, aduse de afară, a conservelor, fructelor și legumelor din Turcia. O parte din vină, o au și autoritățile locale, care pun la dispoziție spații fără vitrine frigorifice, apă curentă, toaletă și altele, știind că acolo servesc masa cetățenii la nuntă, botezuri, înmormântări.
  PĂREREA MEA !

  28
  15
 • Am cumpărat de la Ardeal o singura dată, meniul zilei, la pachet. În supă era salam tăiat cubulețe. Desigur, a fost ultima comandă.

  23
  2
 • Tot aici aveau si pulpe de pui ”zdrobite” de pereti si tinute in recipiente pentru carat materiale in constructii. Pe atunci scuzele erau ca angajatul a fost de vina. Defapt mizeria la ei e la ordinul zilei. Nici nu mai merita sa deschida vreodatat.

  27
  2
  • Pt unu
   E recomandat pentru dinti ca bucatzile de carne din meniuri sa vina…premestecate pentru evitarea presiunii prea mari de pe dintzi!!!

   5
   4
 • Adrian Sbarci are un pacat mai mare decat tot ce vedeti si cititi mai sus: nu este psd-ist! Iar asta se plateste greu.

  15
  29
  • La noi in Romania cand apare un necaz, Colectiv, azilele groazei, trambitasii din dumitrita trebuie sa pice careva pentru ca raspunsul la MAI MARII DIN clasa politica sa fie: daaa SEFU, AM INCHIS DOUA AZILE , DA SEFU, AM INCHIS DOUA ABATOARE….DA SEFU …. da sefu…da sefuu
   ..
   Daca vom cauta in adancurile istoriei noi suntem o natie care vom trai tot timpul in saracie si ipocrizie…inca de la revolutie noua ni s a transmis sloganul ca o vraja..FA TE CA LUCREZI!!!!

   14
   7
  • Ardealul era vanat de cativa ani pentru ca trebuia lasata piata la cheremul concurentului de la posta veche, cel agreat de tovarasi.

   4
   1
 • „Errare humanum est, perseverare diabolicum” spune un proverb latin care în româneste înseamnă : A greși e omenește, dar a persevera (în greșeli) este diabolic.
  Cu alte cuvinte, una e să greșești odată întâmplător, din neatenție sau grabă (errare), și cu totul alta să stărui în greșeală (perseverare).
  Este si cazul restaurantului care a furnizat mâncarea la petrecerea de botez din Dumitrița, în urma căruia 17 oameni au ajuns cu toxiinfecție alimentară în spital a fost închis temporar astăzi de comisarii de la Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud, iar proprietarul a primit două amenzi uriașe, în total de 100 de mii de lei pentru condițiile în care-și ținea și prepara produsele.
  In anul 2019 un angajat al aceluiasi restaurant a fost surprins si filmat în timp ce scotea cutii cu pulpe de pui vrac înghețate pe care le izbea de trotuar și de pereții exterior pentru a le dezgheța, după care le arunca pe jos, pe un carton, lovindu-le pe unele cu piciorul. Toată operațiunea, care urma să fi fost etapa de pregătire a materiei prime pentru o masă comună, se petrecea într-o mizerie greu de imaginat.
  Patronul restaurantului Adrian Sbârci s-a arătat atunci mâhnit si l-a demis pe acel salariat, dar iata ca situatia se repetă.

 • Nu țin parte nimănui dar cred ca aceste nereguli sunt peste tot. Mâncam de la Ardealul zilnic și nu am avut niciodată probleme. Mâncarea bună, proaspătă și gustoasa la un pret bun. Doar pulpele dezosate ce nu mi-au plăcut pentru ca aveau gust de fum, în rest nu am ce reproșa. În schimb mâncarea de la finante era jalnica. Ba prea arsa, ba condimentata aiurea. Mancam doar cu sila . Credeți că acolo nu sunt nereguli? Peste tot sunt probleme. O parte e vina patronului și o parte a angajaților. Personal puțin sau incompetent și comod. Acolo unde patronul nu se implica cum trebuie sau se gândește doar la câștig se ajunge aici .

 • Poate ii dau o raita la gunoiul asta si inspectorii ANAF care ar putea verifica cate facturi nu isi inregistreaza in contabilitate si cat cumpara pe persoana fizica….

 • De ani de zile nu se eliberează bon fiscal in aceasta locație …evaziunea fiscală e la ea acasă la Ardealul…!

  1
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS