Actualitate

Marele premiu și trofeul Festivalului Național de Folk și Baladă ”Poarta Sărutului” au ajuns la Bistrița

Diana Porca din Bistrița a câștigat marele premiu și trofeul Festivalului Național de Folk și Baladă ”Poarta Sărutului”, la ediția a XIX-a care a avut loc între 7 și 8 august la Teatrul de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu.

Fostă elevă la Liceul de Arte ”Corneliu Baba” din Bistrița, acum studentă la Universitatea de Arte ”Ion Mincu”, Diana Porca a câștigat de-a lungul timpului numeroase premii la festivaluri de profil.

Iată câteva exemple: Premiul I (alături de grupul Diantos, în 2013), la Festivalul Bistrița Folk, Premiul de popularitate, în 2014 la Bistrița Folk, tot alături de Grupul Diantos, Premiul special (2015 la Bistriţa Folk), menţiune (2016 la Festivalul de folk ”Invitaţie la castel” Cluj-Napoca), premiul II în 2017 la Festivalul ”Ziua de Mâine” Alba Iulia, şi Premiul III, în același an, la Bistriţa Folk. În 2018, a obținut marele premiu la un concurs la Alba Iulia și în 2019, la Bistrița Folk.

În 2019, a câștigat premiul doi la Festivalul Național de Folk și Baladă ”Poarta Sărutului”.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3022403081420058&id=100009511860090

Festivalul câștigat de ea acum este un eveniment cu tradiție, competitiv, organizat de Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Juriul a fost alcătuit din: Dan Vană – preşedinte,  Sorin Minghiat – interpret, Spiridon Popescu – poet, Maria Gheorghiu – cantautor și redactor Radio România, Loreta Popa –specialist Muzeul Literaturii Române.

Etichete

3 comentarii

  • Nu-i de ici de colo sa castigi un mare premiu , mai ales daca „joci in deplasare”. Iar cand in juriu se afla una din legendele folkului romanesc , adica Maria Gheorghiu , putem aprecia ca deosebit de merituos premiul obtinut de domnisoara Diana , aceasta Joan Baez de Bistrita. Felicitari si drum frumos pe calea cantecului.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS