Actualitate

Cea mai mare paradă din istoria Bistriței, de Centenar. Premiere în tehnica militară

Comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, col. Mircea Gologan, a oferit detalii despre parada militară care va avea loc la Bistrița sâmbătă 1 decembrie, de Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri, începând cu ora 15.30, pe străzile Gheorghe Șincai și Dornei.

”Este Centenarul și ambiția noastră este să avem cea mai mare paradă din istoria Bistriței pentru a sărbători cum se cuvine. Comandantul paradei va fi col. Ioan Cristurean, locțiitorul comandantului Brigăzii. Vom avea aproximativ 750 de participanți în 18 blocuri de paradă, din tot sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Dar nu numai, vom avea și Crucea Roșie, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, Cercetașii Bistrițeni. Vom participa cu aproape 60 de mijloace tehnice, vom avea și câteva premiere privind armamentul cu care vom defila: rachete antitanc dirijate, de ultimă generație, avioane de cercetare fără pilot și niște sisteme de observare și conducere a focului artileriei”, a spus col. Mircea Gologan în ședința Colegiului Prefectural.

El a afirmat că vor fi împărțiți în piață 500 de fluturași cu textul Imnului Național: ”Ne dorim să cântăm împreună cu toți cetățenii participanți la ceremonii Imnul României”.

Programul manifestărilor de 1 Decembrie la Bistrița:

Foto principală: arhivă 2017

8 comentarii

 • 1. Atmosfera din țară a devenit insuportabilă. Clasa politică a uitat de cei care trebuie aniversați la cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
  2. România se micșorează și se stinge cu fiecare zi care trece.
  3. Astfel, 4,5 milioane de concetățeni aniverseaza Centenarul altfel, departe de casă.

 • Un lucru pe care l-am remarcat recent la „patrioții” din Bistrița: Majoritatea și-au plasat copiii în alte țări, că pe aici nu-i de trăit. Voi v-ați prins, centenarilor?

 • Traiasca ARMATA ROMANA ! Este singura institutie a carei incredere a crescut constant si este pe primul loc in topul increderii romanilor. Vad aici o postare legata de JANDARMERIE. Nu va legati la modul negativ de jandarmii bistriteni. Eu ii cunosc bine si in Bistrita noastra nimeni nu a creat nici cea mai mica problema la mitinguri. Din contra jandarmii bistriteni au primit flori si urale , si in februarie 2017 oamenii au scandat; JANDARMERIA JOS PALARIA ! Am avut cateva actiuni comune cu dansii si marturisesc ca sunt foarte deschisi si dispusi sa ne fie parteneri in protectia MEDIULUI. Aici nu s-a infiltrat nimeni cu ganduri ascunse cu bolovani si rangi in haine. A fost o colaborare foarte buna si am avut parte de multa intelegere. Va spune asta un cunoscator si prieten al JANDARMILOR. Asa ca de 1 DEC le urez lor si familiilor numai bine si LA MULTI ANI !

  • Am auzit ca seful lor este de treaba.La Bucuresti seful lor a fost pus de dracnea(dupa chipul si asemanarea sa) si s-au vazut urmarile.

 • SA SARBATORESTI CENTENARIUL UNEI UNIRI …STIRBITE!!!!
  (e ca si cum ai aniversa ziua cand ai ramane gravida si dupa aceea …faci avort!)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.