Social

Mai sunt cabane libere pentru Revelion la Băile Figa, Colibița și Tihuța

Proprietarii de cabane și case de vacanță încă mai caută persoane interesate să-și petreacă noaptea dintre ani în zone turistice precum Colibița, Piatra Fântânele sau Băile Figa, site-urile de profil fiind pline cu anunțuri promovate.

Cele mai multe și mai ieftine proprietăți libere cu două zile înainte de Revelion sunt la Băile Figa. Acestea pot fi închiriate pentru Revelion cu sume care pornesc de la 50 de euro și pot ajunge la 1000 de euro.

Ceva mai scumpe sunt cabanele de la Colibița și Piatra Fântânele. Spre exemplu cu suma de 10.500 de lei poate fi închiriată o cabană din Pasul Tihuța în carepot petrece 3 nopți maxim 20 de persoane.

În aceste proprietăți, oaspeții își pregătesc singuri masa.

Reamintim că riscă amenzi cei care și-au închiriat cabanele pentru petreceri în perioada sărbătorilor de iarnă pentru nerespectarea măsurilor care limitează răspândirea virusului.

”Am spus deja că vom avea alt fel de sărbători. Nu vom mai aprinde nici artificii în noaptea Anului Nou. O să ne bucurăm acasă. Chiar aș recomanda să se renunțe la chefurile de la cabane. Aflu că multe dintre cabane sunt închiriate în perioada asta. O să avem echipe care vor verifica toate aceste lucruri pentru ar însemna că toate măsurile pe care le-am luat până acum – și carantină în Bistrița și măsuripentru fiecare comună în parte – au fost degeaba dacă în această perioadă nu le respectăm”, a spus Stelian Dolha.

Reprezentantul Guvernului a anunțat că jandarmii și polițiștii vor face verificări la Colibița, Băile Figa și în Pasul Tihuța.

”Acolo unde avem o concentrație mare de cabane o să fie patrule de Revelion. Vorbim de acele chefuri care sunt interzise în această perioadă. Nu sunt interzise întâlniri ale familiilor dacă cabana e privată. E legal și firesc dacă se adună familia acolo. În momentul în care cabana e închiriată și acolo se face un chef cu 30 – 40 de oameni pe câțiva metri pătrați, cu cântec și cu voie bună, înseamnă că tu (proprietarul -n.r.) ești împotriva măsurilor care s-au luat în această perioadă și va trebui să plătești. O să fie amenzi, chefuri care vor fi oprite chiar și în noaptea de Revelion. Păstrăm toate măsurile și nu cred că putem învăța decât așa. Avem amenzi destul de mari. Cuantumul pleacă de la 1500 de lei și ajunge la sume mult mai mari, dar nu cred că ar fi de dorit ca ei să intre în anul nou cu o amendă de achitat. De aceea, le recomand chiar și tinerilor să aibă dramul acela de înțelegere și sunt convins că îl au. Să ne distrăm mai puțin în această perioadă și să trăim sărbătorile acestea altfel, mai reținuți și mult mai atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru”, a spus Dolha.

Etichete

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.