Actualitate

Mica Oprea, noul secretar general al judeţului

Juristul Mica Oprea, fost secretar al municipiului Bistriţa, dar şi subprefect, nu mai este inspector guvernamental. Urmarea deciziei primului ministru, publicată în Monitorul Oficial nr. 437 din 18 iunie a.c., domnia sa a fost transferată din funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului în funcţia publică de secretar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, deţinută până de curând de Iosif Redl, care s-a pensionat.

Fost secretar al municipiului Bistriţa, dar şi subprefect în timpul mandatului lui Ioan Szilagyi, Mica Oprea şi-a încheiat activitatea la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud odată cu plecarea din instituţie a fostului prefect Cristian Florian şi a devenit inspector guvernamental. Cea care i-a luat locul lui Florian, Ani Bob, nu a dorit să continue colaborarea cu Mica Oprea.

În mai 2012, referindu-se la situaţia Micăi Oprea, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, declara: „Mica Oprea este un om pe care îl respect. Din declaraţiile dânsei, am înţeles că, în 2009, a ales de bună voie să părăsească o funcţie de continuitate, de inspector guvernamental, pentru ca să intre într-o relaţie contractuală în cabinetul unui demnitar. Această relaţie durează cât durează mandatul demnitarului. Ce va face doamna prefect Bob cu personalul pe care l-a preluat nu este treaba mea şi vă mărturisesc faptul că nu am purtat niciun fel de discuţie. Nu mă interesează ca aceste lucruri să se negocieze politic. Dacă eu, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al oamenilor, voi ajunge preşedinte al CJ, nu voi de acord ca partidul să-mi numească mie oamenii cu care să lucrez la cabinetul preşedintelui fiindcă eu răspund de ei şi eu dau socoteală şi atunci doamna prefect trebuie să-şi formeze echipa. Că o păstrează, că o schimbă, este atributul dânsei. Dânsa răspunde de tot ce se întâmplă în Prefectură şi în cabinet”, a declarat Moldovan.

Ales în funcţia de preşedinte al CJ, Emil Radu Moldovan a considerat că are nevoie de expertiza Micăi Oprea şi a cerut Guvernului detaşarea domniei sale în funcţia publică de director executiv al Direcţiei administraţie locală din cadrul CJ. Acum, că Iosif Redl s-a pensionat, Mica Oprea îşi va putea îndeplini pe deplin rolul de secretar general al judeţului şi va participa la toate şedinţele CJ în postura de garant al respectării legilor din România.

8 comentarii

 • Sunt multe ilegalitati facute de chelner cu Mica Oprea . In primul rand ca ea a fost detasata pe postul lui Burian numai pentru 6 luni . Dupa aia postul trebuia obligatoriu scos la concurs , dar Mica Oprea il ocupa fara concurs de vreo 2 ani . La fel si postul lui Redl trebuie scos la concurs dar chelnerul nu se grabeste . O sa vina DNA-ul si apoi sa vezi distractie pentru ca nu poti incalca legea la infinit .

 • Din tot CJ-ul nimeni nu o iubeste pe asta . Are niste complexe domnisoara de vreo 60 de anisori si e o malitioasa si o extremista fara precedent . E de rasul – plansul ce se intampla in CJ . Teroare tata , se stabilesc reguli absurde , si cum sa mergi pe hol , prezenta pe condica precum inainte de 1989 , etc . Acolo nu mai exista ierarhie , exista doar ea , un chelner si restul sunt SUPUSII .

 • O noua zi neagra pentru administratia kafkiana a judetului Bistrita-Nasaud !

  1. Romania a fost condamnata la CEDO pentru fapte savarsite in perioada cand demoazela Mica Oprea era subprefect si „garant al respectării legilor din România” : http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng/Pages/search.aspx…
  2. Demoazela Mica Oprea ar trebui sa stie ca intr-un stat de drept hotararile judecatoresti irevocabile trebuie executate, mai ales cele pronuntate de CEDO : http://www.luju.ro/…/nesimtirea-statului-in-cauza-teodoresc…
  3. Desi statul roman a fost prejudiciat cu peste 150.000 eur, demoazela Mica Oprea nu a dat curs actiunii de regres impotriva vinovatilor, initiata de Ministerul Finantelor.

 • Profesionalismul în materie de drept administrativ, și nu numai, o recomandă pe deplin pentru ocuparea acestei funcții extrem de importante în cadrul CJ. Mult succes doamna Mica Oprea în noua funcție!

  • Gasca de COMUNISTI CE SUNTETI ! (raspuns pentru N. Tabara, ca sa nu existe dubii la cine ma refer!)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS