Actualitate

Ministerul Educaţiei vrea stabilitate în sistem şi va organiza din februarie concursuri pe post

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că în 9 februarie va fi lansat concursul pentru funcţia de inspector şcolar general, iar din martie pentru inspectori generali adjuncţi, directori de casă corp didactic şi apoi pentru ocupare pe bază de competenţe a posturilor de directori de şcoli.

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, l-a întrebat pe ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu când are de gând să organizeze concursuri pentru inspectoratele şcolare, având în vedere că sunt conduse de interimari de mult timp: ”Aveam pur şi simplu o curiozitate: lansaţi acţiunea de organizare a concursurilor pentru inspectoratele şcolare? Că, din câte ştiu eu, acolo sunt interimari de foarte mult timp”.

”Sunt, într-adevăr, interimari de foarte mult timp (n.r. – inspectorii şcolari generali) iar stabilitatea în sistem este un lucru mult aşteptat. Ca atare, intenţionăm chiar pe 9 februarie să facem anunţul public de lansare a concursului mai întâi pentru inspectorii şcolari generali, urmat pe 20 martie, dacă validăm calendarul în acest fel, pentru inspectorii generali adjuncţi şi pentru directorii de casă corp didactic, urmat într-o succesiune firească de concursuri pentru ocupare pe bază de competenţe a posturilor de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar”, a declarat ministrul Educaţiei.

Câmpeanu a mai spus că în opinia ministerului Educaţiei stabilitatea sistemului este absolut necesară, pentru că este nevoie de implemenetarea unor planuri manageriale de dezvoltare a şcolilor româneşti.

Ministrul Educaţiei anunţa luna trecută că specialişti din subordinea sa lucrează la finalizarea metodologiei de concurs pentru funcţiile de directori de şcoli, precum şi la calendarul acestor examene care ar putea începe în luna martie. Ministrul crede în necesitatea organizării acestor concursuri pentru a avea cei mai competenţi manageri de instituţii de învăţământ preuniversitar.

În prezent, directorii de şcoli sunt numiţi cu delegaţie de către inspectoratele şcolare teritoriale.

7 comentarii

 • Din câte am tot citit prin presă, doamna Tabără dorește să se întoarcă la catedra ei de la CNAM. Așa că așteptăm curioși să vedem cine-și va depune dosarul pentru concurs. Și dacă într-adevăr se va ține concursul acesta. Sau…

 • Acum e si normal sa vorbiti de rau de PSD, ca doar PSD e la guvernare. Sa nu uitam cum se schimbau inspectorii scolari generali si adjunctii in perioada BOC.

  • Boc n-a fost bun dar mic copil pe langa ciumetii rosii pesedisti.
   Si nu tac! Nici un guvern post decembrist n-a fost bun pentru tara si popor si nici care a veni nu va face exceptie, sistemul e acelasi adica corrupt pana la maduva.

 • Acesta este stilul PSD. Ca sa ramana implantati pe post doar cei cu taioare sau cravate rosii. Daca ar fi un concurs adevarat ,sa fie promovati pe posturi dascalii de valoare ,profesionalisti ,atunci JOS PALARIA ..Vom trai si vom vedea .Mi-ar placea ca in invatamant sa nu patrunda politicul .

 • Cred ca PSD prin ceea ce intreprinde acum nu va castiga ci va avea de pierdut!
  Ar trebui ca cei care au intelepciune, sa reflecteze la acest aspect! pai timp de atatia ani nu a fost organizat concurs siacum se poate rapid organiza cat mai repede!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS