Heliportul de pe clădirea principală la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița este gata, dar nu poate fi utilizat până când nu vor fi obținute toate aprobările. ”Acestea sunt lucrurile care, în România, ne fac să nu progresăm: o hârtie care putea veni într-o săptămână ca heliportul să fie funcțional, dar încă nu am primit primul aviz de la Ministerul Sănătății”, a declarat pentru Timp Online managerul SJU, Gabriel Lazany.
”Suntem la faza pe hârtii. În 24 noiembrie 2020, am depus solicitarea de modificare a structurii spitalului la Ministerul Sănătății. Încă nu am primit-o. Din informațiile mele din Ministerul Sănătății, s-a dat avizul interministerial pentru heliport, iar în perioada următoare sper ca ministrul Sănătății să dea ordinul care modifică structura și prinde heliportul în structura de UPU. După ce este modificată structura spitalului, trebuie să modificăm și noi statul de funcții. Acest lucru se face la nivel local prin hotărâre a Consiliului Județean. După ce avem modificat statul de funcții putem să angajăm personalul de specialitate, să le facem instructajul necesar și să depunem documentația la Autoritatea Aeronautică Civilă pentru autorizare. Abia după ce vom primi autorizarea vom putea să îl utilizăm efectiv. E urât că partea de autorizare a heliportului durează cât toată construcția lui. Acestea sunt lucrurile care, în România, ne fac să nu progresăm: o hârtie care putea veni într-o săptămână ca heliportul să fie funcțional fiindcă treceam prin toate etapele, dar încă nu am primit primul aviz de la Ministerul Sănătății”, a spus Gabriel Lazany.
Reamintim că, în septembrie 2019, s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru realizarea unui heliport pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, destinat elicopterelor care execută misiuni aeromedicale SMURD. Licitația a fost câștigată de asocierea SC Grup Construcții Est SA din Iași – SC ABC Development Aviation SRL din București, valoarea contractului fiind de 1,5 milioane euro, bani asigurați din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. La sfârșitul anului trecut, lucrarea a fost gata.
Totodată, în această perioadă, la spital se mai lucrează și la Unitatea de Primiri Urgențe. ”La UPU stăm bine cu lucrările, deja lucrăm în interior. Sperăm ca, la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie să fim gata cu lucrările la parter și să le începem pe cele de la etaj, iar undeva în luna mai să fie gata întregul UPU ca să-l putem inaugura și să ne reluăm activitatea în mod normal”, a spus managerul SJU.
La sfârșitul anului trecut, s-a demarat și proiectul de reabilitare termică a a Spitalului. Cel pentru extinderea lui a fost deja depus la Ministerul Fondurilor Fondurilor Europene.
”Speranța mea era să obținem finanțare, dar nu știu ce se va întâmpla. Fostul ministru, domnul Boloș, ne promisese că este pe lista de finanțare, dar deocamdată, nu am primit niciun semnal de la noul ministru al Fondurilor Europene, domnul Ghinea”, a declarat Gabriel Lazany.
Cred că este vorba de organigrama de personal nu de structura cladirii
pune-l pe dr prof drd univ pr MGB sa dea un telefon si a doua zi ai toate hartiile semnate!
Aceste lucrari (laudabile )se realizeaza in baza unor documentatii. Documentatiile trebuie sa respecte niste normative, dar din pacate normativele nu sunt actualizate – in cea mai buna situatie – de prin anii 2000! Cine trebuie sa se ocupe de actualizarea lor ? surpriza !! Ministerul Dezvoltarii, unde am avut si noi(judetul) un reprezentat de marca, purtator de diplomat al altui fost ministru la Dezvoltare – Dragnea…colegi cu seful de la SJU! Mari specialistii, cu totii.
Pai astia nu au avut vreme de normative ci de impartit banii tarii pe tot felul de …si de aceea o ducem asa bine!
sa stii ca s-au gandit si la aceste normative cineva
le adopta pe cele straine
adica ne vom adapta la standardele lor
Fiind o realizare a PE-SE-DE-ului, urmașii brătienilor bagă bețe în roate. Așa cum prefectul a refuzat 3 săptămâni să aprobe astă primăvară centrul de testare de la spitalul mare pe motiv că Radu Moldovan își face capital electoral.
Ioi, bagea nu-i cel care sugera cât de bună este ivermectina în tratarea covidului? Și uite așa s-a cumpărat tot viermicidul din farmaciile veterinare. Domnul a sugerat folosirea acestui viermicid, deși nu este medic, deși acest viermicid, pe lângă „miraculoasa” vindecare de covid poate produce niște probleme de sănătate foarte grave, nu-i bai, doar nu el le suportă. Ce medicament miraculos ne mai sugerați, stimate atotștiutor? Având în vedere că le-ați sugerat oamenilor acest medicament, așa cu sub înțeles, iar oamenii au dat iama în farmacii, cumpărându-l cu entuziasm, ați putea cere o cotă parte din profitul făcut de farmacii, ce ziceți? este o idee bună?
Statul se plange de stat!!! Ce sa mai zicem noi oamenii obisnuiti care nu avem pile si relatii la stat de cum se lucreaza cu statul. Oricine ce ar zice avem un stat inca incompetent dupa 30 de ani de democratie. Defapt tot securisto bolsevic este si acum. Dupa 30 de ani pompierii din tara asta nu stiu ce si cum trebuie sa procedeze la un incendiu la un bloc …. a cazut biata femeie de la etaj in speranta ca se salveaza.
Din nefericire nu s-au gândit la cetățenii care locuiesc in jurul Spitalului. Este o distanta prea mica intre heliport si locuințe. Cei care elibereaza aceste autorizații ar trebui sa fie corecti și să faca măsurătorile care se impun. Se va cutremura totul in jur.
lazany e suparat ca nu mai are ce inaugura sa il aplaude pesedistii si presa! sa-i plangem de mila?
Nu ati vrea voi comentacii sa incercati o aterizare fortata pe platforma spitalului in loc sa comentati de-a Lula ?Felicitari celor care au realizat aceasta importanta investitie pt. noi bistritenii.