Politică Social

Manifestanţii în stradă, Botiş în Palat! Încă o mostră de „curaj” a PDL!

Deputatul PDL Ioan Botiş, preşedintele organizaţiei Bistriţa a PDL, a convocat, miercuri, la ora 18.00, o şedinţă de partid în incinta Palatului Administrativ în timp ce mai multe persoane manifestau împotriva Guvernului şi a preşedintelui Băsescu exact în faţa acestei clădiri.

Ioan Botiş a intrat în clădirea Palatului Administrativ în care funcţionează atât Prefectura Bistriţa-Năsăud, cât şi a Consiliului Judeţean fără să fie observat de manifestanţi, pe o uşă din dos, însă mai mulţi membri PDL au intrat în clădire pe uşa de acces din Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Şedinţa a început la ora 18.00 în sala mare a CJ, dar, de îndată ce un grup de jurnalişti a intrat în clădire să vadă despre ce este vorba, Botiş a suspendat lucrările, iar membrii PDL au început să iasă din sală grăbiţi.

Întrebat de ce a ales acel loc de întrunire, Botiş a declarat că organizaţia municipală a PDL nu încape în sediul partidului.

„Am venit aici fiindcă nu încăpem în sediul partidului. Azi (miercuri –n.r.) Curtea Constituţională a luat decizia legată de comasarea alegerilor şi am vrut să stabilim reprezentanţii noştri în secţiile de votare. Am ştiut că aici va fi un protest, dar noi am programat şedinţa la 18.00. Nu am mai ieşit să discut cu manifestanţii fiindcă am discutat odată”, a declarat Botiş.

Întrebat de ce a suspendat lucrările şedinţei în momentul în care a intrat presa, Botiş a spus: „Păi terminasem şedinţa. A fost una scurtă”.

Lucrurile însă nu au stat nici pe departe aşa. Botiş nu se aştepta, în culmea curajului său, să vadă intrând în şedinţa lui „conspirativă” patru jurnalişti cu aparate de filmat şi fotografiat şi să-i strice toată mascarada.  Se pare că PDL Bistriţa sunase adunarea miercuri la 18.00 să asculte discursul lui Băsescu şi să ia notiţe la comun. Să fie nesimţirea chiar atât de mare? Cum să se adune partidul exact în clădirea în faţa căreia stau în frig şi protestează oameni amărâţi, fără funcţii şi beneficii? N-a găsit altă sală, niciun hotel, nicio sală de conferinţe? Exact sub nasul oamenior necăjiţi? Aşa ceva este greu de acceptat şi orice explicaţie ne-ar da acest Ioan Nelu Botiş nu o putem accepta. Dovedeşte pe zi ce trece că e tot mai arogant, mai obraznic şi mai sfidător.

Vă reamintim că miercuri seara, în faţa sediului Prefecturii Bistriţa-Năsăud a avut loc un protest care a început la ora 17.00 şi s-a terminat la ora 18.15. La manifestaţie au participat peste 150 de persoane. Ioan Botiş a ieşit în cursul săptămânii trecute să discute cu manifestanţii din Bistriţa care au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale în faţa sediului PDL din Bistriţa. Atunci, el a fost huiduit şi îmbrâncit.

Cristiana Sabău

       

Etichete

20 comentarii

 • Am remarcat ca in sala de sedinta se aflau mai multe persoane decat protestatarii din fata Prefecturii. Cred ca si cei din presa, vazand la un moment dat ca in Piata erau prezente aceleasi ” fete ” , au preferat sa isi foloseasca aparatele si pentru altfel de relatari .

 • Si ce daca au tinut sedinta in Sala CJ? Unde e ilegalitatea? ce, daca o tineau la Metropolis nu era aceeasi problema, in fond? Ce vreti sa sugerati, ca ar fi bine ca Botis sa iasa in strada sa discute cu manifestantii de fiecare data? Mare scofala! Mi se pare ca presa locala pune paie pe foc. Ei bine de data asta nu le-a iesit, desi au intrat cu tupeu peste PDL-isti, vineri la conferinta de presa o sa zambeasca impreuna cu Ioan Oltean, toti. E asa o falsitate mi se pare. Va luati de Botis dar la Oltean faceti cioocu mic.

  • Botiş este un individ care stă foarte prost cu responsabilitatea. Nu se gândeşte nicio secundă că poate provoca oamenii înfriguraţi şi îngheţaţi, că se poate ajunge la incidente. Contează doar el şi orgoliul lui. Să arate el că nu îi pasă. În acest oraş sunt „n” hoteluri cu săli de conferinţe. Ce l-a împiedicat să sune adunarea în altă parte? Nu cumva ambiţia lui să arate că nu îi e frică de nimeni şi de nimic? Cu un cordon de 40 de jandarmi nimănui nu i-ar fi. Scriem despre Botiş fiindcă toate aceste lucruri pe care le face ca să sfideze merită taxate.

