Actualitate

Mica Oprea a demisionat din funcția de prefect: Am avut ca prioritate cetățeanul și interesul lui

”Astăzi, 13 ianuarie 2023, am luat decizia de a solicita eliberarea din funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud începând cu data de 1 februarie.

În întreaga mea carieră profesională am avut ca prioritate cetățeanul și interesul lui.

Cred în reformă, în modernizarea sistemului public, în responsabilitate și implicare totală din partea fiecărui angajat în sistemul public față de cetățenii care contribuie la bugetul de stat.

Munca la stat, făcută cu responsabilitate, înseamnă corectitudine și implicare 100%. Cine nu are aceste calități și pune interesul personal deasupra celui colectiv, nu se poate afla în slujba oamenilor cu adevărat.

Mulțumesc pentru colaborarea instituțională tuturor celor cu care am muncit în această perioadă și în primul rând, cetățenilor județului Bistrița-Năsăud.

Dumnezeu să ne ajute fiecăruia așa cum gândim și facem!”, a transmis Mica Oprea pe Facebook.

Mica Oprea a fost învestită în funcția de prefect în 13 ianuarie 2022.

38 comentarii

  • Trăsăturile faciale îți transmite teroare!
   Forma gurii strâmbe nu e în concordanță ce spune cu ceea ce face.
   Forma mâinilor supte/uscate îmi spune a se încleșta în tine!!!
   Ceea ce mi-a transmis acest ser uman în foto fără să știu de existența ei.

   51
   33
  • @Common low
   Nu, nu m-am uitat….
   Am deschis site-ul și mi-a intrat doar poza, m-am uitat la ea și prima impresie a fost acea ce am comentat… știrea am citit-o în a doua fază.
   Nu sunt deținătorul unei baghete magice care să îmi dea capacități de a converti mațe în inimioare…
   Acest răspuns e pe așteptările tale??…. fiindcă e unicul, altul disponibil nu am .
   Ai grijă de tine bărbate 😉

   25
   14
  • @Levente Puskaś
   Crezi cā doamna Prefect nu citește presa locală și comentariile?
   Și pe mine mă ia gura pe dinainte câteodată și după aceea îmi pare rău de ce-am scris, pentru că îmi dau seama că îmi stric imaginea pe Timp Online.
   @petarde.Arad
   Cred ca toti stâlcim limba română.
   Sunt sigur ca doamna Sabău mi-ar da Nota 5, daca mi-ar corecta ortografia, virgulele, greșelile de exprimare, cuvintele inventate.

   In aceasta săptămâna citesc cartea lui Neagu Djuvara – O scurta istorie a romanilor si imi dau seama că noi românii suntem de fapt o amestecătură de; traci, daci, valahi, cumani, greci, ostrogoți, vizigoților, sași, secui, țigani, evrei, slavi, aromâni, tătari, turci, aromâni, greci, albanezi și romani ( nu va gândiți la Roma pentru că imperiul roman se întindea pana in Spania, Portugalia, Anglia, Maroc, Tunisia, Egipt, Israel) deci suntem amestecați si cu aceste popoare.
   Unii împarati romani nici măcar nu erau italieni (născuți in Italia), ci erau născuți in provinciile Imperiului Roman.
   Cred că toti romanii ar trebui sa citească aceasta carte sau sa o asculte pe YouTube (10 ore).

   9
   2
  • @Adrian C.

   Da, e un site public/deschis la dispoziția tuturor, ceea ce e de aplaudat și admirat….
   Îmi asum ceea ce scriu atât aici cât pe YouTube, G4 MEDIA, Ziaristii.com, WhatsApp etc… îmi folosesc numele real și nu pun și chip fiindcă nu e conceput în așa fel site-ul, dar pe YouTube folosesc chip. În al doilea rând la fel știu da un pas înapoi sau a mă scuza/disculpa când situația mi-o cere, nu mă împiedic în acest punct.
   Într-un cuvânt, sunt liderul propriei mele vieți și nu la modul grosolan ci la fapt.
   Iubesc oamenii și pe bistrițeni.

   6
   3
 • Stimată, că om nu te pot numi!… Nu-ți pune nimeni la îndoială competența profesională, însă, să mă ierte Bunul Dumnezeu, comportamentul afișat, limbajul folosit, caracterul retrograd, atitudinea soioasă și lipsa de orice undă de umanitate, dar și altele, îți anulează toată priceperea profesională! Și o spune un om foarte exigent, aspru în ceea ce privește respectarea legii și infinit mai corect și mai neatârnat decât matale, care, să nu uităm, bine de știut, ai fost girată pentru acest post de peeseeedeeeu, cu care nu m-aș asocia nici măcar dacă n-aș avea ce mânca! Profesionalismul nu are nimic de-a face cu mârlănia, grobianismul, mahalaua, spatele blocului și cu comportamentul suburban! Toate ăstea matale le-ai etalat din greu în raport cu subalternii și cu oricine ți-a ieșit în cale! Exigența, e una, golănia, e cu totul altceva! Cine-ți ridică osanale, pardon, nu te cunoaște! Nu știe ce hram porți și cât de răzbunătoare și haină ești! Cine îți dedică osanale și laudațio, îmi pare rău să o spun, nu face decât să arate cât de puțin te cunoaște, „stimată” „doamnă” Când te adresezi unui om cu apelative dintre cele mai scabroase, abjecte și soioase, așa cum ai făcut-o matale și cum îți stă în comportament, nu te poți chema om! Drum bun spre lada de gunoi a istoriei! Cât timp matale ca femeie afișezi un astfel de comportament grobian și abject, să fim serioși, asta spune totul despre dumneata și frustrările pe care le-ai acumulat în viață! Multă sănătate Daciana, femeie pe care personal nu o cunosc, despre care am aflat tot din „isprăvile” acestei prefecturițe odioase! Cum să i te adresezi unui semen de așa-manieră?! Cu atât mai mult că el e bolnav! Rușine să-ți fie micuța oprea, dar și celor ce nu au luat măsuri împotriva apucăturilor de mahalagioaică afișate și care au girat în funcții publice o astfel de brută! Nu lucrez, nu am lucrat și nu voi lucra vreodată în sistemul public, dar asta nu mă face să fiu indiferent și pasiv la comportamentul suburban și mizerabil afișat de un slujbaș al statului la adresa celor din jurul său. Pentru mine nu ai activat, tanti! Iar eu te-am plătit din taxele și impozitele mele. Și nu pentru a fi odioasă, răzbunătoare și grotească în relațiile cu subalternii, ci pentru a face treabă! Nu știu să fi reformat din temelii vreo instituție pe unde ai trecut, așa că, mai ușor cu laudele!

  142
  22
 • Când i-am cerut ministrului Bode s-o demită pe Mica Oprea am făcut-o pentru normalitate, nu pentru altceva. Am fost acuzat de cei care nu mă cunosc că-mi depășesc prerogativele poziției de senator și că am interese oculte🙂. Eu iau atitudine de fiecare dată când trebuie să iau, indiferent de consecințe sau dacă deranjez pe cineva! PSD e un partid de lași, nimeni n-a îndrăznit să-l contrazică pe Radu Moldovan care a decis numirea domnișoarei ca prefect. Acum, că s-a terminat războiul, mulți viteji se arată. Felicitări Ovidiu Frenț pentru atitudine și responsabilitate, și colegilor lui din prefectură care au semnat memoriul depus la CNCD!

  63
  44
  • I-ați cerut, dar nu a demis-o. Ați pierdut vremea degeaba, nici nu v-a băgat în seamă. Mai bine ați fi rezolvat criza energetică mondială. Dacă aveți de transmis felicitări unui fost prefect care și-a aranjat un post în instituție, faceți-o personal. Dacă pentru astfel de lucruri și schimb de felicitări prin ziare au murit oameni la Revoluție, au murit degeaba.

   69
   60
  • E Ok că i-ai cerut demiterea.
   Îmi scot pălăria dacă-i ceri ministrului plagiator Bode
   DEMISIA
   Dar nu ai c___e nici cât Mica Oprea, această Ana Pauker a județului.

   44
   7
  • acum poti sa dormi linistit senatorul melcilor ? in sfarsit un senator fericit 🙂

   36
   12
 • Foarte bine Cristiana Sabau,le spuneti la astia ce trebuie.Sunt convins ca Mica Oprea o cerut performanta si disciplina .O deranjat doctii si doctele ,mimozele si panselutele din prefectura care detin diplome si certificate de atestare a statului degeaba,s-o unit turma si o inlaturat-o,,,o deranjat!

  40
  85
  • Ești convins greșit, Gusti. Habar n-ai ce vorbești. Tu nu cunoști speța, dar postezi că n-ai ocupație. Bine că nu ți-ai dat numele ca să te știe toți.

   44
   18
  • Aș vrea să nu fiu înțeleasă greșit. De la bun început, când corul de lăudători ne asurzea cu ”doamna de fier”, eu am scris că ideea de a fi numită în funcție nu mi se pare bună în primul rând pentru că s-a retras la pensie și nu trebuia să revină. Trebuie lăsate alte generații să-și construiască țara în care vor trăi. E dreptul lor.
   Apoi, nu am salutat ideea pentru că sunt oameni buni în profesiile lor care nu au capacitatea de a relaționa cu alții și ar fi ideal dacă nu ar revendica sau accepta posturi de conducere care exact acest lucru îl presupun.
   Îmi pare rău că m-a perceput ca pe un dușman când am scris toate cele de mai sus – consilierii se fereau să vorbească în public cu mine să nu îi vadă fiindcă eram cea care a scris ”de rău de domnișoara” – și că a ascultat lingușeli false.
   Încă o dată este valabil proverbul care definește autodistrugerea: ”Fiecare pasăre pe limba ei piere”.
   https://timponline.ro/la-trecutu-ti-mare-mare-viitor/

   53
   14
 • Doamna Cristiana, nu vă înțeleg de ce sunteți atât de caustică cu senatorul Florean. Dacă ar fi toți politicienii onești și asumați ca omul ăsta, țara asta n-ar mai merge ca cu…l. În comparație cu domnul Florean, toți ceilalți parlamentari de la noi din județ sunt niște figuranți de grădiniță, pe bune!

  30
  32
 • ,,schimbarea șefilor…bucuria nebunilor.” Dacă cineva crede că rivoluționaru frenț, a schimbat-o, să poată juca el mai bine la păcănele și jocuri de noroc online, ori că îl bagă cineva în seamă pe senatorul melcilor, apoi acela puțină minte are. Demisia s-a produs în urma presiunilor făcute de primari, care nu și-au putut trece anumite HCL-uri ilegale și firește cine a numit-o, e sensibil la dorințele primarilor, că nu-i mult până la anul, când sunt 4 rânduri de alegeri. Bun, a demisionat, să fie sănătoasă, dar zmeii ăștia care se cred eroi c-au împușcat un cal mort, ăștia nu-s cu nimic mai presus. Odată nu lovești pe cineva căzut la pământ, a doua ora e vorba și de o femeie, care sigur diplomația și politica n-au dat-o afară din casă, dar legea a respectat-o, ceea ce în ziua de azi a devenit adevărată infracțiune pentru unii. Și încă ceva, are cineva curajul să pună pariu cu Nea Ion, că Radu nu-l susține pe frenț, pt postul vacant? dacă frenț, ajunge prefect Nea Ion renunță la pseudonim…no, numa zâc.

  37
  28
  • Bine ca nu poate influenta PNL numirea noului prefect.Ca numai fratemeleu lu’ Nelutzu mai e in rezerva de cadre.Da’ cine stie ? Pana vine din cursa …Sau nu a plecat si asteapta numirea.Poate de aia a fost dom primar in vizita la domnu’ primer.

   15
   6
  • Partidul ăla , care zici dumneata că s-a sesizat , nu prea mai are ce pierde !
   A pierdut TOT electoratul de dreapta în momentul când s-a aliat cu PSD .
   In 2024 o să-l voteze DOAR electoratul „liberal” mufat la bugetul Republicii Bugetare România.
   Partidul va deveni nesemnificativ iar cei care l-au îngropat vor schimba rapid tabăra , dupa buna tradiție politica românească .

   14
   3
 • Cai verzi pe pereti!!Azi maine o sa dispara toti locatarii din cladirea ce urmeaza a fi reabilitata!!Unii se vor muta la Cluj(regionalizarea judetelor ciumei rosii vesnice),altii isi vor castiga traiul din munca ceruta pe piata.Mai este putin pana la fundul sacului !!

  21
  9
  • Un exercitiu de imaginatie:,doctii si doctele,panselutele si mimozele din prefectura in mediul privat ,sa simta cum se realizeaza plus valoarea reala pe munca prestata si remunerati in consecinta.,,,Mediul privat creaza selectia fireasca a performantei si punct.N am nici o consideratie pt cei care au jobul in functie de numele si relatiile pe care le are.Punct!

   10
   6
 • N-o mai plângeți, că din 1 februarie se duce înapoi la primăria Bistrița de unde a venit la prefectura. Primarul Turc a convenit cu PSD-ul și se reface starea inițială. Mica Oprea va fi din nou consiliera primarului Turc, altfel nu demisiona așa ușor.

  21
  6
 • Mai toti pensionarii din Prefectura si Consiliul Judetean, provin din MAI si MAPN. Oare acasa nu ar putea sta?? Sau ei sunt mai destepti decat cei din civilie?? Stati acasa domnilor.

  34
  5
 • mno o femeie cu verticalitate, bravo asa ceva nu vezi la ceacanau saula alti politicieni sau demnitari, frent nu.si dadea demisia veci ….sa nu va mai aud mucles, o femeie ce nu se cramponeaza de functie

  17
  33
 • Fiica securistului ce bătea la Beclean in anii 80 musca din fundul lui Radu Moldovan! De la tăticu a învățat să fie agresivă și să pună în pericol coaliția de guvernare!

  26
  7
 • O ia primarul inapoi.Consilier personal ,alaturi de ,,ventilatoru de rahat”.Sa l ajute la ventilat ca vocabularul o recomanda.Acum va avea si ăsta timp sa se ocupe de autorizatiile de constructie pe care le mijloceste firma lui nevasta sa.Ca tot va plangeati ca ies autorizatiile greu.

  20
  4
 • Ha, singurul funcționar imaculat din tarisoara… Ultimul… De neînlocuit… De pus în formol pt generațiile viitoare… Rahat doctori, ingineri, juristi, profesori, asistenți medicali, pompieri, polițiști, jandarmi, personal auxiliar… Ăștia trebe exterminați toți… Sa rămână numai vâna privata și ziariștii, care ne f…t viitorul din 4 în 10 ani, votând sau ametind boborul sa voteze iliesti, basesti sau werneri. În frunte cu care, driapta-stanga noastră eterna facilitează iubiților privați corporatiști sa ducă în iubita UE melearde jupuite de pe noi, care ni se returnează sub forma de niște sute de meleoane, care se duc tot în traistele imaculate ale privatilor, transformate în piste de biciclete, parcuri și săli de sport în sate împădurite și depopulate. Mereti de va pisati, nație de deontologi!

  11
  2
  • Era mai bine, pt ea- să-și fi văzut de pensie, să se dae uitării. A dorit circ?! Acum se bucura de el.
   Activitatea descrisă de ea este o inchipuite. Să ne scutească de aceste lecții. Poate ne spun mai multe trepădușii ce au investit-o în această funcție, stricând-i tihna de pensionară.

   15
   3
 • profesionalism fără OMENIE este doar un concept abstract

  Din ce am citit se poate identifica profilul abuzatorului emoțional, care in Romania este tolerat cultural de ani buni.

  Nu am muncit vreodată in sectorul public dar găsesc total nepotrivita culpabilizarea angajaților pe motiv de neprofesionalism. Din păcate, mi se reconfirma ca întotdeauna se încearcă in cazul unui abuz culpabilizarea și responsabilizarea victimei. Ce convenabil pentru un abuzator care isi găseste multe justificări pentru fapta sa. Cred, ca este doar o diversiune, care muta artificial discuția catre alt palier. Accesul in instituțiile publice din Romania și criteriile de performanta ale funcționarilor publici sunt cu totul alte subiecte de discuție. Știm despre acces bazat pe simpatii politice si alte discuții. Sugestia ca angajații nemulțumiți de modul in care erau tratati sa își fi dat demisia ca soluție de ieșire din abuz nu era “soluția”. Soluția era îndepărtarea abuzatorului din mediul organizațional toxic pe care l-a creat.

  In speța de fata pentru mine este vorba doar despre respectarea unui drept fundamental – respectul fata de demnitatea umana datorat fiecărui cetățean roman indiferent cine este. Ca angajator, dacă nu îți performează un angajat, îl sancționezi profesional, dar nu îl desconsideri uman. Nici in cazul încarcerării, persoanelor încarcerate nu li se poate lua demnitatea de către statul roman ci numai libertatea. Se vede treaba, ca se poate asta in mediul organizațional public din România.

  Ca roman, nu pot sa ignor lezarea imaginii publice a Guvernului României prin comportamentul reprezentantului sau la nivel local. Cred, ca nu este nimeni din județ, care sa nu fi auzit despre episodul asta. Ma aștept ca cei care i-au asigurat spatele sa iasă cu declarații publice prin care sa isi asume numirea dânsei și sa isi ceara scuze, in condițiile in care se știa despre profilul dânsei și a fost tolerata, ceea ce ii face complici morali la toată povestea asta. Intr-un stat funcțional cu politicieni, care isi respecta cu adevărat electoratul, asta s-ar întâmpla, dar știm toți ca, nu este cazul României. Sper sa ma înșel, dar nu cred.

  34
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS