Actualitate

Marșul pentru viață la Bistrița, ediția 2023: ”Viitorul este pro-viață”

La Bistrița a avut loc a 6-a ediție a Marșului pentru viață, organizat anual peste tot în lume și dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor încă din momentul concepției. Tema din acest an: ”Viitorul este pro-viață”.

Procesiunea a început de la Biserica Protopopiatului Ortodox (Coroana) și a continuat pe traseul pietonalul Liviu Rebreanu – Biserica Evanghelică – str. Gheorghe Șincai – bd. Independenței – Biserica ”Sf. Ana” (de la Big).


Scopul Marșului pentru viață este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță.

Printre participanții la marș, deputații Bogdan Ivan și Daniel Suciu, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Terente Ciui. La Biserica ”Sf. Ana” a fost oficiată o slujbă la care au luat parte și primarul Ioan Turc și subprefectul Ioan Zăgrean.

”Marşul pentru viaţă este un marş al mărturiei și al solidarităţii noastre, al bistriţenilor credincioşi care ne dorim ca viaţa și dreptul la viață, din momentul concepției, să învingă. Mesajul pe care încercăm să îl transmitem este legat de tema acestui an: ”Viitorul este pro-viață”. A fi implicat în domeniul pro-viață este ca și cum ai fi implicat într-o misiune de salvare. Iar aceasta nu are loc peste o săptămână, o lună sau mai mulți ani. O misiune de salvare are loc acum”, spune pr. Emanuel Vidican.

Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată acum 50 de ani în SUA. Apoi, de-a lungul timpului, au avut loc marșuri în majoritatea statelor din Europa și din America.

6 comentarii

  • Organizatorii acestui marș spun că prețuiește si ocrotesc viața COPIILOR încă din momentul concepției.
    Comunitatea Woke spune că fiecare femeie este libară să hotărască asupra PROPRIULUI CORP.
    După cum vedeți cele doua tabere pleacă de la premise diferite!
    Comunitatea Woke te face să fi de partea lor cu sloganuri de bun simt, dar car care nu sun conforme cu realitatea! Sunt mincinoase!
    Cine nu este de acord ca fiecare femeie sa hotărască asupra propriului corp?
    Nimeni.
    Numai că in acest caz nu e vorba de propriul corp.

    Comunitatea Woke spune că fiecare este liber să iubească pe cine vrea.
    De acord! Foarte bine!
    Numai ca ei (Biblioteca sau Teatrul Municipal) organizează Teatru pentru Copii in care tema e următoarea;. Un copil are doi tați, unul care merge la munca și unul casnic, care face de mâncare, spală haine și croșetează. iar de ziua băiatului sărbătoresc prin dans, îmbrăcând-se toti trei cu haine femeiești si spectacolul pentru copii, se transforma intr-un Drag Queen Show.
    Asta nu mai este “libertate de a iubi pe cine vrei si nediscriminare” ci propaganda si îndoctrinare.
    Părinții au făcut scandal!
    Iubiți-va cu cine vreți, dar lăsați copiii in pace!

    21
    9
    • Stimabile domn, vă centrați argumentul pe niște premise exagerate. Nu e vorba de „woke” vs CPF sau cum vreți dumneavoastră să numiți presupusele tabere. Nu trebuie să fii woke ca să realizezi ipocrizia susținerii interzicerii totale a avortului în condițiile sociale, economice actuale din România. Stimabilii participanți ar trebui întrebați cum ar reuși să aibă grijă statul de toți copiii abandonați în urma sarcinilor nedorite, cum va asigura statul psihoterapia pentru miile de mame traumatizate de sarcină, cum îi va integra social pe TOȚI copiii născuți în circumstanțe nefericite, cum va ține sub control efectuarea avorturilor la negru etc. Cine susține astfel de decizii radicale tip interzicerea totală a avortului „de dragul vieții” ( ca și cum viața s-ar rezuma la simpla aducere pe lume a unui prunc) probabil că e orbit de idealisme morale sau dogme religioase și uită de zecile de mii de mame moarte în perioada comunismului, de iadul orfelinatelor românești post comuniste și ignoră total faptul că statul nu are infrastructura necesară pentru gestiona eficient urmările unei astfel de decizii (tratare, educare, formare, integrare etc). Când statul român va fi în stare să asigure astfel de facilități putem vorbi despre astfel de măsuri, însă până atunci „susținătorii vieții” ar trebui să-și păstreze lozincile în cadrul unor cercuri de dezbatere filozofică și nu în sfera politicilor publice.

      21
      16
    • Stimabile Alex F.
      Este un proverb: O calatorie de 1000 de km incepe intotdeauna cu un pas. Bineinteles ca situatia actuala e greu de schimbat brusc fara sa destabilizezi anumite domenii din societate. Nu poti interzice avorturile de pe o zi pe alta.. Dar le poti descuraja treptat pana cand le vei putea interzice. Esti ca fiu’meo de 4 ani care nu vrea sa joace fotbal pe goluri sa nu cumva sa piarda. Adica hai sa nu facem nimic sa nu cumva sa stricam mai mult.

      10
      8
    • Domnule Tudor, când statul român va începe să investească în politicile sale sociale la nivelul procentului pe care și-l rezervă din salariul brut al fiecărui cetățean atunci cred că putem să vorbim de perspective luminoase în ceea ce propuneți dumneavoastră. Politica „pașilor mici” trebuie să înceapă cu interzicerea avortului de la o anumită fază de dezvoltare a fătului, cu asigurarea unei infrastructuri eficiente care să gestioneze problemele enumerate de mine mai sus în momentul de față (pentru a putea apoi să pregătească terenul pentru o propunere radicală) și cu promovarea educației sexuale în mediile dezavantajate pentru a reduce rata de sarcini nedorite. Așa zisa „descurajare” are loc acum prin refuzarea avortului de către unii medici în spitalele publice „din motive morale????”, prin trimiterea fetelor la spitale private unde nu multe își permit taxa de avort etc. Asta duce la folosirea unor metode care pun în pericol viața mamei, la ț-șpe situații în care pruncul este abandonat după naștere sau la situații în care pruncul trăiește o viață la limita subzistenței. Reiterez ceea ce am spus și mai sus : unii, orbiți de idealuri morale sau dogme religioase, au impresia că viața se rezumă la actul aducerii pe lume a unui prunc, dincolo de asta nimic nu mai contează. Astfel de dezbateri despre „importanța vieții” se fac în cadre restrânse nu în registrul politicilor publice ale unui stat care nu e în stare să livreze pentru cât primește, darămite să ofere și în plus.

      8
      4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS