Actualitate

Măștile folosite și aruncate la tomberon, periculoase. Ce propune un consilier local

Măștile folosite și aruncate apoi la tomberon ajută la răspândirea virusului SARS-CoV-2 întrucât oamenii străzii scotocesc prin containere și riscă să se infecteze și să răspândească boala. Problema a fost ridicată în ședința Consiliului Local Bistrița de joi de consilierul local UDMR Mathe Atilla.

”Nu cred că sunt singura persoană care a văzut străzile orașului pline de măști aruncate pe jos. Este foarte periculos și ajută la înmulțirea cazurilor de Covid-19. Putem ajuta indirect la înmulțirea cazurilor dacă aruncăm masca în coșul de gunoi, pe stradă sau chiar acasă împreună cu deșeurile menajere. Din nefericire, oamenii străzii caută în tomberoane și ajung să se infecteze și să poarte apoi virusul în tot orașul”, a spus el.

Mathe Atilla a venit și cu o idee: ”Eu propun ca Primăria Bistrița să amenajeze locuri speciale de depozitare a măștilor de protecție în mai multe puncte ale orașului, mai ales pe străzile principale unde oamenii pot aduce măștile folosite de acasă și să le arunce în siguranță. Cei care tranzitează sau vin la cumpărături să-și poată arunca masca dacă e cazul, iar o firmă specializată pe deșeuri periculoase să se ocupe de aceste puncte de colectare. Desigur va fi nevoie de o educare a locuitorilor municipiului și de promovarea acestor locuri”.

Deja, unele instituții, cum ar fi cele de sănătate sau școlile, au creat puncte de colectare a măștilor folosite, unde acestea să fie aruncate în siguranță.

5 comentarii

  • Domnul consilier fiind si cadru medical a facut o propunere pertinenta si absolut necesara . Bravo d-le MATHE aveti perfecta dreptate ! Carcotasii necivilizati ba chiar analfabeti functionali sa se abtina de a comenta de pomana .

  • Tanti FLORICA ai gresit profund. Se vede ca nu esti cu politichia la zi. UDMR a trecut din prima zi dupa depunerea juramantului de partea DREAPTA a baricade in CL B-ta. Te rog unde nu ti se sade nu te baga pe asemenea subiecte. La bucatarie este mai interesant zic eu .In ce priveste interesele stai cuminte ca nu detin la ora asta nici macar o functie politica. Sunt liber sa gandesc, sa ma exprim si sa am propriile opinii. Este scris in CONSTITUTIE asta sa gandesti cu voce tare . Somn Usor !

    • Sa inteleg ca daca nu trecea ,, DE PARTEA DREAPTA” , propunerea era neserioasa , iar domnul doctor nu primea un ,,Bravo” si nu mai avea ,,perfecta dreptate” . Acest mod de gandire este nociv si ne’a adus in situatia in care suntem. Nu va faceti probleme domnule Balan si cei din PSD gandesc la fel !!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS