Actualitate

”Maoism, practică de stepă mongolă. Prăpastia se adâncește. Lupta nu e ca în Fâșia Gaza”

”Ultimul Congres al PSD reprezintă un exemplu clasic de maoism și de terorism politic pe care în Europa astăzi nu-l mai practică decât Fidesz în Ungaria. Deviza lui Dragnea și a PSD este clară: ori ei, cei care au furat fără număr în ultimii 30 de ani agonisind averi fabuloase fără ca mulți dintre ei să fi avut o firmă, ori România reală și normală ale cărui instituții le va administra Justiția, trimițându-i pe cei vizați la pușcărie și confiscându-le banii furați. Maoism pentru că întreaga putere din PSD a ajuns în mâna unui singur om, este o practică de stepă, mongolă mai degrabă decât europeană, terorism politic pentru că promit și mint cu nerușinare lapte și miere în timp ce țara se scufundă, numai pentru a rămâne la guvernare și pentru a-l păstra pe Dragnea la putere, care la rândul lui vrea să îi scape pe toți cei alați în vizor de pușcărie. Între români și PSD se adâncește prăpastia, fapt demonstrat și de ultimele sondaje: PSD e pe tobogan, PNL e în creștere”, a declarat într-o conferință de presă președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

Legat de Consiliul Național al PNL, care a votat pentru susținerea președintelui României Klaus Iohannis pentru un nou mandat și a liderului liberal Ludovic Orban pentru funcția de premier, Ioan Turc a menționat că a fost ”o restartare a activității partidului”: ”Rezoluția de susținere a domnului Klaus Iohannis nu face decât să risipească orice fel de dubiu cu privire la bunele relații dintre PNL și președinte, iar susținerea președintelui Ludovic Orban este un gest normal, pe care toate partidele mari îl fac în Europa”.

În ceea ce privește afirmațiile lui Ludovic Orban, care le-a cerut liberalilor să înceteze cu ”blaturile” și le-a spus că ”oastea trebuie trezită”, afirmând că vrea ca fiecare şef de organizaţie ”să dea cu parul” în şeful de la PSD, liderul PNL BN a comentat: ”Președintele Ludovic Orban nu a cerut liderilor de filiale județene să transforme terenul de luptă cu PSD într-un fel de Fâșia Gaza, nici modalitatea de luptă într-un fel de Intifada. Discutăm în termeni metaforici. PNL BN a avut întotdeauna reacții prompte vizavi de derapajele PSD, am venit și cu soluții. Blat? Exclus. Președintele Orban s-a referit în primul rând la filialele cu rezultate slabe. Nu există probleme în ceea ce privește raportul politic dintre liderii PNL și PSD. Probabil că la nivelul țării există probleme care trebuie corectate în acest sens. Vom avea grijă ca în ședințele de CJ și CL Bistrița PNL să facă o opoziție de calitate în interesul oamenilor. Celor care nu respectă deciziile li se va aplica Statutul PNL, vor fi sancționați în mod evident”.

Ioan Turc a menționat că, ”oarecum anticipând” decizia CN al PNL care vizează activitatea consilierilor locali și județeni, ”în BPJ s-a hotărât în unanimitate ca toți consilierii municipali și județeni ai PNL să aibă obligația de a se întâlni înaintea fiecărei ședințe, de a stabili prin consens sau majoritat poziția grupului consilierilor, iar aceștia vor fi obligați să voteze exact așa cum s-a hotărât în întâlnirile obligatorii”.

El a adăugat: ”Atunci când un partid politic îi conferă unui membru de partid o calitate importantă, așa cum este aceea pe care o deține domnul Robert Sighiartău, are și obligația de a-i oferi un cadru normal de manifestare pentru ca omul să arate ceea ce poate. PNL nu este un partid antropofag, nu ne mâncăm membrii, încercăm să-i susținem pentru a-și pune în valoare calitățile”.

12 comentarii

 • Nominalizarea candidatului PNL la Primaria Bistrita ,cu doar o luna inainte de alegerile locale ,ce a fost?
  Blat cu PSD sau prostie incomesurabila?
  Iertati-ma dar eu nu pot crede ca cei ce au condus filiala liberala Bistrita,au putut fi atat de naivi !

  • @ Rabnul
   Presupun ca ce-ati scris mai sus e o parere personala !
   Intrebarea ramane si peste ea nu putem trece fara un raspuns oficial al PNL .
   Vreti votul nostru ,dl Turc ? Atunci sunteti dator cu un raspuns clar la intrebarea de mai sus !

 • „ori România reală şi normală, ale cărui instituţii le va administra” (ale cărei), maoismul nu este, ci a fost o practică în China şi nu în stepa mongolă sunt numai câteva dintre greşelile crase, comise în „articolaşul”, ce era mai bine să nu-l fi publicat, domnule preşedinte al PNL, Ioan Turc. Prin cele scrise ai dat dovadă de o competenţă ce se manifestă şi în rândul partidului pe care-l critici, dând dovadă că n-are cine să-i schimbe pe cei care, într-adevăr nu sunt buni de nimic, dar nici voi, cei de la PNL nu reprezentaţi o alternativă. Şi vă mai „ambalaţi” să susţineţi în alegeri pe domnul Preşedinte Klaus Iohannis. de care sincer îmi pare rău, n-are cine să-l susţină. Eu zic să vă întoarceţi la şcoală, să studiaţi şi peste vreo douăzeci de ani încercaţi să vă măsuraţi puterile pe plan politic. Nu că aş susţine PSD-ul, dar ăştia ştiu să se împună, cel puţin prin minciună şi delaţiuni, pe care ei înşişi le cred, au măcar un ţel de împlinit, acapararea întregii puteri asupra „libertăţii şi democraţiei” reale. Cu părere de rău, dar realitatea este dureroasă !

 • Un fost sofer turc, cu studii juridice de s.r.l. ajuns, prin sforariile unui gaurean, mare inregistrator la comert, furand jucariile altora, da sfaturi peste sfaturi unul mai deplasat ca altul, unde vrei si unde nu.
  Bre, de ce nu-ti faci o scoala de soferi beti ?

 • Mai Tudor nicio meserie nu este rusinoasa atata timp cat nu furi si nu pupi in fund. Cea mai rusinoasa meserie este de pupincurist si ghiocel.

 • Nelutu nu mai tăt vorovi de ai lor că-i vedem și noi… Zi-ne ceva de voi,că in afara Oradei nu prea se aude de PNL din pacate

 • Consiliul Național al PNL s-a ținut într-un moment prost. A fost eclipsat de Congresul PSD. Puțină lume a aflat de el.

 • Realitatea din Romania este in felul urmator: ori ei care au furat 30 de ani ori noi care vom fura in urmatorii 30 de ani daca ne dati sansa! De la maoism o sa va dam muioism pentru ca noi politicienii din Romania suntem convinsi ca ati ramas la fel de prosti!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS