Actualitate

Doina Pană a primit Crucea Transilvană. ÎPS Andrei, cetăţean de onoare al Becleanului

Ministrul delegat pentru dialog social, deputatul Doina Pană, a primit la Beclean Crucea Transilvană de la ÎPS Andrei, care a oferit aceeaşi distincţie fostului ministru al Învăţământului, prof. univ. dr. Liviu Maior, şi protopopului Doru Zinveliu. La rândul său, Mitropolitul Clujului a primit de la primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Potrivit Radio Renaşterea, în cadrul slujbei, Mitropolitul Andrei a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură. Înaltul ierarh a vorbit despre importanţa locaşurilor de rugăciune în viaţa creştinilor: “Întotdeauna omul care are o viaţă spirituală profundă realizează cât de important este locaşul de rugăciune. Cât de important este locul sacru. Nu de acum, ci din totdeauna, oamenii preocupaţi de cele spirituale erau conştienţi că în anume locuri, consacrate lui Dumnezeu, se întâmplă lucruri extraordinare.”

Răspunsurile la Sf. Liturghie au fost date de corul parohiei.

La finalul slujbei, ÎPS Andrei i-a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în edificarea acestui locaş de cult şi în semn de apreciere a dăruit distincţii din partea Arhiepiscopiei Clujului. Părintelui protopop Doru Zinveliu, parohul acestei biserici, i s-a acordat cea mai mare distincţie pentru preoţi a Arhiepiscopiei Clujului, Crucea Transilvană.

ÎPS Andrei a mai dăruit Crucea Transilvană deputatului Doina Pană şi profesorului univ. dr. Liviu Maior, primul cetăţean de onoare din istoria Becleanului, precum si diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în construcţia bisericii.

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, i-a acordat Mitropolitului Andrei titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

În finalul tuturor cuvântărilor, protopopul de Beclean, pr. Doru Zinveliu, a adus calde mulţumiri tuturor ctitorilor, Mitropolitului, credincioşilor şi preoţilor, pentru ajutorul oferit şi prezenţa la acest moment de bucurie.

1 doru zinveliu 2 liviu maior 3 ips andrei 4 biserica beclean

1 comentariu

  • Poate imi explica si mie cineva care sunt criteriile dupa care se fac cetatenii de onoare si mai mult se da Crucea Transilvana ! Multumesc anticipat !
    Sa ma ierte Dumnezeu dar nu mai inteleg nimic !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.