Actualitate

Ecaterina Andronescu, demisă. Membrii Guvernului, avertizați de premier

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a scris pe Facebook premierul Viorica Dăncilă.

Ecaterina Andronescu a declarat, la Digi 24: ”Intenţia mea era de a spune, ceea ce am şi spus de fapt, că, dacă părinţii nu le spun, noi, la şcoală, avem obligaţia să îi ajutăm pe copii să înţeleagă să se ferească de răufăcători. Acesta era mesajul meu, din toamnă să generăm o campanie în şcoli să îi ferim de răufăcători. (…) nu asta era intenţia mea de a o acuza cumva pe Alexandra sau pe părinţii ei. Niciun moment nu am gândit aşa şi nici nu am cum să gândesc aşa”.
Aceasta a precizat că s-ar fi aşteptat să i se ceară explicaţii. ”Eu am explicat ce am vrut să zic, dacă s-a înţeles aşa îmi pare rău. Nu pot decât să zic că îmi pare rău. (…) Dacă premierul a luat o decizie nu am ce să mai fac”, a mai spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

În Guvernul României, Bistrița-Năsăud are doi miniștri – pe Daniel Suciu și pe Ioan Deneș, dar și doi secretari de stat, pe Alexandru Pugna și pe Sorin Roșu Mareș.

10 comentarii

 • Proasta asta e dezastru… Ce privire de nevinovata… Isi face ochii mari ca si cum ea nu stie nimic, ea nu are nici o legatura cu raul din partid. Nu o facut nimic de cand e in politica. E DEZASTRU! Doamna, dumneata ai invatat de acasa sa nu intrii la straiani in masina. Eu am invatat doamna sa te bag in … maty! Rusine pentru viitorul pe care la i creat copiilor.

 • Eu vad asa: tanti a avut prefecta dreptate. Invatati-va copii sa nu se urce in masina strainilor, ce este asa de greu? Invatati-va copii sa salute, invatati-va copii sa-si scoata ochii din telefoane atunci cand se angajeaza in traversarea strazii, etc.De ce trebuie sa ne simtim ofensati si trebuie sa platim si cu o demisie cand ni se spune ceva mai apasat in fata? Ce ne-a facut asa suparaciosi? Acelasi lucru care nu ne mai permite sa avem timp sa ne educam copii corespunzator, oare? Latram, urlam, jos unii, sus altii…pana la urma tot praful se va alege de noi pentru ca ne lipseste coloana vertebrala. Suntem buni de muls, de calcat in picioare. Ne-o meritam, parerea mea.

 • Tara unde o analfabeta numește si demite ministrul educației !
  Tara unde ministrul educației îngroapă școala si educația !
  Tara in care daca te incapatanezi sa faci școala si esti educat , te condamna la emigrare !

 • Am vazut ca pun ministru al educatiei alt ciumat rosu handicapat.Astia nu se lasa pana nu dispar de pe scena politica.Efectiv nu vezi la ei decat chelneri,slugi,incompetenti si babe needucate!!

 • Demiterea a fost demult hotărâtă și nu ar fi fost nevoie de ea, dacă nu ar fi fost numită a treia sau a patra oară, după ce a fost demisă de atâtea ori și s-a dovedit incompetentă pentru această funcție. Nu a făcut nimic bun pentru un învățământ eficient, care să răspundă la necesitățile reale ale societății. Dacă acest lucru evident ar fi fost motivația demiterii, nu m-aș fi obosit să comentez decizia anunțată, dar motivul și cine a luat decizia m-a scos din sărite. Să demiți un subaltern pe motiv că spune un adevăr, o realitate, ce se manifestă în societate, aceea de a educa tânăra generație, încă din familie, în spiritul asumării responsabilității pentru propria siguranță în condițiile existente în societatea actuală, mi se pare ceva de râs. Este chiar de plâns, că a fost nevoie de o întâmplare tragică să ascunzi adevăratul motiv și să te folosești de altul, contrar, care dimpotrivă, a fost poate singurul bun în activitatea ministrului educației și învățământului. Da doamna premier, omul este răspunzător pentru siguranța și viața sa, mai ales că instituțiile statului, începând cu guvernul României nu face nimic pentru asigurarea siguranței cetățenilor ei, ba după cum se dovedește prin analizele făcute în mass-media sunt vinovate de producerea unor asemenea evenimente tragice prin numirea politică în fruntea instituțiilor care ar trebui să asigure o viață liniștită, pașnică cetățenilor acestei țări, sunt niște incompetenți, ba mai mult sunt înhăitați cu răufăcători, asigurându-le acestora spatele, beneficiind de venituri de pe urma activităților antiumane desfășurate. Activitățile ilegale nu pot exista fără o susținere din partea unor polițiști, procurori și judecători incompetenți și părtinitori, ai celor care le asigură săvârșirea fărădelegilor. Acesta este adevărul gol-goluț. Împotriva acestora trebuie să luptați și nu împotriva acelora care spun adevărul.

 • „Prostul, dacă nu-i fudul, parcă n-ar fi prost destul”. Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate, din care premierul nu a inteles nimic. Asta nu inseamna ca Ecaterina Andronescu nu trebuia sa plece de la Ministerul al Educației avand in vedere situatia dezastroasa din invătământul românesc si nu pentru declaratiile cu pricina. Dacă-i vorba de declaratii iresponsabile, mai degrabă trebuia demis ministrul agriculturii Petre Daea, care anul trecut a comparat sacrificarea porcilor infectați cu pesta porcină cu uciderea evreilor în lagărul de concentrare de la Auschwitz: „Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz”. Cu toate ca au existat reactii vehemente si cererea de demitere a ministrului agriculturii pentru declaratia ofensatoare la adresa poporului evreu, acesta este incă in functie .

 • ABRAMBURICA invatamantului romanesc a ramas interzisa. Acuma vine una de la Videle- Gravidele cu curu mare ca carmen dan.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS