Actualitate

Ministrul Apelor, Ioan Deneş, a scos cu grebla gunoaie din Lacul Bicaz

(VIDEO) Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, participă alături de voluntari la curăţarea lacului Bicaz, plin cu sute de tone de deşeuri. În prima zi în care li s-a alăturat, Deneş a fost filmat de presa locală scoţând gunoaie cu grebla din lac, operaţiune pe cât de anevoioasă, pe atât de inutilă din moment ce pe luciul lui plutesc 250 de tone de gunoaie.

Potrivit presei locale, el a vizitat Bicazul la începutul lunii, alertat de cantitatea mare de deşeuri plutitoare, aduse de râul Bistriţa de-a lungul timpului, dar şi de inundaţiile din ultima vreme. Hidroelectrica susţine că pe luciul de apă sunt peste 250 de tone de deşeuri şi că principalul poluator este populaţia de pe valea muntelui, turişti, agenţi economici şi chiar autorităţi locale din judeţul Neamţ, Suceava şi Harghita.

Gestul ministrului de a scoate gunoaie cu grebla din lac nu are, din păcate, niciun efect, nici imediat, nici de durată. Efortul, lăudabil, de altfel, este echivalent cu cel făcut de un muncitor oarecare, în timp ce Ioan Deneş este ministru în Guvernul României şi are putere decizională.

Cât timp îşi va pierde vremea cărând saci şi mânuind grebla, în loc să facă legi şi să găsească soluţii pentru gestionarea corectă a pădurilor şi apelor aflate în subordinea sa, nu se va schimba absolut nimic, iar astfel de fenomene vor continua.

Din păcate însă, de când a preluat mandatul, Ioan Deneş nu a făcut decât exerciţii de imagine şi nu a îmbunătăţit cu nimic nici legislaţia în domeniu, nici felul în care aceasta este pusă în aplicare de autorităţile statului.

Sursa video: ziarpiatraneamt.ro

10 comentarii

  • Cred ca stimabilul dom ministru munceste de zor la adunat lemne ptr.populatie iar voi v-ati gasit sa-l ironizati halal de ia presa din ziua de azi:):):)
    Cred ca mult mai important ar fi ca dom ministru sa se ocupe de lemnele de foc ptr.populatie ca iarna bate usor la usa si iar o sa ne ia pe nepregatite, probabil cineva trebuie sa-i aduca aminte chestia asta ca doar casele nu sunt vagoane CFR specialitatea dansului, unde corecti sa fim si acolo mai e frig uneori nu doar la cele trase pe linie moarta.

  • Avem problemă ca țară. Ne este virusat sistemul. Recent Leonardo Di Caprio, prietenul primarului din Bistrița, striga tare de peste baltă: – Mergeți și vă strângeți gunoaiele din Lacul Bicaz. E bine că Ministrul Deneș l-a auzit. În rest, vorba unui comentator pesedist, poate: Cine nu-i gunoi, e împotriva noastră.

  • Un simplu propangandist jenant al partidului. Ne amintește de momentul celebru cu „Fă Doino” în barcă. În loc să se pozeze dând cu grebla în lacul Bicaz putea să ne comunice câte comune din amonte au contracte de salubrizare și cum funcționează aceste contracte. Asta ar fi făcut un ministru.

  • Ei uite un gest de normalitate,adica ,,omul potrivit la locul potrivit”,daca urmatoarea poza e cu Denes legand doua sirme,meseria lui de baza ,inseamna ca e bun si de prim ministru,de ce nu chiar de presedinte.
    PAREREA MEA!

  • Vai de ea tara cu romani necivilizati. Romanul este cea mai de rahat natie din europa, datorita unor indivizi cu civilizatie si comportament zero facem tara de rusine. Suntem niste pampalai ca votam niste oameni care nu stiu sa gestioneze lucrurile in tara asta. Gestul ministrului este ca si piatra aruncata intr-un lac

  • Cu acest ministru marioneta pus pe functie de taietorii de lemne din BN, acestia isi fac mendrele si se imbogatesc taind paduri, inclusiv din parcurile nationale…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS