Actualitate

Marş al Învierii pe străzile Bistriţei. Creţu: Îi invit pe toţi creştinii să se alăture acţiunii (FOTO)

Baptiştii şi penticostalii au organizat, pentru al 5-lea an consecutiv, Marşul Învierii. Peste 2.000 de persoane au participat la marşul care a pornit de pe Bd. Independenţei şi s-a încheiat pe pietonal. Primarul Ovidiu Creţu i-a invitat pe toţii creştinii din Bistriţa să vină la ediţiile viitoare, iar şeful CJ Radu Moldovan a spus că acesta este cel mai plăcut mod de a întâmpina Paştele.

Coloana, însoţită de maşini de Poliţie şi echipaje de jandarmi, a avut în faţă o fanfară. Oameni de toate vârstele, alături de pastori ai bisericilor neoprotestante, au mărşăluit pe acordurile muzicii de fanfară pe traseul Kaufland – Bd. Independenţei – Str. Gării – Bd. Decebal – Str. Crinilor – Piaţa Petru Rareş – pietonalul Liviu Rebreanu.

Printre participanţii la marşul din Sâmbăta Mare s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, managerul Rombat, Ioan Repede, directorul Comsig Automobile, Petru Sigartău, directorul CML, Vasile Roş.

Credincioşii au afişat bannere şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum ”Dumnezeu să binecuvânteze Bistriţa”, ”Dumnezeu, care a înviat pe Domnul, ne va învia şi pe noi”, ”Iisus a zis: Eu sunt Învierea şi Viaţa”, ”Iisus a zis: Eu sunt Păstorul cel bun”, ”Iisus a zis: Eu sunt Pâinea Vieţii”, ”A înviat Domnul cu adevărat”, „Hristos a înviat!”, ”Hristos va reveni”.

Odată ajunşi în centrul oraşului, cei prezenţi au au rostit ”Tatăl Nostru”. Imediat după aceea, au luat cuvântul primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, şi preşedintele CJ Radu Moldovan.

”În toată lumea, creştinii de rit ortodox, penticostal sau baptist sărbătoresc Învierea, cel mai mare praznic al creştinătăţii. Învierea Domnului este minunea care ne defineşte în mod special. Cei care credem în Înviere suntem fraţi, suntem copiii aceluiaşi Tată. În Bistriţa, pe lângă alte multe manifestări, aşteptăm cu emoţie şi cu nerăbdare şi Marşul Învierii. Mii de credincioşi ai Bisericilor Penticostale şi Baptiste participă la această acţiune de preamărire şi de mulţumire adusă Domnului cu ocazia Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Sunt mândru că sunt primarul unui astfel de oraş, sunt mândru că cetăţenii înţeleg să-şi manifeste astfel dragostea pentru Cel care ne-a creat. Îi invit pe toţi creştinii din Bistriţa să se alăture acestei acţiuni, este deosebit de important să arătăm că în sufletele noastre purtăm pecetea creştinismului, că sufletul nostru este creat de Mântuitor. Mă bucur că Domnul a ţinut cu noi şi am avut timp frumos. Un cuvânt special pentru credincioşii Bisericii Penticostale ”Sfânta Treime”, care au aniversat 20 de ani de slujire la acea biserică frumoasă. Lumina izvorâtă din jertfa Mântuitorului să vă aducă tuturor pace în suflet şi bucurie în case. Hristos a înviat!”, a spus Ovidiu Creţu.

”Dragi fraţi şi surori, Hristos a înviat! Marşul a devenit o tradiţie. Unii pregătesc bucate, alţii fac curat, vă felicit că aţi ales să vă pregătiţi de Înviere în acest mod. Îmi doresc ca în anii ce vin din ce în ce mai mulţi fraţi creştini din Bistriţa, din judeţ, să participe la marş şi pietonalul să fie neîncăpător. Indiferent de biserica din care fac parte, toţi cei care se pregătesc pentru Înviere ar fi bine să fie aici în astfel de momente. Consider că e cel mai plăcut mod în care putem întâmpina Paştele. Am participat împreună cu prietenul meu, primarul Becleanului, încă de la a doua ediţie. Sănătate tuturor, să petreceţi în linişte şi pace alături de cei dragi”, a menţionat Radu Moldovan.