  • Botiş a amenajat, la el, acasă, o ditamai sală pentru euroactivi. Şi mai are şi ditamai căsoiul. Să se vadă acolo cu acoliţii lui. Nu ne deranjează. În instituţiile statului însă, DA, ne deranjează!

 • Cristiana ….”mama”, este adevarat ca sunt sali de „conferinte” la hoteluri….dar astea sunt private….si trebuie platite cu banuti …portocalii…
  Cel mai bine ar fi fost sa se intalneasca la o crasma gen ” Tri Paduci”…la o cinzeaca …..ca acolo le este locul la acesti ….golani !

 • presimt ca ziua in care ii vom debarca pe astia de la putere se va apropia ca insemnatate cu 1 decembrie, 23 august, 24 ianuarie, 22 decembrie etc……sper doar sa nu trebuiasca sa depunem coroane

 • Daca sta cineva prost cu responsabilitatea, este acea presa care relateaza diverse lucruri, fara a fi suficient si temeinic informata. Pana la urma e o chestie de demnitate, ceea ce pe Cristina nu o caracterizeaza, dar, in fond, e un articol de scandal, nu? Face parte si „scandalul” din intelegerea total gresita a democratiei, intelegere care denota fie lipsa de profesionalism, fie ipocrizie.
  In alta ordine de idei, ce rezolva sa protestezi in fata unei cladiri goale? Poate este de apreciat, ca in momente dificile pentru tara, cineva mai are curajul sa gandeasca rational si sa-si asume responsabilitatea a ceea ce gandeste!

  • Câteva precizări:
   1) nu mă cheamă Cristina. Cine nu reuşeşte să-mi reţină nici măcar numele să nu îndrăznească să mă mai ia la rost. Da, doamna Moina? A, aţi scris cumva Doina? n-am greşit decât o literă şi eu. Simţiţi diferenţa?
   2) atât timp cât scriu şi semnez cu numele meu, iar dumneavoastră cu un pseudonim (chiar îmi place Moina, mi se pare că vă reprezintă) ar fi de bun simţ să nu mai utilizaţi cuvântul „responsabilitate” mai ales că înţeleg că habar nu aveţi ce înseamnă
   3) înţelegere total greşită a democraţiei are tătucul dumneavoastră şi acoliţii lui. Să mai detaliez? Plictisesc oamenii normali care nu poartă lentile portocalii.
   4) se protestează în faţa unei clădiri goale fiindcă şobolanii fug la 16 ca să nu dea ochii cu mulţimea. Că altfel, dacă ar fi responsabili, nu s-ar bronza prin Cuba şi nu ar ţine în frig oameni necăjiţi. Măcar i-ar asculta!
   5) Sfat pentru hoarda portocalie: fugiţi când mă vedeţi! M-aţi enervat atât de mult încât mârâi când vă văd!

 • Sunt deacord cu Doina ca totul este un articol de scandal si daca se facea intr-o sala de conferinta la un hotel anume va legati ca de unde au bani pentru asa ceva. Voua nu va convine nimic. Tipule in orice partid sunt golani si mai ales in PSD sunt scandalgii si alcolisti

  • Bine că sunteţi de acord. Şi noi, restul, suntem de acord că faceţi toţi ce puteţi ca să ne sfidaţi. Din acest motiv ne-am săturat cu toţii de guvernarea acesta portocalie.

  • Poate nu aflam si asa scapati ,dar nu voi sunteti toti niste MASOCHISTI,continuati sa va tineti de scaun, BINE? mai este un pic si INCOMPETENTA PICA!!!

 • Cristiana, imi cer scuze pentru greseala de ortografie, intervenita fara nici o intentie, la scrierea numelui tau. Totusi, daca dintr-o simpla si neintentionata greseala de ortografie, reactionezi atat de acerb si atat de lipsit de profesionalism, nu faci decat sa confirmi cele spuse de mine mai devreme.
  Oare codul deontologic al unui jurnalist presupune aruncarea unor cuvinte in vant si in van din pura frustrare? Oare frustrarea personala sa impiedice un om sa denote onoare? Sau temelia este atat de erodata, incat nu mai sunt sanse de a construi ceva, totusi, Cristiana?
  Iti accept, la randu-mi, scuzele de rigoare, pe care presupun ca vei dori sa mi le adresezi.

  • Vă cer scuze doar pentru operaţiunea de stâlcire a numelui. În rest, tot ce am scris susţin în continuare. Toată ţara aceasta e pe dos. Lumea stă în stradă şi ţipă, iar alţii se prefac zi de zi că nu aud. Ce e deontologia? Nesimţirea de a nu-i vedea pe săraci doar ca să nu superi stăpânii? Doamnă, eu nu am alt stăpân decât pe bunul Dumnezeu. Lui îi dau socoteală pentru deontologia mea, bună, rea, cum e. În rest, nu aveţi niciun drept să mă judecaţi! Sau aveţi, dar nu mă afectează!

  • „Nihil sine Deo”, Cristiana! si, am speranta, un Dumnezeu apolitic!
   Pentru ca doar asa, o persoana care, cel putin, isi doreste sa ajunga un bun comunicator si un reprezentant profesionist al presei, va evita limbajul populist, partinitor si agresiv. Va rationaliza suficient de mult, pentru a publica un articol si pentru a fi sigur ca acel articol este unul obiectiv, corect si intemeiat, pentru a fi sigur ca nu se lasa manipulat de terte motive, mai mult sau mai putin personale. Pentru a-si aduce o contributie reala si onorabila, in vederea gasirii unor solutii eficiente pentru intreaga societate, in vederea formarii unei mentalitati generale dezvoltate. Dar in nici un caz, pentru a specula saracia celor saraci, utilizand cuvinte de incitare si asmutandu-i asupra asa-zisului „dusman al poporului” ce trebuie sacrificat, injosindu-i, prin simplul fapt de a-i arata cu degetul si a zice: ” saracii care tipa in strada” …
   Nu judec, dar imi permit sa critic in cunostinta de cauza, iar critica constructiva nu dauneaza, dimpotriva!
   In speranta unei prese corecte si impartiale, a unei prese cu adevarat libere si a unui Dumnezeu apolitic!

  • Nu-mi doresc decât să trăiesc într-o ţară în care unii să nu se creadă stăpânii altora doar pentru că au cules, la un moment dat, cum au ştiut ei mai bine (cu plase, cu saci, cu găleţi sau tărâţe) voturi. Nu vreau să fiu reprezentantul nimănui. Nici într-un caz al presei. Mă reprezint pe mine şi atât. Nu am vocaţie de conducător de oşti sau nave. Alegeţi dumneavoastră cuvântul care vă place cel mai mult dintre cele două. Dacă nu vă place cum scriu eu şi ce scriu, aveţi liberatatea să alegeţi să nu mai citiţi. E simplu şi democratic.

 • PREFECTURA SI PALATUL COTROCENI sunt ale POPORULUI nu sunt sali de sedinte pentru MASOCHISTIi de pedelei care SFIDEAZA DUREREA NATIUNII .VOIAU CA SA RAPORTEZE CE CURAJ aveau ca faceau sedinta sub nasul nostru ,ASTA este inca o dovada de cine suntem condusi.Astia ar calca si pe CADAVRE ,EU INSA NU VOI RENUNTA VOI IESI IN STRADA PANA CAND VOR RENUNTA ei SA MAI DISTRUGA ROMANIA AVAND CA SINGUR SCOP BUNASTAREA LOR..PENTRU jurnalistii si reporterii securitatii,SI AI SPONSORILOR pedelei ar fi mai decent sa NE LASATI IN PACE daca nu relatati cu exactitate ceea ce strigam noi jos basescu!!jos guvernul!!ANTICIPATE!!!.REFERITOR LA INTERVENTIA DE IERI A LUI basescu,asta era o AMENINTARE cu adresa precisa DOAR SORICEILOR(pedeleilor) CARE PARASEAU CORABIA carmaciului inainte de SCUFUNDARE reamintindu-le ca el este in continuare cel mai TARE CONDUCATOR si ceva gen ASCULTA COMANDA E LA MINE ,EU SUNT premierul si presedinte al pdl de nu faceti cum zic eu pun securistii pe voi.ASTA nu e presedintele meu si al poporului ci doar a unei organizatii de partid ,pentru ca pe mine ma facut sa rabd de foame si de frig.

 • ADEVARUL ESTE GOL-GOLUT SI NUMAI UNUL

  USL-ULUI II ESTE IN CONTINUARE FRICA DE BASESCU, DE BOC SI DE ACEST GUVERN… PENTRU CA AU FACUT O TREABA BUNA PANA ACUMA CHIAR DACA „opozitia” SUSTINE TARE SI RASPICAT CA NU… impreuna cu simpatizantii dumnealor… si oamenii trimisi sau platiti sa iasa in strada !

  La Iliescu de ce nu va razvratiti ca au vandut, ca au dat pe degeaba ca au facut au dres… Cum se vede ca misca tara un pic se ia o masura ..2…3… care afecteaza putin populatia cum incepeti si strigati… catre GUVERN… faceti miting-uri… faceti galagia… aduceti injurii la adresa politicienilor din conducere…

  SA VA FIE RUSINE !!… CA VRETI SA DATI TARA PE MANA UNOR „GOLANI” DE CEA MAI JOASA SPETA CARE IN FATA MULTOR OAMENI… ACESTE MARIONETE GALBENE SI ROSII NU AU SI NU VOR AVEA CREDIBILITATE…

  rusineeee

 • Omul asta are tupeu sa iasa sa vorbeasca cu oamenii pentru tot ceea ce se intampla in tara… in aceast oras… si sa le explice tuturor de ce s-au luat aceste masuri !!…. si de ce trebuie sa continuue aceste masuri si reforme…!!

  FORZA PDL…. FORZA BASE…. FORZA BOTIS

 • L-ati lasat masca pe un participant la sedinta fulger cand l-ati intrebat cum de s-au intalnit in SALA PREFECTURII! Super TARE!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.