Actualitate

Manifestare pro-viață, la Bistrița. ”Să apărăm ceea ce a lăsat Dumnezeu”

La Bistrița a avut loc ediția 2024 a Marșului pentru viață, eveniment organizat la nivel internațional și dedicat ocrotirii vieții încă din momentul concepției, anul acesta sub deviza ”Construim împreună pentru viață!”.

La Marșul pentru viață au participat și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, prefectul Teofil Cioarbă, primarul Bistriței, Ioan Turc, vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, deputatul Robert Sighiartău, managerul SCJU, Gabriel Lazany.

Manifestarea pro-viață a început în curtea Protopopiatului Ortodox din Piața Unirii (Biserica de la Coroana), la Panteonul Bistriței, unde s-au transmis o serie de mesaje din partea oficialităților.


”Cel mai prețios dar pe care îl primim de la Dumnezeu este viața. El decide și când venim, El decide și când plecăm, însă trăim vremuri în care unii își permit să Îl înlocuiască pe Dumnezeu. Dumnezeu este iubire, este iertare, este răbdare, lucruri pe care în societatea în care trăim le abandonăm, e din ce în ce mai multă ură, din ce în ce mai multă răutate, din ce în ce mai multă lipsă de solidaritate. Cred că asemenea inițiative precum Marșul pentru viață sunt lăudabile, cu toții ar trebui să le promovăm și cât mai mulți dintre noi să participăm. Este un marș-manifest prin care vrem să le transmitem oamenilor cât de importantă este viața, care este din păcate foarte scurtă, cât de important ar fi să dăruim mai multă dragoste. Sunt momente complicate, atacuri directe și susținute la tradiții, la creștinătate, la tot ce însemnăm noi și a lăsat Dumnezeu pe acest pământ. Toți cei care gândim la fel și credem în Dumnezeu, indiferent de etnie sau de cult, ar trebui să ne luptăm împreună pentru a păstra familia așa cum o știm cu toții, formată dintr-un bărbat și o femeie, nu din părintele 1 și părintele 2. Să nu precupețim niciun efort, oricâte presiuni s-ar face din afară, din alte zone, cred că avem această misiune sfântă și această obligație să ne batem să apărăm ceea ce a lăsat Dumnezeu pe pământ”, a spus Radu Moldovan.

”Este vorba despre copiii nenăscuți, al căror strigăt mut despre dreptul la viață trebuie să îl auzim cu toții, un drept la viață pe care ni L-a dat Dumnezeu și pe care noi nu avem voie să îl luăm altora. Sper ca fiecare pas pe care îl facem în acest marș să ne ducă spre o lume mai bună, să fim noi mai buni, să le creăm copiilor o lume mai bună”, a menționat Teofil Cioarbă.

”Orice acțiune în sprijinul vieții este o odă adusă Lui Dumnezeu pentru că Dumnezeu este viața însăși, chiar viața de după moarte. Și acest eveniment este o odă pentru viață. Din păcate, sunt nenumărate coruri de copii care cântă în Cer pentru că nu au mai apucat să cânte pe acest pământ. Se vorbește foarte mult în aceste timpuri despre inteligența artificială, despre faptul că practic suntem înlocuiți din ce în ce mai mult, dar ce nu are inteligența artificială, pentru că doar Dumnezeu poate să dea acest lucru, este spiritul, viața”, a transmis Ioan Turc.

”Este un eveniment pentru o cauză nobilă, dreaptă. Este momentul să spunem că familia trebuie să rămână așa cum a lăsat-o Dumnezeu. Trăim vremuri extrem de complicate, niciodată nu au fost mai multe atacuri împotriva familiei ca acum. Pe toate liniile este o luptă spirituală, o luptă împotriva Bisericii, pentru că familia reprezintă nucleul de bază al Bisericii și al unei țări. O modalitate prin care se dorește distrugerea familiei este susținerea cultului morții și asta se face prin tot felul de finanțări ale avortului, de finanțare a unor ONG-uri care promovează așa-zisele drepturi sub care se asund de fapt aceste pruncucideri. S-au depus inclusiv în Parlament inițiative de finanțare a avortului. Este un război pe toate flancurile, dar mă bucur că Biserica în România s-a trezit, cultele susțin familia, inclusiv prin Marșul pentru viață. Trebuie să ne facem auzite vocile, altfel vom suferi cu toții. Din păcate, problema cea mai mare a Românie este lipsa generațiilor care vin, scăderea dramatică a demografiei. Trag un semnal de alarmă că la tot ce se întâmplă acum peste zece ani va fi un dezastru pentru România. Dacă nu mai ai copii, oameni, nu mai ai națiune, iar cifrele arată extrem de rău. Îmi doresc cât mai mulți copii pentru toate familiile”, a spus Robert Sighiartău.

Apoi, cei prezenți au pornit în marș pe traseul pietonalul Liviu Rebreanu – str. Gheorghe Șincai – bd. Independenței până la Biserica ”Sfânta Ana”, unde a fost oficiată o slujbă.

Scopul Marșului pentru viață este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță. Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată acum 50 de ani în SUA. Apoi, de-a lungul timpului, au avut loc marșuri pentru viață în majoritatea statelor din Europa și din America.

16 comentarii

 • Normal ,doar biserica tot înapoiați la minte ne ar vrea . Politicienii prezenți , cum altfel , că doar persoane de genul au și ei nevoie , mai ales în perioada asta electorală .

  45
  34
 • Femeia are dreptul, greu câștigat, de a decide asupra propriului corp; iar familie este acolo unde există iubire, indiferent cum e formată.

  54
  31
  • Degeaba-i spui asta gibonului care merge la biserică, apoi la birt, iar după ce ajunge acasă îți bate nevasta și votează pt familia tradițională!

   16
   11
 • Femeile TREBUIE iubite și ajutate! Cum? Cu NU lăsate „pe drumuri ” cu bebeluș in brațe! Sa se facă și în BN
  Programe de sprijin pt femeia/fata gravidă, lăuză, primul an etc. Sistemul cu „moașe” midwifes,vizite la domiciliu.

  De multe ori văd mame disperate ajungând la catee-o biserica cu trei ,patru copilași mici „după ea”părinte, ajută -ma” sunt pe drumuri!!!!! ”
  –-ex:
  „Scopul acestui program este îmbunătățirea calității vieții mamelor singure 👣💞🤰sau viitoarelor mame, prin sprijinirea lor în perioada cea mai dificilă de îngrijire a copilului.
  Grup țintă: mame și🤱 viitoare mame, în situații sociale dificile, și copiii lor (născuți sau încă nenăscuți).”
  Sursă asociatiaprovita.ro/
  activitati/program-asistenta-consiliere-mame/

  28
  3
  • Știre: „Sud-coreeni primesc 75.000 € pentru fiecare copil pe care îl au.
   Suma este oferită de compania Booyoung pentru!!! susținerea natalității.”….
   alephnews.ro/business/o-companie-din-coreea-de-sud-ofera-angajatilor-sud-coreeni-75-000-de-euro-pentru-fiecare-copil-pe-care-il-fac/ Booyung oferă sud-coreenilor 75.000 € pt fiecare copil pe care îl fac

   2
   3
 • În multe țări mamele singure beneficiază de i mulțime de facilități, astfel încât lipsa tatălui nici nu se simte. Plătim noi toți , prin impozite.
  Gratuitate la grădiniță,
  Ajutor dot incalzire
  Ajutor pt plata chiriei.
  Scutirea de plata cotizației sportive dacă copilul face sport
  Ajutor pt plecarea în tabere școlare
  Mamă plătește impozit mai mic decât restul.
  Checkuri/ tickete sociale acordate mamelor singure, pensionarilor care nu au cotizat la sistemul de pensii private.
  Burse sociale pt copil, de 3-4 ori mai mari decât copiilor care au doi părinți.
  etc, etc.

  Concluzie; femeile din Scandinavia nu au nevoie de un bărbat, pt cà se descurcă foarte bine și fără unul, pentru ca banii sunt redistribuiți….de la cei care au, la cei care au nevoie.

  Scandinavia are cea mai mare rată de divorțuri, de femei și bărbați care trăiesc singuri, de depresie , de sinucideri. Iar statul contribuie la această situație, ajutând oamenii să se descurce singuri.
  Dacă nu i-ar ajuta a-ar cupla unul cu unul! ❤️
  Când încerci să rezolvi o problemă, creezi ÎNTOTDEAUNA o altă problemă!

  18
  13
  • Pentru cei/cele care n-au aflat încă…
   Există suficient de multe(unele și foarte ieftine) metode contraceptive.
   Nu-i musai să le utilizați – e la latitudinea fiecăruia.
   Creșteți și vă înmulțiți!