Evenimentul a continuat cu un program de cântece religioase.

Pe pagina noastră de Facebook puteţi vedea o galerie foto de la Marşul Învierii 2013!

inviere mars 1 inviere mars 2 inviere mars 3 inviere mars 4 inviere mars 5 inviere mars 6 inviere mars 7 inviere mars 8 inviere mars 9 inviere mars 10 inviere mars 11 inviere mars 12

20 comentarii

 • In maxim 1an astia ne scot la miting+defilare in onoarea mult prea iubitului si vesnic conducator (care o fi el din 2014). Credeti-ma ceea ce sr intimpla acum sint doar probe si exercitii. Sau 25 de ani sint prea multi si ati uitat ?????? Cine isi uita istoria ……..va fi condamnat s-o repete. Si o vom repeta . Si o sa vreau sa-i va d atunci pe penticostali si toate natiile astea de religii care sint acum ce vor face ???? De fapt vor face ce au facut si inainte de 89 , vor emigra. doamneeee……..in sambata dinaintea Pastelor sa scoti oamenii la mars . !!!????!!!!! Nici nu stiu ce sa fac , sa riid , sa pling , sa urlu . oameni buni. Somnul ratiuni naste monstrii, iar trezirea va fi dureroasa.

  • Iti spun eu ce sa faci: pune-te si zi o rugaciune sa iti dea Dumnezeu minte ca sa intelegi ce inseamna cu adevarat acest Mars al Invierii.

  • Cred ca cel mai intelept ar fi sa ne abtinem domnule Raul Adrian. Nu trebuie nici sa plangem nici sa urlati ca nu aveti motiv

  • Stati voi si dormiti…si luati lumina…si puneti-o sub obroc(…)si inconjurati biserica… In max 100 de ani o sa isi dea si fratii ortodocsi (domnule raul credeam ca stiti ca un CRESTIN -ortodox sau un CRESTIN -penticostal sau un CRESTIN -baptist,sunt toti CRESTINI,avem acelasi DUMNEZEU,aceeasi credinta,doar nuantele difera,acceeasi RELIGIE!),seama ca ei au doar o forma de evlavie,tagaduindu-i puterea.Incet,incet poate prea incet,isi pun intrebari si ajung la adevar,dar inca ei se conduc dupa principiul,,crede si nu cerceta”pe cand in Biblie se spune,,cercetati toate lucrurile si luati ce e bun” TOT respectul autoritatilor ! Oare cand vom invata sa nu ne dezbinam intre noi?Nici macar in 2013,nici macar in Bistrita,un oras european, multicultural si multiconfesional?? Vedeti?de aceea prinde islamul puteri si incet incet vine spre noi…pentru ca noi nu stim sau nu vrem sa traim in armonie si in toleranta unul cu altul…Trist…trist…

  • Va rog sa va cereti scuze pt ofensa adusa ortodocsilor prin expresia „Stati voi si dormiti…si luati lumina…si puneti-o sub obroc(…)si inconjurati biserica…” ! Nu e posibil, asa ceva, ce urmeaza ? !

  • imi cer iertare domnule cetatean daca v-ati simtit ofensat,cred ca adevarul doare uneori…imi pare rau ca am scris sub impulsul sinceritatii si a bunei conlucrari care ar trebui sa fie intre noi.am fost si eu ortodox si cunosc FORMELE ce se fac…Pe cand domnul raul o sa isi ceara scuze despre ce a vrut sa insinueze in afirmatiile de la inceput? Va veni o vreme cand va trebui sa strangem randurile si sa luptam impreuna(chiar daca acum totul pare fantezie). Haideti sa trecem peste toate,sa iertam si sa ne bucuram de invierea Domnului. Hristos a inviat!

  • dl. Cornell o intrebare vreau sa va pun: de ce trebuia acest mars al dvs. de ce ??

  • De ce?? uite pentru ce: Pentru a proclama, in unitate, invierea Domnului ISUS(IISUS,tot una e) singurul care a salvat omenirea de la moarte si a relegat-o cu Dumnezeirea.este o expresie a libertatii religioase care am castigat-o(ca dealtfel toti crestinii,nu numai cultele evanghelice)cu multe suferinte.acum,cand ne putem bucura de libertatea asta,sa stam acasa??eu care cunosc ambele fete ale monedei simt si cred ca este un lucru bun,nu ne rusinam ca suntem crestini si aratam public asta.nici nu obligam pe nimeni sa participe,este un act benevol si de constiinta al fiecaruia. Consider ca ar trebui dat la o parte aspectul politic care vrei,nu vrei la orice manifestare e prezent. Sa auzim de bine!

  • Apreciez gestul dvoastra, de a va cere scuze, dar totusi … treaba cu adevarul doare nu isi are rostu aici. Nu discutam aici aspecte ce tin de traditie si de obiceiuri, indiferent daca va plac sau nu, nu e cazul sa intram in polemica pe teme religioase, cu atat mai mult cu cat toti suntem crestini. Personal sunt adeptul oricarei actiuni ecumenice, dar asta presupune o mare incarcatura de respect reciproc si pastrarea sensibilitatilor care exista de o parte si de alta. Nu e cazul sa ne dam sfaturi, lasati lucrurile asa cum sunt ! Sarbatori fericite !

 • Daca preotii cultului ortodox si-ar chema crestinii sa participe la Marsul Invierii, noi, credinciosii, am veni in numar mult mai mare decat baptistii si penticostalii. Chiar ne-ar face placere sa participam dar nici un preot ortodox nu-i dispus sa-si sacrifice cateva ore in Sambata Mare, sa fie alaturi de turma pe care o pastoresc. Oare dece??
  Daca s-ar face donatii pentru biserica, ar fi stimulati???

 • Dl. Cornell va inteleg. Dar fara acest miting nu am fi stiut (noi astialalti putin mai inapoiati) ca ar fi invierea ??? Trebuie musai s-o proclamati ?? Nu intru nici eu in polemica cu dvs. Ca este greu. Si cu oamenii aia care umbla prin oras cu carti si reviste si ne bat si la usi , e foarte greu de vorbit. Va doresc Paste Fericit ! Eu sint la munca acum. O zi buna.

 • D-le Raul,de ce vi se pare greu de vb cu oamenii care impart carti prin oras? eu personal nu am intalnit vreunul care sa imi dea vreun sfat rau,cand am putut le-am deschis usa si daca am avut timp sa discut cu ei,am facut-o si am avut multe de invatat de la ei,totul este sa vrei sa fii deschis la dialog,si sa vrei sa inveti ceva bun ,daca mergi pe principiul ca acesti oameni agaseaza,atunci nu-i primi in casa,ei intra doar acolo unde li se deschide usa,daca nu-s primiti,se retrag …cu respecte.

 • si aia cu marsul si aia cu imprastierea pliantelor pot face asta
  suntem liberi
  intr-o tara libera
  chiar si RAUL are dreptul lui!………….
  de a comenta!
  aia cu pliantele care desi am INTERFON……………. ajung la usa si ma deranjeaza nu pot reproduce aici in acest ziar onest de le aud urechile
  asa ca asta e
  FREE COUNTRY!
  Raul nu te mai pune cu prostu……………………
  sti zicala

 • d=le alin suvagau,daca „prostul” sunt eu,din punctul dvs de vedere,atunci asa o fi,nu va contrazic,va cunosc personal,deci….ma abtin! mi-am exprimat parerea,dar nu am facut pe nimeni prost! toate cele bune

  • stai cool
   nu pe dvs v-am facut
   vb in general nu atac pe nimeni
   traim toti in tara asta frumoasa dar pacat ca ………………….
   numai ca bietul raul nu e aparat de nimeni
   si uneori are si dreptate………alte ori
   de data asta are
   fiecare poate comenta ce vrea si sa creada in ce vrea
   eu cred in creatorul care o fi el
   dar nu trebuie sa vina cineva sa imi bage pe gat pliante si alte alea
   e problema mea cum i-mi iau informatia spirituala sau nu
   poate de pe satanicul GOOGLE………………

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.