   17
   10
  • @Booyoung coreenii
   Lasa-i dle. pe coreieni in pace! Treaba lor…că vor copii,tineri sănătoși,viit. forța de muncă a țării.
   Noi,pe-acilea nu vrem sa susținem creșterea natalității in patrie. Ne doare-n bască.
   Suntem mai șmecheri. Pt că peste 30 sau 50 ani, va lucra INTELIGENTA ARTIFICIALĂ,astfel încât, salariații de azi, să-și poată primi peste 30 d ani pensiile!!sau poate n-o mai fi nici sistemul de pensii atunci. Om fi cu totii pe Marte… 🪐

 • În loc de marșuri, discursuri cu scop electoral, e mult mai eficient să fie luate măsuri concrete, precum sprijinirea celor care doresc să aibă copii și nu pot, sau cei care au și le este foarte greu să-i crească. Politicienii n-au făcut nimic concret pentru a micșora exodul tinerilor, sau întoarcerea celor plecați. Școala, sănătatea sunt subiecte doar în campanie electorală. Credeți că asemenea manifestări au ceva efect benefic? Eu nu cred. No, numa zîc.

  47
  2
 • Mai este un internațional la Moscova, care face zilnic marșuri speciale,pentru viață
  și familie, împotriva decadenței …băăă
  frate cum se leagă! Auzi tu ! Marș pentru viața.

  12
  12
  • Felicitări!!

   Ref”s fim noi mai buni, să le creăm copiilor o lume mai bună”–– cum?ce?
   Ok, concret?cum? K Preturile de creștere ale bebelușului sunt cosmice! Pampershi 120ron/2sapt , un șampon Johnsons’s e 25 sau 36 lei sticla,niste cereale baby 3months+ neee slte vreo 30cutia pt 5dinineti!! Crema mică pudră pt iritații -40lei; etc; Apoi și lăuză trebuie alimentata vitaminizata,ajutata,– HAPPY mother, happy baby– :)nu?
   –-
   Sunt atâtea proiecte reale/palpabile prin fonduri ieuropene”, inspirati-va de la francezi,engl,nemți, etc,reduceri preturi îngrijire copii mici.
   Așa e simplu și frumos! Și eu pot sa alerg prin oraș cu baloane in mână 🎈 și cu un tricou cu. textul :
   I ♥️kids!

   10
   1
 • Ceva concret:
  Faceti-le la copilașii (născuți și crescuți deja) un spațiu de joacă mai SIGUR („safe) și mai prietenos! In Parcul Mare, (vis-a vis de piscinaEma, Va rog montați odată sub tobogane, căluți, leagăne etc niste covoare de plastic /un sintetic, ceva!
  🟦1️⃣🟧2️⃣♦️3️⃣🛑❎🟧
  (ex: TARTAN ANTITRAUMĂ PENTRU LOCURI DE JOACĂ)

  S-au săturat prichindeii să tot cadă în praf și noroi!
  ––
  P.s.scarile/treptele alea și pavajul de la Sala Polivalenta arata și ele horror!

  10
  2
 • @ nea I..
  Corect! Ce facem ? ca diaspora plus copiii să revină pe „plaiurile mioritice”?
  „Sănătatea e cam praf,” Educația ” cam varză!deși copiii sunt brilianți.
  „”în anul 2019 a fost atins un vârf de aproape 47.500 de copii români născuţi peste graniţe. În anul acela, în România s-au născut circa 215.500 de copii, deci copiii născuţi în străinătate ar fi reprezentat circa 22% din totalul copiilor români 🇷🇴 născuţi în ţară. ”
  Sursaw.zf.ro/profesii/aproape-411-000-copii-romani-s-au-nascut-afara-granitelor-ultimii-14-22019527 „

  8
  1
 • Trebuia facut un mars pentru a celebra Pastele impreuna cu cel catolic. Pana la marea schisma a fost bine… bine ca nu este in iunie. Pastele adevarat este acum dar noi mai asteptam o luna.

  10
  5
 • O fost frumos cu defilare cu stegulețe🎈🪁🚩 și baloane🎈, dar acum copiiilor le este FOAME!

  „Viața” a venit, este aici, printre noi!

  Ajutați COPIII sărmani de Paști 2024, ajutor umanitar pt. PACHETE cu alimente: peste 150 de beneficiari, ex:
  *Magdalena( mama singura, 2 copii, fără locuință )
  *Ancuța -mama singură cu trei copii!
  *Ramona – mama singură cu 3 copii,
  *Augustin-familie cu 5 copii,fără locuință „..
  *LEONTINA – bunică, singură,cu 3 copii orfani! !!! Etc.etc
  Ajutoarele se primesc la Sediul Asociației Filantropia Bistrița:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0Q548SbsUfjnb131nP4KRB2XydYm2RvqJSoEpY4m7Ho8PK9ktU4MhzXXxv8s69Mn8l&id=1017142793

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS